- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
galaxys80
veterán
válasz #56474624 #3151 üzenetére
Köszönöm. Elmentettem. Ha helyhiànyban leszek jól jöhet.
Egyelőre elég volt most rendbe tenni a rendszert a támadás után.
Szeretném most már élvezni a nas nyújtotta kényelmet, mert eddig gyakorlatilag rövid megszakításokkal csak szívtam. Először a dlna-router szenvedés most meg a zsaroló vírus. -
galaxys80
veterán
Na látod ezt nem tudtam. Mindig azt olvastam csak itt, hogy ez nem ilyen egyszerű.
Amint végzett a tm a bent levő torrentek kötelező seed-jével ki fogom próbálni.
Gondolom a mostani sysvol útvonal helyett a másik hdd azonosítóját kell majd beírnom.
Kötelező utána a download/transmission/download útvonal vagy elég egy torrent nevű megosztás ( mappa) ? -
galaxys80
veterán
válasz gyulazsolti #3157 üzenetére
Köszönöm.
Bár lehet felesleges megszoknom a jót, mert szeptemberben mikor kijön az új MacOS már nem fog menni rajta a tm remote gui.Tonyk
Neked is köszi. Megnyugtattàl. Tényleg kezdtem összezavarodni.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #3157 üzenetére
Ffffúú, ne keverjük össze szegényt ezzel, mert ez csak a letöltött torrent könyvtárának egyszerű megnyitáshoz kell!!!
Fizikai útvonalat kell megadj majd.
pl .: /i-data/abcd5464/torrent
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
galaxys80
veterán
Tényleg. Mi van, akkor ha én most beallitom a remote gui-ban a nekem tetsző könyvtárat és mondjuk pár hónap múlva nem lesz használható a remote gui MacBook-on?
A remote gui nélkül is megmarad a beállított útvonal?
Az világos, hogy ha valamiért letörlöm a tm-et és újra telepítem a nas-ra akkor visszaáll az alapértelmezett mappa. De addig? -
törölt tag
válasz galaxys80 #3161 üzenetére
Én meg azt mondom, egyszer megtanulod beállítani a settings.json-ban, utána már mindig tudni fogod, és nem kell hozzá külön program.
Nekem teljesen megfelel a sima webes felület, a remote gui inkább összezavarta a tm működését, mint segítette, végül inkább hagytam a 'csába. -
galaxys80
veterán
válasz #56474624 #3162 üzenetére
Értem, de az a baj, hogy fogalmam sincsen, hogyan jutnék el a json fájlhoz. Nincs Windows-om, így Putty sem. Mac van és terminál.Maga a fájl szerkesztése a leírás alapján már nem tűnne bonyolultnak egyáltalán.
Azt hiszem egyelőre marad ahogy van. Remote gui-s megoldás pofonegyszerű lenne. De az meg hamarosan nem fog menni Mac-en, mivel a fejlesztő nem tervezi a 64 bites kiadást elkészíteni. -
Swenk
aktív tag
Kellemes Húsvétot Mindenkinek!
Nagyon szépen megkérnék egy hozzáértő felhasználót, hogy adja már meg nekem a a Transmissionban az elérési út csoda mondatát. Zenei file-ok smb megosztva és dlna is. Két külső vinyó is lóg rajta. A Samsung -M3 nevűre szeretnék letölteni. Mit kell neki megadni, hogy oda töltsön le? Amit még nem értek, hogy a TM azt mutatja, hogy megoszva, de sehol nem találom, pedig mindenütt kerestem. A vinyónál-szerintem- jól megadtam a jogokat. A letöltő oldal szerint is megy a megosztás. De akkor honnan, vagy hol vannak a file-ok?
Köszönöm előre is. -
Lacics25
aktív tag
A 2965 és a 2967-es hozzászólásban írtam erről. Külső meghajtóra nem tudom, hogy működik-e. Bevallom, kétségeim vannak.
A kérdés második felére azt tudom javasolni, hogy hozz létre egy megosztott könyvtárat a NAS webes felületén. Az egyéb módon létrejövő könyvtárak sehol nem látszanak, csak SSD-n. Ezzel biztosan megtalálod azt a mappát, amit létrehozott. Itt át is tudod helyezni, vagy másolni a filmeket az általad létrehozott, már látható mappába.
Most egy darabig gép előtt leszek, tudok segíteni ha szükséges.
Sikert kívánok neked! -
Swenk
aktív tag
Az van, hogy tényleg nem tud a TM külső HDD-re menteni. Belsőbe igen. Köszönöm.
-
sasa311
veterán
Egy kis segítségre volna szükségem, mert valamit nagyon elkaffantok de nem értem, hogy mit.
A NAS-on az admin mappába van a transmission, oda tölt le a torrent. Régebben a számítógépről és a TV_ről is hozzáfértem gond nélkül (és különösebb beállítás nélkül) mindenhoz.
Most viszont sem a PC sem a TV nem látja a mappát, de a többi "gyári" megosztott mappát igen... Nem tudom mit állítottam be rosszul vagy mit hagyok ki a factory reset után..
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Tonyk
veterán
-
MODERÁTOR
válasz sasa311 #3174 üzenetére
Én is SMB használnék a helyedben.
Amikor még megvolt ez a készülékem hagytam a fenébe ezeket a dedikált mappákat, és csinátam egy NAS nevű mappát.
Ebben létrehoztam mondjuk, Film, Photo, Sorozat, stb.. mappákat.
Majd ebbe töltöttem le amit szerettem volna.
Ezt követően a windows intézőben a nas ip címével a NAS-t felcsatoltam egy betűjellel.Egyébként az összefoglaló elovasása is jó támpont sok kérdésre.
20 éve a Prohardveren
-
Fagyi
aktív tag
válasz sasa311 #3174 üzenetére
Itt tudod állítani mit lát a twonky-n keresztül a tv, etc.
Emellett a guest-nek minimum olvasási jog. De ez nálad meg van.
Olvasd el a topik nyitó II. részt.
A tm-ben nem azonnali indítás hozzáadás után. Így be tudod állítani hova tegye a letöltést. Sysvol/ ig vissza törölni és a kívánt mappa nevét bírva oda kerül.[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
Win10 alól nem elérhető NAS-ok elérésének megoldása:
Egy ideje kisebb problémába ütköztem. A NAS-om eltűnt a hálózatról, vagyis inkább az smb (samba szerver) nem működött megfelelően. Láttam a win10-en a hálózaton mint eszközt, de 0x8007035 hibakóddal nem tudtam csatlakoztatni. Annyira nem volt vészes, mivel twonky szerver ment, így a tartalmakat elértem.Próbáltam rákeresni és minden leírt trükköt elvégezni. Semmi nem vezetett sikerre. Aztán időnként újra és újra neki veselkedtem, de nem lett pozitív eredmény.Aztán elkezdtem gondolkodni mi okozhatja a problémát.
Ugye ez két dolog lehet:
1. A NAS-on elszállt az smb szolgáltatás valamilyen okból.
2. A win10 egyik frissítése tett nekem keresztbe(cirka két évig semmi problémám nem volt).A NAS hibát segítséggel sikerült kizárnom, az smb szerver megfelelően futott, mondom ezt úgy, hogy a többi hálózaton lévő eszköz is valahol időközben nem látta az smb-n a NAS-t. Egy reset-el, sikerült a hálózaton újra elérhetővé tenne a NAS-t mint smb szervert.
Ez megoldva, de továbbra sem értem el, bár láttam a win10-ről hálózaton smb szerverként a NAS-t.Itt jött a gondolkodás mi okozhatja a problémát. A NAS látható, most már bizonyítottan is a hálózaton.
Az jutott az eszembe, hogy lehet leellenőrizni a win10-en futó smb szerverek támogatottságát.
Így ha megmondom, mi a probléma forrása, akkor már könnyű. Rátaláltam erre a bejegyzésre [https://support.microsoft.com/hu-hu/help/2696547/how-to-detect-enable-and-disable-smbv1-smbv2-and-smbv3-in-windows-and] (Utolsó frissítés dátuma: 2018. szept. 28.).Ezeket szépen végre hajtottam, de a helyzet változatlan maradt. Így már biztos voltam, hogy a smb1 és az smb2 bekapcsolt, támogatott a win10 gépen. De akkor mégis mi lehet a probléma? A hálózatot okoltam továbbra is érte, vagyis valami hiba van a hálózat kiszolgálással. Több tucat hálózati beállítás kipróbálásával sem tudtam zöld ágra vergődni sehogyan. Azt mindig is sejtettem, hogy valamiért, mintha azonosítási probléma lenne. De ezt, hogy tudom befolyásolni, azt továbbra is homály fedte.
A vezérlőpultban a Hálózati és megosztási központot oda-vissza átállítottam amit csak lehetett. Gépházban is amit értem oda-vissza állítgattam. Lenulláztam a hálózati beállításokat is hátha, mégsem.
Aztán nem kis szerencsémre valahogy sikerült rákeresnem és rálelnem a Hitelesítő adatok kezelésére és BUMM. Azt pedig többször láttam megoldásként, hogy valamit bűvöltek és állítottak, aztán ennek folyamányaként, a csatlakozás előtt, felhasználói azonosító/jelszavas belépéssel sikerült belépni a hálózati eszközre.De ha megfeszítenek sem tudnám megmondani, hogyan léptem be addig a pontig, míg nem lett elérhetetlen, e nélkül! Innen már egyszerű volt! A hitelesítő adatok kezelése alatt, találunk egy vagy két menü pontot, Helyi és Windows hitelesítő adatokkal.Itt hozzáadunk egy Windows hitelesítő adat-ot, itt ip-t, url-t, internet vagy hálózati címet, hálózati nevet és a hitelesítő adatokat.
Így ha egy belső hálózaton lévő gépről, nem szeretnénk, hogy hozzáférjen a user minden mappához. A NAS-on használt, saját hitelesítő adataival tud hozzáférni az általa használt tartalomhoz.
A fent leírtak, a hasonló jellegű elérési problémákra is, megoldást adhatnak!Képekben:
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Benaj
újonc
Sziasztok!
Valaki szedett már be valamilyen ransomware vírust az eszközére?
Sajnos lekódolta a filmek mappában lévő minden fájlomat.
A többi mappában nem lettek kódolva a fájlok, de félek, ha csak letörölgetem a sérült mappákat, attól még a vírus megmarad.Egy-két oldalon olvastam, hogy a debian rendszereket szeretik támadni a TM-ön keresztül.
Nem tudom, hogy nálam is hasonló dolog történt-e.Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Benaj
újonc
válasz galaxys80 #3181 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Vissza olvastam. Köszi!Én is 15. magasságában vettem észre. Pontosan az a zsarolóvírus támadta meg az én NAS-omat is.
Én is úgy vettem észre, hogy csak a fő HDD-n dolgozott. A másik csak simán mellé rakott volume2 HDD-n nem találtam nyomát.Több vírusirtót futtattam a gépeken, amik használják, de azokon szintén nem találtam nyomát.
Még a bitdefendert nem próbáltam osx alatt, valamint a több oldalon javasolt spyhuntert se próbáltam windows alatt.
Van esetleg tapasztalatotok?Remélem jól értettem mindent.
Összefoglalva:
Akkor szerintetek a rendszert és a többi eszközt nem fertőzte meg.
A fertőzött HDD formázása és gyári visszaállítás megszabadított a vírustól.Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
-
galaxys80
veterán
Én gyári visszaállítást nem csináltam. Annak szerintem nincs köze a vírushoz. Ledaráltam a hdd-t és annyi.
Én azóta nem láttam rendellenes jelenséget.
A fenti lépéseket csináltam meg azóta.
Olvasgatva a netet a sinology azóta adott ki biztonsági frissítést.
Amíg a zyxel ezt nem teszi meg szerintem bárkinél előfordulhat ilyen.
Amint azt a te példád is mutatja.Szerk.
Mi az a 15. Magassága?[ Szerkesztve ]
-
Benaj
újonc
válasz galaxys80 #3185 üzenetére
Április 15-én este vettem észre, hogy a tv nem látja a filmeket. Akkor megnéztem és láttam, hogy le vannak kódolva és mellettük ott a zsaroló .txt fájl.
Én is formázom és kíváncsian várom, hogy mi lesz.
Meg azt is, hogy a gyártó tesz-e valamit az ügyben.Köszönöm a segítséget!
-
morfondőr
őstag
Üdv!
Gondolkodom, hogy száműzném a pc leghangosabb alkatrészét a nappaliból, és erre talán egy nas lenne a legjobb, amit leraknék a pincébe, ott nem zavar senkit. Mivel nem tárolnék rajta olyat, ami minden nap kell, ezért felesleges, hogy a lemezek 0-24-ben menjenek. Az összefoglalóban látom, hogy van standby, ami azt jelenti, hogy teljesen lekapcsolja a hdd-ket a nas?
