Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szikravadász

    csendes tag

    Sziasztok!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni. A 326-om szünetmentesen lógott (egyedül, APC Back-UPS 650), ami egy feszültségingadozás után elhalálozott. Méghozzá úgy, hogy feltehetően néhány órán keresztül másodpercenként kapcsolgatta a kimenetét a lemerült akkuról. Az eredmény, hogy valami megzakkant szegény Zyxelben.
    A jelenség: rendben bekapcsol, kb. annyi idő alatt észhez tér, mint szokott, csippan, és világít a státusz led, a winyóké villog össze-vissza, mint szokott. A hálózaton fent van, statikus IP kiosztva, router és scanner meg is találja, látja a szolgáltatásokat, Win7 alatt hol a Twonky, hol a NAS látszik. A megosztások nem elérhetők, a webes felület a kék háttérig jut el.
    Sok idő - akár pár óra - múlva a ledek megnyugszanak, akkor megjelennek a megosztások méretei, de nem csatlakoznak. Elérhető lesz a bejelentkezési ablak, de belépni vagy sikerül vagy nem. Ha nem, akkor csak forgatja az állapotjelzőt, ha igen, akkor 1-2 művelet hajtható végre, aztán megáll, CPU 100%-on, és újra sokáig kergeti a a hdd-ket. A kikapcsolás is több tíz percet vesz igénybe. :((
    Tápot cseréltem 0 eredménnyel, 1 sípolásig nyomtam resetet, erre semmi sem történt.
    Szerencsére nincsenek rajta létfontosságú vagy pótolhatatlan dolgok, de jó lenne úgy helyrehozni, hogy megmaradjanak.

    A segítségeket előre is köszönöm. Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák