EE Robin - gyermeteg

Külső

Nem lihegték túl a formatervet, adott a relatív szögegyszerű Alcatel Pixi 7, ez kapott egy esetünkben bilikék gumiborítást, amely a teljes hátlapot és az oldalfalakat is védi. Ahol szükséges, ott van rajta luk (kamera, hangszóró, microUSB és jack csatlakozó környékén), a gomboknál benyomható, a SIM-tálcát viszont eltakarja, hogy ezt ne piszkálja a csemete. A doboz napsárga, a tartozéklistát a töltőfej és az USB kábel párosa alkotja. Vannak olyan cégek, ahol a kislányok rózsaszín, a kisfiúk kék árnyalatú tablet-tokot választhatnak maguknak, ennél a modellnél egyelőre csak egy szín elérhető.


[+]

Kijelző-teszt
Mérés EE Robin Alcatel OneTouch Pixi 3 (10) LG G Pad II 10.1 LTE Asus Zenpad 10 Z300CL
Fehér fényerő (max.) 264 nit 330 nit 422 nit 271 nit
Fehér fényerő (min.) 7,9 nit 9,6 nit 20,0 nit ? nit
Fekete fényerő 0,23 nit 0,36 nit 0,52 nit 0,15 nit
Kontrasztarány 1140:1 918:1 811:1 1807:1
Színhőmérséklet 8600 K 7185 K 7900 K 7677 K + kézi

Ezt a gumis tokozatot simán le lehet venni a készülékről. Egyészen eddig a pontig nem is lehet tudni, hogy az Alcatel termékéről van szó, sem a doboz, sem a kékes kabát nem jelzi sehol, de az egyébként fehér táblagép hátulján ott virít a felirat, bekapcsolás után pláne egyértelmű a helyzet. Az is egyértelmű, hogy egy komolyabb tablethez szokott júzer ilyenkor kicsit el is akarja hajítani a terméket, mert a kijelző nem éppen egy csúcstechnológia, a TFT-LCD panel minden negatívumát és negatívumát magán hordozza, a kép fakó, a betekintési szögek szűkek, csak szemből ránézve van rendben a kalibráció. Ugyanakkor viszont a gyerekek ritkán hisztisek ilyenek miatt, plusz általában nemigen forgatják az eszközt, egy kézzel nem fogják tudni tartani, tehát mindenképpen fektetve fogják nézni, pont szemből. Mondjuk ettől még nem lesz jobb.


[+]

A Pixi 7 egyébként anyaghasználatra egész kellemes, a rácsosra luggatott hátlap például remek fogást ad, nem gyűjti a koszt és az ujjlenyomatot sem. Ha állítva tartjuk a készüléket, akkor felül találunk egy hangszórónak látszó betétet, ezen azonban nem jön ki hang. Még szerencse, hogy a tok kapcsán itt is alkottak egy kivágást, ez teljesen érthetetlen. Alul viszont van a mikrofonnak egy lukacskája, a GSM hanghívás nincs ugyan engedélyezve az eszközön, de netes alkalmazásokkal simán működik, ilyenkor viszont beszélgetőpartnerünk hangja a hátsó hangszórón érkezik. Felül akad még egy előlapi kamera (VGA), a tablet felső élén van a 3,5 mm-es jack és a microUSB csatlakozója is.


[+]

Állított helyzetben tartva a gépet a jobb felső sarok felé találjuk a hangerőt szabályozó gombpárost, illetve a kijelző kapcsolgatására szolgáló billentyűt. Balról közelítve a gépet a hátlapra kanyarodva tudunk kinyitni egy ajtót, ami a microSD-t és a microSIM-et tudja elnyelni. Hogy minek 4G egy gyerektabletbe? Semmi reális értelme nincs, viszont ha nem lenne benne, akkor az Alcatel nem reménykedhetne abban, hogy a kölyökgépet felveszik a szolgáltatói kínálatba. Pedig amennyibe a 4G-s slot kerül, annyiból összejöhetett volna egy IPS kijelző is. Vagy egy jobb kamera. Vagy bármi más, egy raklapnyi csokinak is jobban örült volna a célcsoport, akiknek aztán tényleg lövésük nincs, hogy mi a frász az a 4G.


[+]

A hátlap nem megbontható, ez a felhasználói bázist ismerve ezúttal inkább előny. A Pixi 7 egyébként meglehetősen könnyű, ami ismét csak egy olyan tulajdonság, amely a gyerekek kapcsán hasznos, rendesen össze van rakva, noha az előlapon azért átsejlik a kijelző megvilágítását szolgáló fényforrások egy része — nem lett túl vastag az anyag. Hátul van még egy kamera, ez sem nagy eresztés, de igazából a megcélzott korosztály vélhetően még nem komponálja túl a képeket, viszont így is élvezik és néha meglepően vicces és véletlenszerű alkotásokat hoznak össze — erre ez is megfelel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Xiaomi új karperece

    A gyermekeknek szánt eszköz képes mobilhálózatokra kapcsolódni, és GPS-szel is el van látva, így megnyugvást adhat a szülőnek, amikor a csemete nincs a közelben.

Hirdetés