- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
fudi2002 #25551 üzenetére
Nem érzem a kérdést igazán jogosnak:
- crok épp az imént írta le, hogy az adott verzió mido-n tuti működni fog. A kérdező saját bevallása szerint el is olvasta a hsz-t.
- és de bizony, saját tapasztalat útján találtam ki crok hsz-e előtt, hogy melyik működik. Kb. az 5. próbálkozásra találtam olyat, ami stabilan működik.
Lehet, hogy túl heves voltam - ha bárkit megsértettem ezzel, akkor ezért ezúton is elnézést kérek -, viszont továbbra is úgy gondolom, hogy előbb lehet próbálkozni, aztán ha nem megy, kérdezni. Ott van ez a remek gyűjtemény, még az is jelölve van, hogy melyik verzió ajánlott melyik nem. Nem nehéz működőt találni, plusz a korábbi crok féle hsz is... -
rin33
senior tag
válasz
fudi2002 #25400 üzenetére
Nehéz általánosan megmondani, mivel nincs hivatalos Los15.1 (és még a ,,kanyarban sincs") mindenki megy a maga útján (treble, non treble, sokféle kernel, gyakori upstream, stb), a legújabb M Droid, RR 6.0, Cosmic OS, Aex elég jók, Los 15.1 is nagyon sima volt de pár frissítés (dirty flash) után nekem elkezdett szétesni (laggolás, fagyás stb)..
-
Faby
senior tag
válasz
fudi2002 #24687 üzenetére
Kösz, ezt akartam elkerülni, még egy alkalmazást telepítsek, ráadásul TB-val még HTC Desire időkből van rossz tapasztalatom.
Biztos azóta sokat fejlesztettek rajta, de nem zártam szívembe, az biztos.(#24686) Trailblazer
Hogy telepíted, mit pipálsz be, hagysz ki belőle? Megosztanád? -
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #23849 üzenetére
Jaja, vagy a Mega.nz gyűjtemény vagy
Itt rákeresel a mido-ra és a középső gombot megnyomod:
https://aospextended.com/devices/nougat/
Ami ide fog dobni:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=165485
Ahol ez az utolsó build: AospExtended-v4.6-mido-20171118-1356-OFFICIAL.zip
https://androidfilehost.com/?fid=745849072291689660Amelyik megoldás tetszik. [Szerk:] Bocs, ktomcatnak akart menni.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
fudi2002 #23250 üzenetére
Mondok 2 példát, miért kell banki alkalmazás mobilra:
1. OTP: szerencsére a pénzt több zsebbe lehet pakolgatni. Bankkártya, virtuális kártya, megtakarítás stb.
Ha venni akarok valamit a neten, akkor mindig a virtuális CC kártya számát adom meg, mert ha mégis áldozatul esne valahol a kártya száma, akkor pár óra alatt kapok másik virtuális Mastercard számot.
A virtuál kártyára akkor teszek pénzt, amikor várárolok valamit. Egyik bankkártyáról a másikra a mobil app-pal
átpakolni a pénzt kb 10mp-es művelet.
Fizikai bankkártya úgyszintén. Ha veszek valami 5e Ft-nál drágábbat, akkor 10mp alatt tolok rá pénzt, bárhol.
App újlenyomattal feloldható2. CIB: mobil alkalmazás kell ahhoz, hogy token számsort generálj a netbankos belépéshez. E nélkül sajnos nem megy. Legalábbis nem tudok róla. Bár ha lenne is fizikai token generátor mint a UniCredit-nél volt régebben, ki a fene akar ilyen plusz cuccokat magával hurcibálni..
És még lehetne sorolni..
-
punky10
addikt
válasz
fudi2002 #22962 üzenetére
Egyszer erőt veszek magamon és lehet írok erről pár sort, mert sokan olyan nívót kergetnek amit fizikailag nem lehet elérni, aztán szellemeket kergetnek meg megy a para miért rossz a telefon wifije - pedig csak a marketing volt erősebb, nem a fizika.
Idézet crok-tól,a 22940-es hozzászólásból.
Nem utasítani akartam,csak egy észrevétel volt részemről.Valóban egyszerűbb egyszer leírni,és utána csak linkelni,mint minden oldalon kb 3x reagálni a wifi témára... -
Imi1981
veterán
válasz
fudi2002 #22800 üzenetére
Pontosan erre gondoltam RR-N-v5.8.5-20171002-mido-Final.zip .
-
Imi1981
veterán
válasz
fudi2002 #22788 üzenetére
Nekem legjobb kijelző időim miuihu-n volt és van. Semmi variálást nem csinálok vele csak az alkalmazás akkumulátor kímélő beállításokban korlátoztam a legtöbb alkalmazás háttérben futását (csak néhány futhat korlátozás nélkül a messenger, viber, chrome stb). Egy sim és általában wifit használva automata fényerőn 11-14 óra sot szokott lenni. Bár játszani nem szoktam inkább csak böngészés, youtube, Facebook és ritkán ftp letöltés. Próbáltam egy időben a velvet kernelt de mindenben egy picit rosszabb volt így inkább tiszta telepítéssel használom azóta a miuihu-t a saját kernelével. Amúgy rr nougat romon is nagyon jó volt a sot. Az rr oero-ra nagyon kíváncsi vagyok de még várok vele míg jön rá pár frissítés.
-
Upo
addikt
válasz
fudi2002 #22750 üzenetére
Deepflash kábel itt csak nyitott bootloaderen működik, ha zárva van akkor hatástalan. Olyankor le kell venni a hátát és tesztpontozni. Nálunk itthon az összes xiaomi nyitott, pont az ilyen dolgok miatt, mert ha valami gond előjön akkor sokkal könnyebben kijavítható a szoftver.
-
gemini
aktív tag
válasz
fudi2002 #22720 üzenetére
Nem terveztem mókolni, épp ezért is vettem ezt egy TP-Link helyett, mert azt írták mindenhol, hogy ezt nem kell. Egyébként most is fix 40-re van állítva, de úgy tűnik gyárival nem hozza. Valójában nekem elég ez a sebesség, csak nem értettem, hogy miért van az, hogy a 4A miért gyorsabb ugyanazzal a nettel, bármilyen csatornára is állítom.
-
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #22654 üzenetére
Köszönöm a linket. Ez alapján látszik, hogy FTP-n 12638,2 KB/s-et, azaz 12,34 MB/s-et sikerült elérned. Ez 98,73 Mbps, ami teljesen hihető. A státusz soron látható sebesség sem 15 MB/s, ráadásul az egyáltalán nem pontos (nem csak nálad) ráadásul az valamilyen összegzett átlagot mutat (és nem is 15 MB/s).
De, hogy valami érdemit is írjak: csinálj légyszi egy screenshot-ot a wifi analyzerről. Valamiért azt sejtem, hogy a routered a 9+13, vagy 8+12 csatornákat használja, a telefon viszont az újabb romokkal csak az USA szabványnak megfelelő 11-es csatornáig képes kommunikálni. Így marad a 20 MHz...
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #22649 üzenetére
Ejj tudtam én, hogy anno valahova felraktam:
Wifi meg is van: Itten írtam
10.26-al mértem 15 körülit. -
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #22636 üzenetére
100 Mbps = 12,5 MB/s. Én viszont a 15 MB/s-et tartottam irreálisnak... 13 (nagyon esetleg 14) MB/s (104-112 Mbps) még talán kijöhet 150 Mbps-es kapcsolati sebességnél 2,4 GHz-en, viszont 120 Mbps már inkább hihetetlen...
Egyébként, ahogy korábban is írtam, nekem Note 4X-em van, de a SoC és a Wifi chipset azonos a Note 4 Global-al. Esetleg próbálj ki egy xiaomi.eu ROM-ot is...
