Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LG V30 - vezércsel
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
XBOX ONE TOPIK
Xbox Support elérhetőségei:
Telefon: +3680018590 (magyar) (H-P)
Web: Xbox Support (angol chat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #117905 üzenetére
Ne feledjük azt sem, hogy a PS4 megosztási funkciója zseniális, és köröket ver a Microsoftra. Az, hogy automatikusan rögzíti a gameplayt, amit rögtön tolhatsz fel, ahova szeretnéd, ajándék. Az, hogy a konrollerrel egy gombnyomásal elérsz minden megosztási funkciót, megint az.
Az Xbox 15 másodperces meg kétperces videórögzítése röhej. Kipróbáltam tegnap, bár azt, hogy hova menti, még nem sikerült megtalálnom. Se a screeneket, se a videót. PS4-en gyönyörűen be van játékonként folderezve minden capture.
Az, hogy Twitchre streameln megint pofonegyszerű a PS4-en, a boxon meg borzalmas, szintén felkívánkozik a listára. sajnos a két platformból lehetne egy igazán jót gyúrni
- Network - egyértelmű Microsoft
- hardver - az X ereje
- kontroller- a DualShock 4
- megosztási funkciók (capture, twitch, YouTube stb,) . egyértelmű PS4
- exkluzívok - egyértelmű PS4
- dashboard - ezen lehetne vitatkozniSajnos így vagy ez, vagy az hiányzik, Mindenki mérlegelheti, mit ad fel.
-
pzstm
titán
válasz #24720640 #117952 üzenetére
Te vagy az elso akinek a kontroller jobban tetszik. Vegre van ilyen velemeny is😁
Tobbibe nem megyek bele...streamelni ket katt amigy (sot coop stream is van )
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Parson
addikt
sziasztok, vadi uj vagyok a topikban, es ezert lehet hogy lesz egy-két alapszintü kérdésem, sorry érte.
Karácsonyra gondoltam venni egy xbox one x-et a 6 eves lanyomnak / családnak, de felmerült pár kérdés:
1. van olyan játék (6 évesnek és családjának), amivel egyidejüleg többen is tudnak jatszani, mint pl a képeken? Tegnap nézegettem játékokat a helyi mediamarktban, és nem lettem sokkal okosabb.
2. ha mondjuk en is szeretnek forza-val vagy nfs-sel jatszani, kell a 6 teraflops vagy eleg egy xbox one s, mivel csak fullhd tv van (60 colos) aztan majd egyszer ha lecserélem a tv-t, akkor majd az aktualis xbox-ra ráérek lecserélni azt amit most veszek meg?Tudom hogy ezek alap dolgok, de vhol el kell indulni...
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Jovanny2
őstag
válasz Def26 #117955 üzenetére
Biztos ez, vagy csak ironizálsz? Nem hinném, hogy a helyzet sokat vátozott volna a PS4-fat One óta, bár mondjuk a boxé azóta egyre jobb lett (Lunar White, S, X), de ha annyival lett jobb a PS-é is, akkor még mindig a boxé a jobb.
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
Fernet
senior tag
válasz Parson #117958 üzenetére
Szia!
Én is új vagyok itt, ez lesz az első konzol a családban ha a Telekom is úgy akarja.
Én is (épp ma 7 éves) lányomnak szeretném karácsonyra, persze azért némi hátsó szándékkal, mert nem csak ő fog játszani rajta.
Neki nagyon tetszenek pl. a LEGO játékok. Eddig PC-n játszottunk velük, de azért konzolon kényelmesebb lesz. Már vettem is párat előre, hogy ne akkor kelljen. Még én is most fedezem fel a lehetőségeket.
Többen mondják, hogy fullhd-n is látványos a javulás, nálunk egyelőre azon fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
Def26
félisten
válasz Jovanny2 #117959 üzenetére
Én manapság (gondolom a 2x annyi ps4 tulaj miatt) egyre többször hallom amit a kolléga írt, hogy jobb a ps4 kontrollere. Jobb a gombkiosztás, az elrendezés, az anyaghasználat és a minőség is.
Ettől még mondhatja a fele annyi box tulaj, hogy jobb az ő kontrollerük de érted, ez a "legenda" mindig úgy változik ahogy növekszik/csökken az ellen tábor.Nekem egyébként az xbox 360 kontrollere sokkal jobban tetszik, mind minőségileg, mind ergonómia szempontjából mint az xbox one -os és komolyan azt hittem, hogy az xbox one x érkezésekor új kontroller is jön. Az elite viszont fasza, csak nekem kicsit nehéz a több órás játékhoz.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Parson
addikt
válasz Fernet #117962 üzenetére
Hello,
Bennem felmerül az az alap kérdés is, mennyire egészséges egy ilyen játék 6 éveseknek... de ebbe most nem mennék bele. Az én lányom még csak nagyon kezdetleges szinten ismerkedik az elektronikus játékokkal.
Ezek a lego-s játékok is biztos jok, én PC-n anno szinte csak NFS-sel jatszottam, meg nagy ritkán SimCity meg Heroes, meg hasonlók. Szóval még kérdés számomra, mennyire jó ötlet ez, de nem gondolnám túl rossznak, ha helyén van kezelve.
Tehát amondó vagy, hogy ha nincs is 4K Tv, akkor is érezhetöen javult a teljesitmény itt-ott... én is inkább az uj tipus felé hajlok, bár tény, hogy vannak jó árak az xbox one s-re.
Telekom meg ne szóljon bele, semmi köze hozzá.
-
Stauffenberg
nagyúr
1.) Bár manapság egyre kevésbé divat olyan játékot készíteni, amit egy gépen többen is játszhatnak, azért bőven akad még. A LEGO játékok szinte minden nagy filmet feldolgoztak már (Star Wars, Karib-tenger kalózai, Batman, stb), de gyerek-kompatibilis verzióban (azért egy felnőttnek is tud szórakoztató lenni). Van kismillió oldalnézetes ugra-bugra (Raymen-ek például), osztott képernyőn lehet tolni a Planst vs Zombies Garden Warfare 2-t. Forzákat is lehet osztott képernyőn (de akkor csak a két játékos van a pályán). Felnőtteknek vagy nagyobb gyerekeknek a Diablo 3 hatalmas etalon, de a Gears of War is játszható osztott képernyős kooperatívban. Star Wars Battlefront-ok is tartalmaznak ilyen módot (ez külön játékmód). A Rocket Leage pedig azt is tudja, hogy osztott képernyőn tudtok neten multizni. Alapvetően a local co-op, couch co-op, split screen címszavak alapján keress ilyen játékokat.
2.) Ha apának fontos a One X teljesítménye, akkor One X kell. Amúgy egy One S is bőven elég, Forzák azon is gyönyörűen futnak (NFS-ről nem sokat tudok, számomra szemétre való mind amit az utóbbi években produkáltak, Payback-et még nem próbáltam).
-
n.p
csendes tag
Overcooked
Fuzion Frenzy ez mondjuk Classic cím, és itthonról nem lehet letölteni. Én vettem 2000ft-ért egy lemezest.
Powerstar Golf hot seat.
Minecraft is mehet osztott képernyőn.Overcooked és Fuzion Frenzy egyszerre négyen is játszató, előbbi ráadásul coop, szóval nincs veszekedés sem. (annyira )
Ja, az gondolom tisztán látszik, hogy ezekhez bőven elég egy Xbox One S is.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Parson #117968 üzenetére
Felneveltem két gyereket, meg van egy pedagógus-diplomám, amellett, hogy az egész család szakmabeli. Minél előbb ismerkedik a gyerek valamivel, annál jobb neki (szórakoztató elektronika, könyvek, nyelvek, zene, elektronika, autó, betonkeverés, bármi, ami érdekli - és a gyereket minden érdekli). Persze nem úgy, hogy nesze, itt van, a tiéd, de állandóan a nyakán lógni, meg control-feak-kedni sem szabad.
A Lego-játékok, meg tényleg marha jók. A másik, ami a gyerekeket érthetetlen módon beszippantja, az a Minecraft. Én sose értettem meg, hogy ebben mi a poén, de akármilyen random gyereket leültetsz elé, 2 perc alatt képben van, és már rá is függött.
A telekomos kitétel pedig arra vonatkozott, gondolom, hogy tőlük rendeli, és várja a visszaigazolást, hogy jut-e, illetve mikor szállítják.
STLui: Sajnos a Kinect, és a célzottan gyerekjátékok nagyon hiányoznak, de a fent említett két játék teljesen jó egy hat-hétévesnek.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Jovanny2
őstag
válasz StLui #117970 üzenetére
Erről csak annyit, hogy egy ismerős 6 éves gyereke játszott velünk annak idején CoD-ot (akkor még MW2-t), és már akkor jobban tolta -főleg no-scope sniper-, mint némelyikünk. Azóta eltelt pár év, 11-12 éves lehet, és egész normális kissrác lett (egyébként én sem engedném a lányaim ilyen játékokkal játszani, de kb. semmi köze ahhoz, milyen lesz a gyerek).
Nálunk a Just Dance megy egyelőre meg a Zoo Tycoon álatsimogatás.
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid a hardverek biztonságos eltávolításához.
-
törölt tag
válasz MunezXBK #117960 üzenetére
Nem futok, az Xbox One kontrollere borzasztó bumfordi, nem áll kézre. A DualShock 4 messze a legkényelmesebb kontroller ever. Sokkal ergonomikusabb, mint a box plecsni.
Először akkor tűnt fel, amikor megvettem a PS4-et, az azt megelőző 6 évben Xboxon toltam. A 360 kontrollere kényelmesebb volt, mint a One-é, de a DS4 csúnyán odapörköl mindkettőnek.
Másodszor akkor tűnt fel, amikor két éve megvettem a One-t, majd egy év múlva el is adtam.
Harmadjára meg akkor, amikor kedden hazavittem az X-et.
Nincs mit tenni, semmi sem tökéletes.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Silεncε #117973 üzenetére
Szerintem ez legyen szülői hatáskör. A videojátékok többsége erőszakos (még a LEGO játékok is, még ha teljesen rajzfilmszerű is a körítés).
Az Xboxnak amúgy nagyon jó szülői felügyeleti eszközei vannak. Az unokatestvéremék is élnek vele, a legkisebb gyerek szintén 6 éves. Megválogatják alaposan, hogy mivel játszhatnak.
De az is dilemma volt, hogy mikor kaphatnak hozzáférést az iPadhez vagy a számítógéphez. Ismerek nem egy teljesen bezombult embert, akik elvonási tüneteket produkálnak ha csak egy órára elveszed tőle a telefont. Szerintem jogos a felvetés, hogy egy 6 éves gyerek milyen kütyüt kaphasson. Ez az én szubjektív véleményem, szerintem a videojáték már simán mehet, van sok amiben kiélhető a kreativitás és készségeket fejleszt. Csak szabályokat kell alkotni, amiket be kell tartani.
Amúgy én gyerek mellé lehet Nintendo Switch-et vennék. Önmagában is nagyon jópofa, meg az is jó, hogy sok játék eleve arra épül, hogy egymással játsszanak és ezt sok esetben úgy, hogy egymást kell nézni, nem a képernyőt.
-
StLui
veterán
válasz parandroid #117972 üzenetére
Tényleg jó a lego? ahol össze kell rakni valamit, ott csak nyomva kellett tartani a gombot, amúgy meg szaladgál és püföl, semmi nem kell hozzá.
13 fiam most kezdi érteni mi van a minecraft-tal, eddig csak össze-vissza ásott (van egy 29 éves lányom is ő ezek nélkül nőtt fel)
Ilyenkor még a fizikai kontaktus lenne fontos a környezetével, de amúgy sem erre akartam kilyukadni, hanem sehol nem játszik konzollal a környezetemben 6-7 éves gyerek, 8-9 már igen. EZ csak arra jó, hogy ellegyen valamivel a gyerek és ne a szülőt nyúzza.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
boost
addikt
válasz Stauffenberg #117979 üzenetére
Nem ez az első post ma amiben egyetértek veled
+1 a Switchnek.
-
Parson
addikt
Köszi a sok reakciot srácok, vmivel okosabb lettem, de tökéletes döntést azért nem fogok tudni hozni igy sem.
Bennem csak az fogalmazodott meg, hogy a lányomat elkezdték érdekelni finoman az elektronikai dolgok, de telefont és saját számitogépet még egyáltalán nem adnék neki, akkor már inkább egy olyan játékot, amivel nem elz´rkozva, hanem a nappaliban, esetleg még mással együtt is tudna játszani, és egy kicsit kinyitná a világképét ebbe az irényba, mert az se jo, ha meg csakazértis mindent csusztatunk...
Nem tudom mi a jo megoldás, de tény, hogy egy ilyen eszköz ha nem is jön be, azért apuci még tudja mire használni, és ha elég erös, akkor évekig ott marad mint opcio.
Mindemellett pedig számtalan 'rendes' játék is van. Azt hiszem az egyedüli jó érv talán az, hogy akkor, amikor ö maga kéri, hogy vmi ilyesmit szeretne,,, ami mondjuk már megfogalmazodott, de nem ugy hogy a fülét rágják a többiek, hogy neked miért nincs...
Nyugodtan irjatok még véleményeket, szerintem jol kezelve a szitut (változatosság), annyira nem lehet rossz.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Parson #117985 üzenetére
"Nyugodtan irjatok még véleményeket"
Én írtam az előző hozzászólásomban: Nintendo Switch. Bár azon nincs Forza, az tény. Viszont elképesztő mennyiségű kreativitás szorult a Nintendo fejlesztőibe. Splatoon 2 például isteni (bár lehet egy picivel idősebb gyereknek való). Erőszakmentes kompetitív "lövölde". Csapatjáték, taktika és a végén maximum csak festékes lesz a karakter, nem egymás elpusztítása a cél.
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Szerintem ilyen esetben egy családi iPad a nappaliban, amit ti is tudtok használni teljesen jó alternatíva. Arra is lehet találni fizetős, de minőségi játékot. akár egy angry birds, vagy egy mario, Farm Simulator, vagy valami tanulósabb cucc. Képben lesz, mint a többiek, mégis jobban tudod felügyelni, mintha adnál NEKI egy telefont, és ti is jól tudjátok használni, ha valamit meg kell nézni neten. Több értelmét látom, mint venni egy videójáték konzolt, miközben neki erre nincs is igénye.
-
Parson
addikt
válasz Stauffenberg #117986 üzenetére
Tegnap megneztem ezt a ninanto switchet is amugy... annyira nem vagyok hasraesve töle, föleg hogy 350 EUR alapbol. Persze a koncepcio jo, de nem érzem értékarányosnak. Franc se tudja.
(#117987) szgergely -> ezen is gondolkoztam, ujragondolom, nem rossz ötlet amugy. Egyedül egy komoly ellenérv, hogy ahhoz az esetek 90%-ban lefelé kell bámulni, ami a nyaknak nem jo. Gyerekeknel sem.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Parson #117988 üzenetére
True dat. Feleennyiért kisgyerekeseknek best buy lenne. Valószínűleg még én is vennék egyet, pedig kicsi gyerek már sehol.
Konzollal amúgy tényleg egyre inkább az a probléma, hogy a minél idősebb, és lehetőleg ezzel együtt minél vásárlóerősebb kütyümániások a célcsoport. Jellemzően apuka, aki a gyerekekre tudja fogni, hogy kell miért a konzol, aztán csak egy Forzát, meg egy Diablo3-at vesz hozzá. Tényleg alig van gyerek-tartalom (akár a 360-hoz képest), ami meg van, az is tök bugyuta, vagy csak annak van álcázva (Max, Ori, Cuphead, stb.), és ami aztán tényleg beválik, az eredetileg nem is gyerekeknek készült (mint a Lego-franchise, vagy a Minecraft).
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
boost
addikt
válasz Parson #117988 üzenetére
Hát nem ebben a fórumban fogják elmagyarázni, hogy miért jó a Switch. Nálunk március óta megvan, gyerkőccel (csak ketten, egyedül nem engedem meg neki, hogy legyen közös szórakozás, ne zárkozzon be. ) MarioKartozunk, meg Odysseyzünk, néha SnipperClips, én Zeldázom, MarioRabbids-et toltam még mellette (XCom klón) és hatalmas szórakozás. Süt a játékokból a kreativitás. Nyílván nem egy grafikai szint mint az XBox vagy a PS4, de nem is ugyanaz a célcsoport. Cserébe szinte minden játék coop is, azaz ketten toljuk.
Ahogy írtam privátban, nálunk a srác nem látta még a nagy konzolt futni, és nem is fogja egy darabig. Csak elalvás után tolom azt. Addig számára az arra van, hogy az István a kiráy DVD-t meg a Queen BluRay-t lejátssza.
De ha nincs ilyenre igénye, akkor ne siesd el.
[ Szerkesztve ]
-
-
l.skywalker
Topikgazda
válasz #24720640 #117952 üzenetére
Szerintem az Xboxon nem nézted meg jól a felvétel-rögzítés dolgokat alaposan, vagy ha igen sorry.
Ha megnyomod játék közben az Xbox gombot, majd utána a bal oldali kis menügömböt (2 kis ablak) akkor belépsz a Capture menübe, ahol lehetőséged van felvenni:
- a soron következő 2 percet
- állóképet rögzíteni
- választani, hogy az elmúlt: 15,30,45, 60, 120 másodpercet rögzítseNem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
törölt tag
válasz Def26 #117964 üzenetére
Szerintem ez nem így van, nem attól lesz valami igaz, mert sokan mondják. Vagy ha úgy jobban tetszik, a szar sem lesz azért finom, mert legyek milliói dongják körül!
Én nem azért mondom, mert én PS4 fan vagyok, hisz van X-em is. Azért mondom, mert mindkettőhöz volt szerencsém, és hatalmas változást érzek a kényelemben a DS4 óta.
-
l.skywalker
Topikgazda
OFF-OLÁST FEJEZZÜK MÁR BE HA KÉRHETEM!!! NAGYON KEZD ELSZALADNI A LÓ AZ UTÓBBI IDŐBEN
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
válasz Def26 #117915 üzenetére
Köszi az infót, teljesen korrekt az otthoni ár, főleg a kamatymentes részlettel... de miért csak fehér?!
(#117962) Pampers
Jó neked, van még kire-mire fogni A 29 éves fiam épp kirepülőben a családi fészekből, rohadtul nem tudok megfelelő indokot kitalálni az x-re... pedig valahogy muszáj lesz[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Keresztlányom 4 éves. Kb 2.5 éves kora óta van egy tabletje (a másodiknál tart, mert az elsőt elejtette párszor). Youtube-n imádja nézni, ahogy más kisgyerekek játszanak. Minden nap nyomkodja egy órát kb. Mellette ugyanúgy játszik és menni akar ki az utcára/játszótérre stb.
Már most jobban tud angolul, mint az anyukája. Angolul énekel és ha azt kérdezem tőle, hogy hogy van a labda/kutya/macska, akkor tudja.Imádta és imádja most is nézni, ahogy pl forzázok. Ül szépen csöndben és nézi. Felismeri az autó márkákat benne. (Ezen beszarok, mert jobban tudja mint én. Az apukája autószerelő.)
Néha a kezébe adtam neki a controllert és élvezettel nyomkodta. Persze nem jött össze neki. Volt, hogy kikapcsolt controllert kapott, nyomkodta és én sutyiban a sajátommal vezettem. Úgy örült annak, hogy körbe vezeti a kocsit a pályán, hogy csuda.Kapott távirányítós kiskocsit és napról napra jobb a szem-kéz koordinációja.
6 évesen szerintem simán játszani fog már lego szintű játékokkal úgy, hogy coopban ott van mellette valaki.Megfelelően felügyelve én úgy gondolom, hogy teljesen rendben van ez.
-
addikt
válasz Stauffenberg #117997 üzenetére
Trét ismerve benne lesz a rendelésben a fehér, amit ugye nem fognak találni raktáron. Így kiszállítás sem lesz hetekig, amíg valaki nem szól Mancikának
-
lmno
őstag
Sorry ha volt már; Xbox One eladás előtt mit érdemes csinálni, a legegyszerűbb egy gyári visszaállítás rajta? [link]
Köszi!Ja és még annyi hogy már a másik (új) Xbox be van üzemelve, profil hozzárendelve; azt akkor nem értinti remélem? (a régin történő account törlés)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
utoljára frissítve: 2018.02.19 l.skywalker
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest