Hirdetés

Aktív témák

  • pesszimista

    csendes tag

    válasz azigazforest #1962 üzenetére

    Ejnye azigazforest

    Elnézést hogy másodjára reagálok írásodra, de nem szoktál ennyire pontatlan és felületes lenni. A 2019/A jelü kötvény kamattáblázatát felesleges volt kimásolnod, mivel nem írtad mellé az eladási árfolyamot. Most kb 78.95. Így az eladási hozam kb 9.9%.
    Nemsok, de mégsem 6.5% Amire reagáltál hogy 12% volt a hozam, az igaz volt egy időben, amikor a forint gyenge volt. Ugye itt napi vételi és eladási árfolyam van.
    Állampapírt az államkincstárban kell venni és eladni is, ha a szükség úgy hozza. Sajnos csak megyei központokban van fiókjuk, de már neten és telefonon is lehet adni- venni. Itt nincs számlavezetési díj és egyébb költségek. Természetesen az idő előtti visszaváltás pénzbe kerül, és a 20 % itt is él. (Öröklés illetékmentes)

    Természetesen nem kívánok senkinek sem tanácsot adni pénzügyi befektetéseihez mivel ehhez én gyáva vagyok-nem a sajátoméhoz-, de aki szerényebb pénügyi ismeretekkel rendelkezik, mint agyz...-tehát mi többiek-, azoknak javaslom áttanulmányozni az uj államkötvényt, amely infláció + 6% kamatot fizet.Nemsok, de biztonságos, és nem kell sok-sok évre lekötni.

    De alapvetően nem is ezért írtam, hanem az utolsó mondatodért:

    "Szóval 10 évre adjam oda a pénzem éves 6,5%-ra ami még biztonságban sincs?"

    Ha már a pénzünket odaadjuk, azért még mégiscsak az állampapír az egyik -ha nem a-legbiztonságosabb. Ha már ott is csőd van akkor ugyis mindegy. Akkor találkozunk a híd alatt.

Aktív témák