2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

16 kamera az LG formatervén

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Letsgodigital

Csak négy lencse a hátlapon? Miért ne legyen ott négyszer annyi – kérdezi az LG formatervezési mintája.

Hirdetés

Miközben az elmúlt hónapok a szenzorszigetek esztétikájáról szóltak, csendben tripla és négyes kamerarendszerek is megjelentek a mobilok hátulján. Az LG V40 ThinQ például normál, széles látószögű és zoomkamerát is bevet, ami egyébként igazán praktikus kombináció a mindennapos fotós igényekhez, és a széles látószög a videózásnál is kifejezetten jól jön.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

Soklencsés érdekességek eddig is adódtak, ám egyelőre még a Nokia 9 ötkamerás hátoldala is csak pletykaszinten létezik. Az LG most ehhez a témakörhöz ad hozzá érdekes ötletet. A dél-koreai gyártó formatervezési mintáját november 20-án fogadta el az Amerikai Szabadalmi Hivatal (USPTO), és nem kevesebb, mint 16 kamerát mutat a hátoldalon.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

A 4 x 4-es elrendezés lehetővé tenné, hogy kisebb témáról több szögből is egyidejűleg készüljön felvétel, ebbe pedig a 3D-s rögzítés lehetőségei is beletartoznának. Az egyszerre rögzített képekből akár a legideálisabbat is kiválaszthatná a rendszer vagy a felhasználó, akár egyes elemek kombinálásával. Esetleg az eltérő látószögű állóképekből valamiféle mozgóképet össze lehetne fűzni.


(forrás: Letsgodigital / USPTO) [+]

A Letsgodigital szerint a dolog akár a szelfizést is újragondolhatná, az optikák alatt apró tükörrel besegítve. A minta benyújtása és elfogadása persze nem jelenti azt, hogy az LG-nek akár prototípus szinten létezne ilyen kamerarendszert használó mobilja. Mindenesetre, pár éve még őrültségnek hangzott, ma pedig már nincs semmi meglepő abban, hogy egy készüléken öt lencse van.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.