Samsung Galaxy Golden - tárt karokkal

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Amikor az XXL GSM-től felhívtak, hogy lenne egy újabb készülékük tesztelése, a felvetett név hallatán rögtön rákérdeztem, hogy hú, arról a szétnyithatós telefonról van szó? A válasz igen volt, én pedig mobilimádóként extázisba kerültem, hiszen végre megint érkezik valami különlegesség a szerkesztőségbe. A rengeteg masina között a Samsung Galaxy Golden valóban kirívónak számít, hiszen ötvözi az okostelefont és az érintőkijelzőt a régebbi kor nagyszerű formaterveivel. Végre egy úgynevezett flip up cucc, anno több hasonló készülék látott napvilágot, gondoljunk csak a Nokia 6650-re, vagy a Samsung V200-ra. Az első felnyitható kialakítással rendelkező masina az 1996 legelején bemutatott Motorola StarTAC volt, amit egyébként 2005-ben az azt megelőző 50 év hatodik legjobb telefonjának választottak. Megvan ennek a modellfajtának a hangulata, plusz a felnyitás közben ránk törő átlagon felüli érzés, ami manapság már talán egy kicsit hiányzik az iparágból.

Samsung Galaxy Golden
[+]

Köztudott mindenesetre, hogy a dél-koreai gyártó elég előnyös pozícióban van, lényegében piacvezető, így különlegességek bemutatására is futja erejéből, a Golden pedig tényleg rétegtermék, tényleg más. Egyrészt itthon hivatalosan nincs forgalomban, kizárólag az ázsiai országok kínálatában érhető el, persze vannak elképzelések, hogy miért nem törtek utat neki Európába. Nagyon drága, főleg ahhoz képest, hogy mit tud, mekkora kijelzővel, pontosabban kijelzőkkel rendelkezik, mégis biztosan lesz olyan, aki venni fogja, mert nincs más hasonló most a piacon. A telefon nagyon szép, elegáns, kicsit giccses, ám pont ezért nézi meg mindenki, nem sokan rohangálnak ilyennel az utcán. Nagyon megosztó egyébként, sokaknak ez már túl sok egyszerre.

Samsung Galaxy Golden
[+]

Nem meglepő módon a Samsung a doboz dizájnjának kialakításakor a manapság használatos fa mintázatot vette alapul, melyre a készülék félig kinyitott formában fotózott képét nyomtatták. A csomagolásban külön részt szántak a telefonnak, alatta pedig egy kis labirintusban fekszenek a tartozékok. A töltőfej, az adatkábel és az agybadugós fülhallgató átlagos, kapunk viszont egy kemény tokot is, ami a készüléket igyekszik megóvni, bár szerintem mind a kialakításával, mint pedig a használhatóságával vannak gondok. A Golden kizárólag arany-fekete színben vásárolható meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés