3 gigabájt RAM-mal süvít az iPhone 7 Plus

Hirdetés

Számos újdonsága közül (IP67-es védelem, por- és cseppállóság, vízlepergetés, dupla hátlapi kamera) az Apple iPhone 7 Plus hardvere is előrelépett, hiszen a legújabb, A10-es SoC ketyeg benne, amitől igen sokat vár a szakma. Persze, nem csak a processzor architektúra, a megahertzek vagy a grafikus gyorsító számít, jó, ha a memória is bőséges, és a GeekBenchnél való vizit után kiderült: a nagyobbik iPhone 7 mutatós háza 3 gigabájt RAM-ot rejt, elsőként egy Apple okostelefon esetében.


[+]

Az GeekBench 4.x-s eredmény egyébként roppant meggyőző, főleg az egymagos teszt 3233 pontja, amely majdnem a duplája, amit a OnePlus 3 ugyanezzel a frissített szoftverrel elér (1678 pont). Ami a többmagos tesztet illeti, az 5363 pont ugyancsak kiemelkedő, GeekBench 4-ben a Snapdragon 820-as OnePlus 3893 ponttal végzett. Ez egyébként azt is mutatja, hogy a régi és új GeekBench eredmények nem összevethetők, hiszen 3.x-szel a OnePlus 3 2336 / 5486 pontot gurított. Éppen ezért a régi mellett ezentúl az új teljesítményteszt eredményeit is közölni fogjuk. Ha az újból elég releváns eredmény összegyűlik, nyugdíjba mehet a régi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Mennyire vízálló az iPhone 7?

    Körbejárjuk az IP67-es szabvány Apple szerinti értelmezését, amíg a gyártó nem részletezi a por- és vízállósági körülményeket, avagy nem derül ki egy garanciális ügyintézés során.

Hirdetés