-
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #22579 üzenetére
Ugyan tegnap azt írtam, hogy elengedem a témát, de ezt az arrogáns stílust és a téves kijelentéseket sajnos nem tudom elengedni. Szerencsétlenségedre éppen tegnap kaptam vissza a telefonomat a szervízből, így rá is raktam az utolsó (2018.02.01-i) dev xiaomi.eu rom-ot:
Csatlakoztam 2,4 GHz-en egy TP-Link 1043ND v1-re (tehát szintén nincs 5 GHz):
Igen, 150 Mbps, ahogy állítottam.
Mértem is egyet speedtest-en (igaz, mivel céges hálón lóg ez a router, mások is viszik a sávszélességet):
Szóval, kitől is jöhet a bocs???
-
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #22533 üzenetére
Én egy konkrét mérési eredményt linkeltem, így nem tudom, hogy miért kellene bocsánatot kérnem, romot cserélnem, stb. Az a mérés pedig a legutolsó módosítatlan Xiaomi.eu rommal történt... Ezek alapján inkább azt mondom, hogy te nem hiszed el még a konkrét belinkelt mérési eredményt sem. De este nézek egy ftp-t/samba másolást is, ha gondolod...
Igaz, én ahogy írtam, jelenleg Redmi 4X-ről beszélek. -
vargalex
félisten
válasz
fudi2002 #22527 üzenetére
Én jelenleg friss xiaomi.eu-t használok egy Redmi 4X-en (mert ismét szervízben van a Note 4X-em) és ilyen sebességet tud. Viszont a 15 MB/s-et szerintem 5 GHz-en mérted. De az ftp már sok dologtól függ: távoli háttértár sebessége/kihasználtsága, lokális háttértár sebessége/kihasználtsága, stb. Inkább iperf-el kellene mérned.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #21978 üzenetére
Mert régebben a telepítési útmutatóban (mint ahogy a crDroidnál) benne volt külön hogy firmware-el kezd, írtam hogy az AEX meg a LOS régebbi verziói is tartalmazták ezt, de úgy néz ki úgy vannak vele hogy már mind telefon olyan kódverzióra lett frissítve amihez nem fog kelleni.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #21975 üzenetére
Semmilyen anomáliát nem fog mert a TWRP-s official // Xiaomi.EU global // dev MIUI-kban mindben benne van a sajátja (firmware) és ezeket a ZIP-eket is úgy csinálták, hogy alapvetően ezekből pattintják ki a hasznos anyagot majd publikálják, pl. XDA-n, mint külön flash-elhető cuccot.
-
crok
Topikgazda
válasz
fudi2002 #21967 üzenetére
A script eleje img file-okat pattint bele 1:1 a partíciókba szóval itt nem történhet kiosztásbeli különbség, valamint van egy miui-update nevű program amit lefuttat (bemásolja a cache-be, ad neki futás jogot + user+group root lesz, futtatja, törli) de mivel ez már azután van hogy a partíciókba be lett másolva az update-elt image így nem valószínűsítem hogy változtatna a partíciókon.
Ja, amúgy a 6% per éjszaka még nem is olyan veszélyes : D -
ht42
senior tag
válasz
fudi2002 #21965 üzenetére
Global Stable 9.0.5 és 9.2.1. A MIUI optimalizálás BE van kapcsolva: a telefon gyors mint a fene (smooth, ahogy egyesek mondják, de én utálom ezt a szót valamiért), szabad memória általában 600 mega körül, a taskokat nem lövögeti ki. Most is vagy 25 db benn van, pl. a StarWalk2, ami nem egy piskóta méretű cucc.
Szóval azt kell mondanom ez a MIUI 9.2.1 nagyon el van találva. -
Hary50
csendes tag
válasz
fudi2002 #21943 üzenetére
Hello!
Én a gyári szoftvert használom a telomon tehát semmi mokolás. Mégis az a kérdésem, hogy a Miui szelidités leirásodban ha én alkalmazom a Miui optimalizáció kikapcsol, és a Memoria optimalizációja alacsonyra állit lessz valami pozitív hatása? Vagy ahhoz, hogy legyen mélyebben bele kell nyúlni.
