50 millió fölött jár a Lumia termékcsalád

Jó néhány éve jelen van a Windows Phone és a Lumia sorozat a piacon, és persze számos fontos változás kísérte a platform és a széria sorsát, a legfontosabb ezek közül a Nokia mobilos részlegének idei bekebelezése a Microsoft által. A Nokia Lumia sorozatnak ezennel vége, egy németországi sajtóeseményen pedig kiderült, hogy mekkora siker koronázta eddig a finnek tevékenységét a redmodniak operációs rendszerével.

A nyilvánosságra hozott adatok szerint több, mint 50 millió Lumia készüléket aktiváltak eddig, ami az összes Windows Phone rendszerű készülék 90%-át jelenti. Az is kiderült, hogy immáron 320 ezer applikáció érhető el az Áruházban, 20 ezerrel több, mint augusztusban. Végül pedig azt is meg lehetett tudni, hogy eddig 560 ezer fejlesztő segítette a platform előrehaladását, persze ezek jelentős része a béta verziókat kipróbáló átlagfelhasználó lehet. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő a Microsoft Lumia sorozat számára, és mennyire lesz sikeres a Windows 10, ami jövőre érkezik asztali számítógéptől mobilon át minden kompatibilis eszközre.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

  • Nokia Lumia 635 - negyedik fokozat

    Megérkezett hozzánk a Lumia 630 4G modemmel felvérezett ikertestvére. A Lumia 635 tesztjében elsősorban a szélessávú adatképességekre vagyunk kíváncsiak.

  • Nokia Lumia 630 - okos folytatás

    A finnek újdonsága jól illeszkedik az elérhető árú Lumiák szériájába, hiszen szép, kellemes a tudása, ár/érték aránya pedig elődeinél is jobb.

Hirdetés