2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

UBiQUiO 501 - szódával elmegy

A kistesó UBiQUiO 501 a kategóriáján belül nem számít rossz gépnek. De jónak sem.

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

Miután múlt alkalommal nagyot csalódtam a specifikációja alapján korrekt gépnek tűnő UBiQUiO 503G-ben, lankadó lelkesedéssel vágtam neki a kistesó 501 tesztelésének. Ez egy régebbi modell, ami abban is megnyilvánul, hogy operációs rendszere nem a legfrissebb, még Windows Mobile 5.0 fut rajta. Ez viszont már csak azért sem válóok, mivel a gyártó már elérhetővé tette a Windows Mobile 6-os frissítést - ezt egyébként azért nem telepítettem a gépre, mert fontosabbnak ítéltem gyári állapotában tesztelni a készüléket, elvégre a felhasználók többsége nem mer otthon nekiállni egy efféle frissítésnek, ha elérhető az új verzió, ha nem. Ez tehát véleményem szerint amolyan félmegoldás, a gép akkor lenne teljesértékű, ha már akkor WM6 lenne rajta, amikor kivesszük a dobozból.

Az 501 specifikációja alapján sem tűnik olyan nagy durranásnak, mint az 503G, ami kizárja egy hasonló kaliberű csalódás lehetőségét. Gyakorlatilag egy teljesen átlagos géppel állunk szemben, processzora a régi időket idézi, szolgáltatáskínálatában pedig nem találunk semmi extrát. Persze még ezzel sincs semmi gond, hiszen tudjuk: minden gépre van igény, még akkor is, ha mi a büdös életben nem vennénk meg magunknak. Valahogy így van ez a kis UBiQUiO-val is..

A doboz ezúttal is igényes, ami egy jópont. A tartozéklista kevésbé impresszív, a doboz mélyén lévő nylon zacsikban csak a szokásos kiegészítőket találjuk: töltő, adatkábel, sztereó füles, CD és leírás. A bölcső ezúttal tehát kimaradt, sajnos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.