Köszönöm válaszodat. -
válasz
fudi2002 #21933 üzenetére
És Oldman2 és crok.
Megcsináltam a mentést a QPST eemcdownloaderrel, kaptam egy 940kB méretű, Windows alatt megnyithatatlan, Linux alatt XML kiterjesztésű .xqcn fájlt. Sejtésem szerint ebbe vannak az imei és még jópár dolog.
Feltettem twrp alól az új firmwaret,a telefon szó nélkül elindult vele, majd az RR rom telepítésénél a redwolf továbbra is
Update telepítési hiba 7 ezt írja ki. Ilyenkor..? -
válasz
fudi2002 #21924 üzenetére
Ez ma este kiderul.
Kell napkozbe a telefon, nem akarom ennyire megbuzeralni nepkozbe.
Ejszakas vagyok, ha nagyon elszall lesz reggelig idom helyrehozni.
Particiokat modositja, ezt amugy hogy erted? Regebbi mtk eszkozeimen volt twrp teljes mntes, ezt a Redwolf tudja? Mert a regi eszkozeimen az imei szamok, kijelzodriver stb. teljesen kulon particion voltak, egy rossz particionalasnal el is szalltak, de visszahozhato volt vagy twrp alol vagy flashelessel. -
aRm1n
aktív tag
válasz
fudi2002 #21302 üzenetére
Valószínűleg én vagyok a diszlexiás, de háromszor elolvasva sem vagyok biztos benne, hogy ezt a mondatot jól értelmezem: tehát kernel frissítés előtt flasheljük felül a romot wipe nélkül, utána jöhet a kernel, root és cache/dalvik wipe?
Mindenesetre köszi a múltkor segítséget is! -
Oldman2
nagyúr
válasz
fudi2002 #21128 üzenetére
Köszönet fudi2002-nek, hogy felhívta a figyelmünket az Unified Hosts Manager-re, amivel a legfrisebb Magisk alatt is megy az Adblock funkció.
A mai napi szívásom eredményeként jelzem, hogy ha bekapcsoljuk az összes lehetőséget (a lényeg gondolom a Social elnevezésű), alapból blokkolva lesz a Facebook és a Messenger.
Megoldás a belső SD kártya gyökerébe egy whitelist elnevezésű textfájl, benne ennyivel:
https://www.facebook.com/
https://www.messenger.com/Frissítve a UHM-et, ismét megy minden "fontos" site rendben!
Ha szükséges, egy logikailag hasonló felépítésű blacklist nevű fájl a blokkolandó site-okkal szintén ide helyezhető.
-
fudi2002
nagyúr
válasz
fudi2002 #21213 üzenetére
Asszem valami hibridet sikerült alkotnom
Néztem több memopt beállítást, nekem exkm szerint zram mindíg tiltva...
A szabad memória alapján pedig működik a kilövés mechanizmus, 900 mega körül marad, ilyenkor low beállításon 500-600-ig lemegy, ugyanakkor nem töltögeti újra a dolgokat mondjuk 5-10 perc után sem.
Mondjuk saját interactive governor tweak, velvet kernel, Crock mem management, viszont asszony 4/64esén dettó ugyanez fut, annyi enyém 8.1.11 epic, övén 8.1.11 miuihu és ugyanezt tapasztalom. Véletlen recept lett a főzésből gyanítom, de ezt mentem gyors... -
D1L1ZS
őstag
válasz
fudi2002 #21176 üzenetére
Nah ez érdekes.
Én már nem is emlékszem mióta teljesen off állapotba raktam a memoptimalizációt, így használtam a telót.
A MIUI optimalizáció is teljesen ki van kapcsolva egyébként.
De most javaslatodra a legmagasabbra raktam a memoptimalizációt, kíváncsi leszek mi változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hálózati / IP kamera
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest