HarmonyOS 4-re frissül a Huawei P30 és Mate 20 Kínában

2024 első negyedévében egy rakás régi Huawei és Honor mobil frissül a HarmonyOS 4-es rendszerre.

Bejelentette a Huawei, hogy a Kínában forgalmazott P30-as és Mate 20-as telefonszériák tagjai a korábbiakkal ellentétben mégis kapnak még szoftverfrissítést és a HarmonyOS 4-es operációs rendszer is telepíthető lesz az eszközökbe 2024 első negyedévében. A cég ezzel együtt bejelentette, hogy a Honor 20-as, a Honor V20 és Magic2 okostelefonok, valamint a Huawei Nova 5 Pro is érintett lesz a frissítésben.

A kínai HarmonyOS 4-es frissítésben érintett telefonok listája:

A P30 Pro a Mate 20 mellett is jól néz ki
A P30 Pro a Mate 20 mellett [+]

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a 2019-ben és korábban bemutatott Huawei eszközök 2023-mal bezárólag kapnak majd frissítéseket. Az európai felhasználók ugyanakkor részben kimaradnak a buliból, a készülékek globális változatai ugyanis maradnak az EMUI 12-es felületnél, egyelőre semmi arra mutató jel nincsen, hogy ennél frissebb változat érkezzen a P50-nél öregebb telefonokra. A Watch 3-as okosórák és a Watch GT 3-as órák felhasználói várhatják ugyanakkor a HarmonyOS 4-es frissítést eszközeikre.

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 20 - jobb későn, mint soha!

    Különösen igaz ez a Honor 20-ra, ami remek felszereltséggel és kiemelkedő ár/érték aránnyal mutatkozott be, de már a piacra kerülése is bizonytalan volt.

  • Huawei P30 - kell ennél több?

    Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés