Tesla Smart Pet Feeder Spin - forgószínpad

Kisállatok ütemezett etetésére szolgáló berendezést kaptunk tesztre, melyet a kisállatok némi gyanakvással fogadnak.

Hirdetés

Minek?

Van kutyám. Félig-meddig macskám is. AliceWake-nek is van cicája, Virág Daninak is. Szóval amikor a Tesla Smart (amelynek semmi köze ahhoz a Teslához) jelezte, hogy esetleg próbáljunk ki az okosotthonos termékeik közül kifejezetten kisállatoknál szánt berendezeséket, akkor nem tiltakoztunk. Az már inkább kérdés volt, hogy ki fogja lenyúlni a cuccost, de azért hoztam el végül, mert a félig-meddig macska egy szinttel lentebb lakik családom egyéb kivetüléseinél, akik ránk szokták bízni a táplálást, ha néhány napra eltávoznak valamerre. A Tesla Smart Pet Feeder Spin pedig elvileg ezt hivatott megoldani, nem mintha olyan óriási megerőltetés lenne a cicának ételt adni, de mi is szoktunk néhány napra eltávozni.


[+]

Rögtön kezdjük azzal, hogy a termék alapvetően apró kutyák és normális kiterjedésű macskák számára tud elegendő étket kínálni egészen egyszerűen méretbeli korlátai miatt. Egy jókora csészealjról van szó, amely ugyan nem repül, ellenben forog, ez a forgás pedig lehetővé teszi, hogy egy időpillatban a jószág egy adagnyi inputhoz férjen hozzá, miközben a készülék összesen hat adagnyi étket képes magában tartani és ütemezve a négylábú rendelkezésére bocsátani.

[+]

A “smartság” elég alapszintű, mert amit telefonhoz lehet kapcsolni, az már manapság mind “smart”, ezt a szintet pedig meg tudja ugrani a berendezés. Androidra és iOS-re is letölthető az app, amely Bluetooth segítségével létesít kommunikációt a tányér és a mobil között. Nagy megfejtés nincs: be lehet állítani, hogy pontosan mikor forduljon egyet a masina, amelyet egyébként konnektorba kell dugni, de van alul egy elemtálca is azért, hogy az áramellátás megszűnése esetén se maradjon táplálék nélkül a júzeroldali macska. És mindezt a tálca tetején levő gombokkal is simán lehet konfigurálni, szóval a Bluetooth kapcsolat csak annyiban segít, hogy néhány fokkal egyszerűbb egy telefonos kijelzőn megadni az időpontokat, mint magán az eszközön, de mivel nincs WiFi benne, ezért az nem opció, hogy a távolból felülbíráljuk az adagolási ütemezést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Smart Pet Fountain - cicaVÍZió

    A tisztított folyóvizet biztosító itató evolúciósan egy nagyon is megalapozott termékkategória, a köztudottan speciális igényekkel bíró macskák esetében pedig életmentő lehet, főleg ilyen melegben.

Hirdetés