Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lirion

    addikt

    válasz Arnold2 #66540 üzenetére

    Induljunk ki abból, hogy Kungen kifejezetten a hardcore raider szempontjából nézte a dolgokat. Az ilyen raider tényleg pár hét alatt letudja az end gamet, végigverik a mythic instákat, a 7-8 vagy még több loot/boss mennyiséggel rendkívül gyorsan mindenki full gearben lesz és kész. Minek menjen mythic dungeonbe, ha kategóriákkal gyengébb cuccok esnek ott? Tanaanban mit csináljon? Farmolja 740-es ilvl-lel a 685-ös baleful cuccokat? