Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ricshard444

    veterán

    Gondoltam irok egy kis szösszenetet a PS5 és XSX témában, semmi flame csak a tapasztalat:

    Kontroller:

    A Dualsense után nagy visszalépés, nagyon gagyik a rezgések és az egész olyan erőtlen. Nekem nem jön be ez a hangos konkrét megnyomásos dpad, a gomboknak ugyanúgy van minimális holtjátéka, mint minden eddig nálam járt Xbox kontrollernél. Egy fokkal jobban összerakottnak tűnik, mint a One konti, de ismétlem, Dualsense az teljesen más kategória mindenben.

    Hűtés:

    Aki kicsit utánajárt már, hogy milyen a Sony hűtése, az tudja, hogy nem egy fajta ventilátorral szerelik a gépeket. Bevallom én nem néztem meg, hogy milyen dolgozik az én gépemben.
    Sony-nál van egy Idle és egy Load profil, ami rákapcsolja minimálisan a fordulatszámot, fél méterről kiszúrható, ha némán játszik az ember, de amig nincs 3D addig hangtalan. Nagyon sok órát beleraktam a gépbe és el tudom mondani, hogy a Load profil fordulatszáma soha nem emelkedett, fixnek tűnik abszolút.
    A Box ehhez képest mindvégig néma és egyértelműen jóval forróbb levegő távozik a gépből, mint a PS esetében, ez nem annyira szimpatikus, de nyilván nem hülyék fejlesztették a konzolt, igy tudják mi a jó neki.

    Dashboard:

    Nem szeretnék megsérteni senkit, igy finoman fogalmazok. Ez egy igen jól szeparált, de nagyon gagyin kivitelezett felület. Az animációk hiánya és ez a minimalista Windows 8 csempézés számomra érthetetlen. Olyan érzés használni mint egy Windows felületet kontroller módban, ami tudjuk, hogy nem a legjobb élmény a világon. Olyan olcsó érzetet ad.
    A PS felülete sokkal szebb, átláthatóbb, konzolosabb megjelenésű, persze az sem hibátlan, de sokkal jobb irányba tart.

    Játékok alatt abszolút korrekt teljesitményt tapasztaltam. Nyilván nincs sok köze a PC-s grafikához sokszor, de ennyi pénzért nem is szabad elvárni.
    Azt mondom a mai árak mellett ez a 2 konzolos kombó mindent lefed ami releváns lehet és sajnos a PC kezét el kell engedni, aki nem szán rá millió körüli összegeket.

    A Gamepass a legjobb dolog jelenleg ebben a konzolban. Egy kontroller és kezelőfelület frissités ráférne véleményem szerint, de ismétlem ennyiért ez teljesen korrekt játékgép.

    Vannak dolgok...

Új hozzászólás Aktív témák