Nokia 5130 - Expresszel másodosztályon

Hirdetés

Bevezető, csomagolás

Click to read in English!

Ismét Nokia, és ismét XpressMusic. A finnek jól kitalálták, hogy ezzel mennek a Sony Ericsson Walkman szériája ellen. Tulajdonképpen sikerrel, mert a svéd-japán cég elég meredek emelkedési görbét produkál - a baj csak az, hogy negatívat. Kezdődött a piros-fehér, meg a kék-fehér csodákkal, majd tekertek egyet a külcsínen, míg végül eljutottak a méltán sikeres 5310-hez. És itt jön a legkomolyabb gondom, ugyanis tesztünk alanya kisértetiesen hasonlít az 5310-hez, mindössze a külsőben van komolyabb különbség. A sorszámozás terén pedig nem tévedünk: valóban csak felcserélték a sorrendet. Nyilván nem lehet ezt ennyire sarkítani, de első ránézésre nem sok különbséget lehet felfedezni a fícsörlistán. Igazából nem is emlékszem, hogy ki volt-e téve a Mobile World Congress-en a Nokia standján, mindenki az új E szériás modellekkel volt elfoglalva.

Nokia 5130 XpressMusic
[+]

Persze erre is van egy igen védhető érv: az 5130 olcsóbb. Nyilván nem a forgalmazás első heteiben fogunk számottevő különbséget felfedezni a két modell ára között, de az 5130 induló 33 ezer forintos független ára nem nevezhető túlzottan elrugaszkodottnak. Ez nagyjából be is határolja a célközönséget: azoknak készült, akik nem szeretnének az 5310-ért újonnan közel 20 ezressel többet fizetni. Ez a közönség jellemzően azon fiatalok (és az őket szponzoráló szülők) köre, akik szeretnék az XpressMusic tudását, de nem elsődleges szempont a pengeség, meg a fémes anyagok jelenléte a burkolaton.

Nokia 5130 XpressMusic
[+]

Bár a nokia.hu-n még csak "hamarosan" kategóriában látható, partnerünk ezúttal is nagyon gyors volt. Az XXL GSM-től kapott tesztpéldány doboza az új trendnek megfelelően apró, mindössze a készüléket, annak töltőjét, és egy sztereó mikrofon-fülhallgatót rejti, a készülékben pedig találunk egy 1 gigabájtos microSD kártyát is, sőt, még egy körülbelül 15 centi hosszú adatkábel is meglapul a csomag mélyén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés