Nokia 6131 - kígyóbőr

Hirdetés

Első benyomások, külső

Régen járt már nálam hagyományosnak nevezhető mobil. Felüdülés volt az operációs rendszereket alkalmazó okostelefonok után egy olyan mobilt használni, amelynek nem az a célja, hogy minden üzleti igényünket kielégítse, hanem csak annyi, hogy jól mutasson a kezünkben, jól szórakozzunk, amikor velünk van, és csendesen a háttérben maradjon, ne próbálja uralni mindennapjainkat. Pont olyan volt, mint a tökéletes barátnő.

A Nokia 6131 ugyanis egy könnyen definiálható célcsoport számára készült. Ők azok, akiknek fontos a telekommunikáció, azonban nem mennek bele a legújabb technológiákba, és rendkívül fontosak számukra a külsőségek. Leginkább a hölgyek ugrottak neki a 6131-nek, illetve a férfiak közül a fiatalabbak, és ez nem is csoda, hiszen nekik készült a modell. A hölgyeket ráadásul le sem tagadhatnák, hiszen ki más választana piros színben pompázó 6131-et?

A csaknem két hétig nálam vendégeskedő telefon a fekete modell volt. A színek tekintetén ebben egyértelműen a szürke dominált, a már említett feketével párosítva. A készülékház egyértelműen műanyag, azonban a jobbik fajtából. A hátlap velúrszerű borítást kapott, amely tapintását tekintve érdes bőrre emlékeztet. A gyártó honlapját felkeresve kiderül, hogy ez bizony a festés miatt lett ilyen, semmi exkluzív anyagot nem kell keresnünk benne.

Az előlapot leginkább külső kijelző, illetve a kamera uralja, amelyről kispórolták a mobilfényt, tükörre azonban nem lesz szükségünk, köszönhetően a külső megjelenítőnek. A finn gyártó exhibicionista stílusának hála a telefonra összesen három Nokia felirat került, mindegyik ezüsttel, hogy még jobban kiemelkedjen a háttérből, és ezzel is azt mutassa, hogy a telefon tulajdonosan bizony egy Nokiával telefonál.

A készülék gombjai engem leginkább a szocializmusból visszamaradt (természetesen kamu) kígyóbőr pénztárcák anyagára emlékeztettek, mindegyik billentyűt külön pikkely alkotja. Kezelésük, használatuk egyébként kellemes, nincs probléma a méretükkel (amiről tudjuk, hogy ez a lényeg), illetve a nyomásponttal sem. A navigációs gombokra szintén nem lehet panasz, használatuk kellemes, szinte fel sem tűnnek, remek iparosmunkát végeztek a mérnökök.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Nokia

Azóta történt

 • Nokia N71 - dupla Whopper kamerával

  Hatalmas méretű összecsukható szendvics a Nokia N71, ám mégis – vagy pont ezért – szerethető jószág.

 • Válaszok a Nokiától

  Dér Attilával, a Nokia marketingigazgatójával készítettünk interjút olvasóink kérdései alapján.

 • Nokia 6125 - a szokás hatalma

  A Nokia újabb verziót készített a kinyithatós-fényképezős megoldásra. Megéri váltani a régebbi modellről?

 • Nokia 6151 - 3G alapszinten

  Végre kezd terjedni a 3G adatátvitel az alacsonyabb kategóriájú telefonok között is. A Nokia 6151 remek példa erre.

Előzmények

Hirdetés