(Alapvetően azért lenne ez érdekes, mert nem feltétlenül költenék nas-ba való lemezekre, van 2x2 TB mezei hdd-m, és azokat raknám bele, de nem biztos, hogy jól viselnék a folyamatos működést)
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
galaxys80
veterán
Kicsit kutakodtam ezzel a zsarolóvírussal kapcsolatban a neten.
Ez a MegaLocker nevű zsarolóvírus csak más néven fut.
Kiderült, hogy tulajdonképpen nincsen vírus magán a nas-on, hanem kívülről sambán keresztül történik a titkosítás. Magyarán a le nem titkosított fájlokat elvileg nyugodtan le lehet menteni és visszaállítani, mert nem fertőzöttek.
A legnagyobb veszélyforrás a jelszó nélküli Samba írási jog, (a jelszavazott sem életbiztosítás, mivel Brute force-al próbálják megtörni), az SSH engedélyezése, illetve a DMZ.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz galaxys80 #3188 üzenetére
"hanem kívülről sambán keresztül történik a titkosítás"
Ki az az elmebeteg, aki smb-t kienged a netre?
"DMZ"
Na, a másik meg ez....
"az SSH engedélyezése"
Akkor már inkább húzd ki a netet a nasból.
FTP-t meg lehet használni (nem nyílt hálókból!) + anonymous-t tiltani kell, rendes szerverprogram, nem valami herélt, gyári szarral. De hal lehet FTPS vagy SFTP helyette
[ Szerkesztve ]
-
-
Tonyk
veterán
válasz morfondőr #3193 üzenetére
Akkor viszont nem biztos, hogy kell neked NAS. Inkább vennék a helyedben egy hordozható USB-s HDD-t (vagy a jelenlegiket tenném valami e-bay-ről rendelt tokba).
Ilyen soho nas oda jó, ahol azért pörög a háló, megy a torrentkölcsönzés, stb. így kivált egy gépet. De ha csak hetente 1-3 alkalommal nyúlnál hozzá, akkor szerintem tök felesleges.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
galaxys80
veterán
Ki az az elmebeteg, aki smb-t kienged a netre?
Szerintem te még mindig nem érted. NEM volt kiengedve semmilyen SMB a netre nálam. Századszor írom le, hogy nem voltak portok nyitva, nem volt upnp, nem volt DMZ engedélyezve.
Nagyon úgy próbálod beállítani, hogy ez csak együgyű userekkel fordulhat elő. Ellenben a külföldi fórumok csordulásig vannak tele ilyen támadásokkal áprilisban.[ Szerkesztve ]
-
morfondőr
őstag
Ez nekem is megfordult a fejemben és van is külső hdd tokom, de a nas annyiban lenne jobb, hogy minden eszközről elérhető lenne, nem kell rakosgatni és hordozgatni egyik szobából a másikba, és ugye amit írtam is: nem ott zörög a hdd az asztalon, amikor pl. épp filmet néznék róla. Lehet túlzó a heti 1-3 alkalom, de nem minden nap filmezünk és az is egy jól behatárolható időben, leginkább este. Természetesen nem állítanám le 10 percenként a lemezeket, hanem inkább betennék egy bő órás limitet, ami után lekapcsolna ha nincs hozzá nyúlva. Így csak nagy valószínűséggel esténként egyszer kapcsolna be , majd utána megint egyszer le.
De még az eredeti kérdésre nem kaptam választ: standby módban teljesen lekapcsolja a hdd-t vagy csak parkoltat?Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Tonyk
veterán
válasz morfondőr #3197 üzenetére
A fejparkolást a hdd magának intézi (Pl. WD-k esetében volt is belőle picsogás, hogy túl gyakran mennek el a fejek parkolni, amit aztán lehetett állítani), a készenltéi módot a gép, nas. Tehát, igen, a lemezek leállnak. Azt vedd majd figyelembe, hogy a rendszernaplózások miatt az 1-es hdd azért többször fel fog ébredni, mint ahogyan azt várná az ember.
-
Tonyk
veterán
válasz galaxys80 #3196 üzenetére
Én értem miről beszélek, viszont te ezt írtad: "...hanem kívülről sambán keresztül történik a titkosítás..."
Ahhoz, hogy KÍVÜLRŐL történjen módosítás, ahhoz hozzá kell valamilyen módon férni: KÍVÜLRŐL.De részemről lezártam.
-
galaxys80
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs