2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung Galaxy Core - hárdkór

A dél-koreaiak újdonsága igazából egy lenne a sok közül, ám pozitívum, hogy két kártyát is kezel, a kamera sem rossz, valamint a szoftveres téren is helytáll.

Bevezető, tartozékok

Jól emlékszik talán mindenki, hogy mennyire sok Nokia telefon került piacra a régi szép időkben, és a rengeteg számozás között könnyen elveszett az ember. Mivel a felhasználói bázisok különböznek mind árból, mind pedig szolgáltatásokból adódó érzékenység miatt, így nem csoda, hogy a nagyobb gyártók mellett már a kevésbé ismert cégek is könnyen hírnevet tudnak szerezni maguknak. Androidos fronton minden kimutatás szerint a Samsung vezeti a mezőny, ráadásul nem is kicsit, szinte állva hagyják a konkurens gyártókat. Mint minden éremnek, ennek is két oldala van, az egyik pozitív, hiszen a kismillió termékkel tényleg egyeduralkodók tudtak lenni, a sötét oldal viszont az, hogy ezekben a modellekben már alig látunk külsőleg különbséget, ugyanaz a dizájn, csak a kijelzőméret és a belső felszereltség változik.

Samsung Galaxy Core
[+]

Mostani versenyzőnk sem áll hadilábon a gúnyosan szappantartónak nevezett formától, és igazából nem áll messze attól, hogy egy legyen a sok közül. Nem mondom azt, hogy ne lenne olyan, aki ezt választaná, hiszen a dél-koreaiaknak olyan marketingtevékenysége van, hogy a csapból is a Samsung termékeiről szóló reklámok folynak, és ismertség, illetve ártartás terén egyértelműen az Apple mellé nőttek fel, sőt, néhány téren talán már le is hagyták őket. A Galaxy Core egyetlen előnye, hogy két kártyát is kezel, emellett pedig megadja azt az érzést, amit más Samsung telefonok, mivel totál ugyanaz a felület fogad mindenkit. A negatív hangvételnek pedig tényleg az az oka, hogy a Core egyszerűen nem nyújt többet, mint a sokak által etalonnak tartott, de már több mint két éves Galaxy S II, de a Samsung jól csinálja, ha valaki bemegy a boltba, szinte nem tud olyan specifikációt mondani, amire a dél-koreaiaknak ne lenne valamilyen terméke.

Samsung Galaxy Core
[+]

A csomagolás bizony követi a természethez kötöttséget, fa mintázatú dobozban érkezett hozzánk a masina, egészen pontosan a VIP Phone boltjából. Az oldalról felnyitható szelencében egyébként legfelül találjuk magát a készüléket, ami a legszükségesebb tartozékokon fekszik. A töltőfej és az adatkábel teljesen standard felhozatal, mint ahogy a headsetet sem felejtették el bepakolni nekünk. A telefon kék és fehér színben kapható, több variáns egyelőre nem fog érkezni a piacra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​deté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.