- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlala
addikt
Az utolsó Robimarko verzióról én így álltam át az új, "hivatalosra":
1. A compat verziót SSH-n visszaállítottam 1.0-ra:
uci set system.@system[0].compat_version="1.0"
uci commit system
2. A System/Startup menüben leállítottam awpad
szolgáltatást.
3. Letöltöttem a sysupgrade.bin fájlt.
4. System/Backup-Firmware upgrade menüpontban a fenti fájlt betallózva frissítettem a beállítások megtartásával (így megmaradtak a PPPOE beállításaim, tehát újraindulás után volt internetem Luci nélkül is).
5. Újraindulás után volt internet, de nem tudtam elérni a Luci felületét, hiszen azt még újra kellett telepíteni SSH-n:opkg update
opkg install luciMinden patent.
-
-
Laza...
addikt
Frissítettem, és az alábbi furcsaságot tapasztalom:
Vezetékkel: (1,0gbps kapcsolat)
Wifi, teló:
Más is ránézne?
(Előfizum 500/20)
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
tlala
addikt
Nem tudom, mi változott az utolsó "hivatalosban", de az öregecske Macbook Air-em wifi sebessége konkrétan megduplázódott.
-
Nightmare666
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, kaptam egy gyárilag kínai verziós ax3600-ot. Az 1.1.19-es firmware van rajta. Szeretném rá feltenni a z 1.1.19-es patchelt verziót amiben működik a MiWifi és a Mihome is és nem üzenget haza.
Elég kicsomagolni és webes felületről telepíteni? vagy A leírtak alapján kell végig menni és ennél is kell a régebbi firmware felrakása és a leírtak szerinti telepítés? -
tlala
addikt
válasz Nightmare666 #5460 üzenetére
Igen, kell - lásd Összefoglaló Kínaisítás/2. pont.
[ Szerkesztve ]
-
Laza...
addikt
Nos, nekem meg a wifi jelerősséget sem lehet állítani, mindig maxon megy - ha telepítés után a 2,4GHz-et kezdem állítani akkor az jó marad, és az 5GHz-et nem lehet, ha az 5GHz-et állítom, a 2,4-et nem lehet. Többször újraraktam, mindig ez az eredmény. Visszatettem a jan 14.-i Robimarkot (az uccso 1 particiós) firmet, ezzel minden baba, úgyhogy a hivatalosba csúszott valami gixer. Egyelőre ment vissza a MI-R3G..
A wifi csak úgy hajlandó kisebb teljesítménnyel üzemelni, ha kézzel szerkesztem az etc/config/wireless részt (option txpower '23' pl.), újraindítás után már a beállított teljestménnyel megy. De ha bármit állítok a wifin, akkor törli a beállítást, ez látszik is (uci del txpower)
Never give up!
-
tlala
addikt
válasz Laza... #5463 üzenetére
Most ránéztem, nekem először legördült a teljes eredeti választható dB lista. De aztán próbaként állítottam rajta, onnantól csak 2 választható opció maradt: driver default és 255dB.
További apró hibaként azt találtam (amitől elsőre megijedtem), hogy a fő Network/Wireless menüben azt írja mindkét (2.4 és 5GHz-es) wifi SSID mellett, hogy "Encryption: None" Ez akkor is így maradt, amikor átállítottam valamilyen másik titkosításra, és el is mentettem. De a telefon szerencsére azt mutatja, hogy a valóságban titkosított a wifi, amihez kapcsolódik.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
A második problémát már javították is, az elsőt még nézzük. Valszeg az utolsó iwinfo csomag frissítésében lehet valami kaka... Hacsak nem a "visszatöltöm a korábbi mentést" okoz problémát Ha ilyen fúrcsaság jelentkezik, visszaállnék alapra, aztán újra beállítanék mindent. Ha úgy is rossz, akkor tényleg bugzik valami.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Laza...
addikt
Mindig 0-ról kezdtem, visszatöltés kizárva Próbáltam gyári alapérték visszaállítással, újrarakással, egyik sem segített
@#5466Tonyk Igen, erről beszéltem. Az, hogy melyik rádiósávon történik, annak a függvénye, hogy melyikkel kezdel..
@ #5465tlala Igen, a Robimarko féle utolsóban ez is jó volt:
Most éppen az 5GHz wifi nem akar elindulni
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
tlala
addikt
Nálam a Beállítások megtartása/visszaállítós történet volt, így nyomtam egy resetet, hogy kizárjuk a hibát.
Sajnos mindkét lenti hiba megmaradt.
Pontosabban a tx power menüben helyreállt a szép hosszú legördülős dB opciósor, de amint állítok/mentek, onnantól már csak a lenti képen is látható "driver default" és a 255dB marad. -
Benny21
csendes tag
Sziasztok! VPN működik OpenWRT firmware-el? Illetve használja valaki így szoftverezve AX3600 és AX3200 - al együtt mesh hálózatban? Járható út? Nemsokára érkezik hozzám egy 3200-as. Moddolt kínai firmware-el a mostani AX3600/AX1800 kombó sehogy sem akarja elfogadni a VPN beállításokat... Már figyelem egy ideje az OpenWRT fejleményeket és lehet rászánom magamat az átállásra. Egyenlőre egy Pi4B-n ismerkedem az OpenWRT-vel .
-
Tonyk
veterán
SSH is elesett. Reboot után, most úgy néz ki megy.
Szerk: SSH-n újrabejelentkezés után
"Your JFFS2-partition seems full and overlayfs is mounted read-only.
Please try to remove files from /overlay/upper/... and reboot!"[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
xabolcs
őstag
Ha konnyu a router ujra beallitasa, akkor reset-eld! (pl: "firstboot" parancs).
Ha az "overlay"-re szursz a naploban, akkor mutat valami erdekeset? ("dmesg | grep overlay")
A szabad teruletek hogyan alakulnak? ("df -h")aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Tonyk
veterán
válasz xabolcs #5479 üzenetére
Most csináltam egy teljes újrázást a legfrissebb verzióra, így ezt már nem tudom megnézni, de ha jól emlékxem 98% used volt.
Viszont nem tudom elindítani az 5G-s wifit. Hiába disable-enable oda-vissza, kuka. Valaki írt itt a hét mi lehet a megoldás, de nem ugrik nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
De nem raktam tele, két napos volt a rendszer. Ugyanúgy használtam mint eddig, ugyanazokkal a csomagokkal. Eddig jó volt, most nem. Rebboot után 3 percig ok volt, utána megint behalt. 3 perccel előtte nem volt teli?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz netcore #5483 üzenetére
Kiváncsi leszek most. Minden újrahúzva, kézzel beállítgatva, tehát még véletlenül sincs visszatöltve semmi. (Feltaktam a szokásos simple-adblock, ddns-t, kms-szervert hármasomat)
Amit még viszont észevettem a mostani és az ezt megelőző verzióban, hogy a Status - Channel Analysis alatt a radio1(5g)-n nem tudok keresést elindítani: no data az eredmény és a Local interface sem látszik. Radio2 (2.4G) megy, azzal nincs baj. Radio0 (2.4 & 5G)-n nálam nincs wifi beállítva. Ezen ettől függetlenül 2.4 és 5G-n is van eredmény, eddig nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
netcore
tag
pár nap és kiderül, ami nekem furcsa hogy egyesített partíció után most "csak" ~170mb körül van a szabad hely, ha jól rémlett több volt régen
a wolfssl-t milyen csomagokra érdemes cserélni? ha jól sejtem kell az uj csomag(ok) és utánna mehet a wolfssl remove ( minden ilyen nevű csomagot törölni kell)?Üdv Laci
-
bzolika10
aktív tag
-
Tonyk
veterán
válasz bzolika10 #5491 üzenetére
Nem jót töltesz le, mert amit fájlnak látsz az még csak egy hivatkozás egy másik oldalra, azt megnyitva Download gomb (Ez a fájl linkje: [link]), vagy közvetlenül a routeren:
wget https://github.com/cokebar/openwrt-vlmcsd/raw/gh-pages/vlmcsd_svn1113-1_aarch64_cortex-a53.ipk
Amúgy meg ne a 4 évest töltsd le, hanem van frissebb. Az csak két éves (ezt linkeltem).
[ Szerkesztve ]
-
rennew
csendes tag
Van megint új verzió. Létezik a snapshot verziókhoz changelog, vagy ezeknél felejtős?
-
xabolcs
őstag
Letezik:
- elinditot az "auc"-ot es kiirja, hogy mirol-mire tervez frissiteni
- a ket kommit azonositot behelyettesited az osszehasonlito URL-be: https://github.com/openwrt/openwrt/compare/xxxxxxx...yyyyyyyyPeldaul:
auc/0.3.2-1
Server: http://sysupgrade.openwrt.org
Running: SNAPSHOT r21900-ac21dff5b6 on ipq807x/generic (xiaomi,ax3600)
Available: SNAPSHOT r21917-cfb296b79a
Requesting package lists...A kezdo kommit azonosito:
ac21dff5b6
A befejezo kommit azonosito:cfb296b79a
-> osszehasonlito URL: https://github.com/openwrt/openwrt/compare/ac21dff5b6...cfb296b79aA fenti linken kilistazza a kommitokat (amik azert elegge beszedesek) es az oldal aljan a konkret valtoztatasokat.
Amugy pedig nem muszaj naprol napra frissiteni! Ha csak nezed a kommitokat a trunk-on, az is eleg, hogy eldontsd, erkezett-e olyan kommit, amire erdemes lesz frissiteni (ha elkeszul belole a napi build).
[ Szerkesztve ]
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
netcore
tag
Egy másik valószínűleg ugyanoda mutató hiba, hiába szeretnék egy uj port továbbítási szabályt létrehozni nem menti el, csak irja h van 2 mentetlen vááltozás, hiába mentem ott is el nem hozza létre.
Üdv Laci
-
xabolcs
őstag
válasz csabi10 #5497 üzenetére
Bonyolultabb - megtartja az utolag telepitett csomagjaidat:
Az attended sysupgrade menuben, a konfiguracioban bekapcsolod az "advanced" / halado beallitasokat, hogy cserelhesd a telepitendo csomagokat.
A csomaglistaban megkeresed a wolfssl-es csomagokat, a kis piros x-ekkel kitorlod oket a listabol, aztan a lista aljan ket uj mezot veszel fel a zold +-szal es beirod a "libustream-openssl"-t es "wpad-basic-openssl"-t (vagy wpad-mesh-openssl, ha mesh-ezel).Ha megvan, akkor kerd a firmware-t es vagy rogton telepited onnan menubol, vagy letoltod a gepedre (hogy ne kelljen ujra generaltatni) es ugy teszed fel - a beallitasokat megtartva.
Egyszerubb - nem tartja meg az utolag telepitett csomagjaidat:
Meglatogatod az OpenWrt Firmware Selector-t es a "Customize installed packages" reszt lenyitva megkeresed (CTRL-F vagy mas trukkel) a wolfssl-es csomagokat, mind a 3 ele egy-egy "-" (minusz) jelet irsz, a vegere beirod a mar emlitett openssl-es valtozatokat (es a "luci"-t is, ha szeretnel GUI-t), majd kered a firmware-t es telepited.aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest