2018. május 23., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Gigabyte GSmart Alto A2 - a Napra lehet nézni, de rá nem

Sajnos mostani tesztalanyunk nem tudja megváltani a világot, sőt mi több, tucatterméknek sem elég, nagyon gyenge kijelző, átlagos hardver, eltúlzott ár jellemzi.

H​i​r​d​e​té​s

Bevezető, tartozékok

Nem csak a Mobilaréna hasábjain történő megjelenés, hanem az egyre nagyobb számú készüléket felölelő termékportfólió is ismertté tette a Gigabyte-ot. Sokan ugyan nem feltétlen az okostelefonokra gondolnak a gyártó neve hallatán, mégis el kell ismerni, hogy a tajvani gyártó igyekszik a lehető legtöbbet kihozni az anyagi erőforrásaiból. A Guru G1-gyel egy kis erőfitogtatást tartott a vállalat, bár azért nem ez a készülék fogja úgy alapjában megrendíteni a telefonos iparágat. A fő profilt inkább a két SIM-es mobilok képezik, ami érthető is, hiszen egyre többen keresik ezeket a masinákat és ezekkel lehet kicsit mást adni, mint a nagyobb nevek, akik egyelőre csak néha-néha jönnek az európai piacra is ilyen termékekkel.

Gigabyte GSmart Alto A2
[+]

Mai tesztalanyunk is ebbe a körbe tartozik, bár sok téren probléma adódik vele. Fel kellene már ismerni, hogy 2013-ban, amikor a piaci verseny tényleg nagyon kiélezetté vált, nüanszok dönthetnek arról, hogy egy termék vagy szolgáltatás sikeres lesz-e. Valahogy ezt a Gigabyte a GSmart Alto A2 névre hallgató készülékénél elfelejtették, vagy ki tudja, lehet azért adták ezt a fantázianevet (alto = magas), mert ők is előre tudták, a telefon nem tudja megugrani a kívánt szintet. Nem árt nyitottnak lenni, lehet új dolgokat kitalálni, viszont olyat már aligha érdemes bemutatni, ami vagy a múltat idézi, vagy árával nevetteti ki magát.

Gigabyte GSmart Alto A2
[+]

Az XXL GSM boltjából szerkesztőségünkbe érkező telefont egy egyszerű kartondobozba csomagolták, ez mondjuk jellemző is a gyártóra, sosem gondolják túl a dolgot. Ha a belső kis tálcát kihúzzuk, akkor azonnal a szemünk elé tárul a készülék, a tartozékok pedig alatta hevernek. Lehet ez lesz az új divat, de ha valami visszafogottabb mobilt akarnak eladni a kisebb gyártók, akkor inkább kedveskednek egy hátlappal, tokkal, hogy ellensúlyozzák a szerényebb tudást. Itt is ez a helyzet, a fekete borítás mellé egy fehéret is kapunk, méghozzá a töltőfej, az adatkábel és a normál kialakítású headset mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​e​tés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.