Hirdetés

16 kamera az LG formatervén

Hirdetés

Miközben az elmúlt hónapok a szenzorszigetek esztétikájáról szóltak, csendben tripla és négyes kamerarendszerek is megjelentek a mobilok hátulján. Az LG V40 ThinQ például normál, széles látószögű és zoomkamerát is bevet, ami egyébként igazán praktikus kombináció a mindennapos fotós igényekhez, és a széles látószög a videózásnál is kifejezetten jól jön.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

Soklencsés érdekességek eddig is adódtak, ám egyelőre még a Nokia 9 ötkamerás hátoldala is csak pletykaszinten létezik. Az LG most ehhez a témakörhöz ad hozzá érdekes ötletet. A dél-koreai gyártó formatervezési mintáját november 20-án fogadta el az Amerikai Szabadalmi Hivatal (USPTO), és nem kevesebb, mint 16 kamerát mutat a hátoldalon.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

A 4 x 4-es elrendezés lehetővé tenné, hogy kisebb témáról több szögből is egyidejűleg készüljön felvétel, ebbe pedig a 3D-s rögzítés lehetőségei is beletartoznának. Az egyszerre rögzített képekből akár a legideálisabbat is kiválaszthatná a rendszer vagy a felhasználó, akár egyes elemek kombinálásával. Esetleg az eltérő látószögű állóképekből valamiféle mozgóképet össze lehetne fűzni.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

A Letsgodigital szerint a dolog akár a szelfizést is újragondolhatná, az optikák alatt apró tükörrel besegítve. A minta benyújtása és elfogadása persze nem jelenti azt, hogy az LG-nek akár prototípus szinten létezne ilyen kamerarendszert használó mobilja. Mindenesetre, pár éve még őrültségnek hangzott, ma pedig már nincs semmi meglepő abban, hogy egy készüléken öt lencse van.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés