Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz WhiteWalker #6468 üzenetére

    Nem arról van szó, hogy meg kell téged győzni vagy bárkit arról, hogy milyen jó is a WP platform. Csak azon kell elgondolkodni, hogy neked mire szükséges van szükséged egy mobil rendszernél. Ha neked a Windows Phone tudása túl kevés akkor vegyél olyat ami neked megfelelő (például Android). De mint írtam korábban is, nekem nem szükséges, hogy egy készül tudjon porszívózni, meg vigy el a kutyát sétáltatni magától. Nem tagadom, vannak hiányosságai a Microsoft rendszerének (a WP7-nek még ennél is több) de igazából eddig nem láttam kárát, hogy ezt választottam.

    Alapvetően az elképzeléseim szerint maga az okostelefonok ekkora térnyerése fölösleges. Az emberek döntő többségének (akár 90%) fölösleges bármilyen okostelefon. A legtöbben úgyis maximum csak telefonálásra/zenére/fényképezésre/internetre (böngészés, social network-ökre) )használja a készüléket ami egy egyszerű "butapone-al" is működne. Az WP előnye annyi az Androidal szemben, hogy mivel egy zárt rendszer (nem annyira mint egy iOS), így aránylag elég hülyebiztos. NEm csak a felhasználók de a szoftverek se matathatnak bele a rendszer működésébe. természetesen ez azzal is jár, hogy nem szabhatják testre egyénileg a készüléket, ami szintúgy csak a felhasználók egy kis részének fontos.

    Tudom, hogy Androidnál lényeg az, hogy nem az a lényeg hogy kihasználom-e a készülék és a rendszer tudását, hanem az, hogy meglegyen ennek a lehetősége. Akinek ez fontos az válassza a Google platformját, akinek meg az meg eldönteti, hogy kell-e neki.

    Sajnos mint írtam, a WP se tökéletes. De ebben a legnagyobb hibás főként az Microsoft.

    Bár valószínűleg elfogultság is beszél belőlem de számomra a Windows Phone a jelenlegi leghasználhatóbb rendszer. Számomra nem nagyon van benne hiba, de a véleményem olyan is lehet, mint a vérfanatikus Android usereket, akik szerint az Android-ot sha nem látták, még fagyi, akadni, bugozni még akár egy 600MHz-es ARMv6-os kínai dszunkaphone-on se.

    A lényeg, hogy legyél elégedett amit használsz és ne zárkózz el más dolgoktól. Windows Phone-nál (mint minden más rendszernél is), a lényeg, az hogy használni kell a készüléket egy ideig és az arra épülő ökoszisztémát. Persze ha pár óra (perc?) használat után dobnád el, az nem feltétlenül a rendszer hibája, csupán annyi is lehet, hogy neked mások az ízléseid, szemléletmódod.

    MasterMark Vírus nincs, maximum kéretlen alkalmazás, (vagy egy alkalmazásnak kéretlen része). De ez ahogy mostanában nézem légfőkép az Android rendszer túlzott nyitottságának a rákfenéje. WP alatt ilyen alkalmazások jelenléte elméletileg (és gyakorlatilag is) kizárt. Ez főleg amiatt van, hogy a WP Store-ban lévő alkalmazások (és a Windows Storban levők is) mindegyikét egyesével nézik át mielőtt kikerülne a piacterekre. Ha át is jutna akkor is a Microsoft az ilyeneket automatikusan képesek törölni azokat a készülékekről.

    És természetesen, mivel szinte 0 a warez is (elviekben lehet egy két WP7-es készülékre de WP8-ra jelenleg nincs), főleg amiatt, mivel az alkalmazások is titkosítva kerülnek fel, így ott se tudnak terjedni a kártevő alkalmazások)

    Természetesen ez a rendszer kb 4-5% elterjedtségének is köszönhető nagy részben.

    [ Szerkesztve ]

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák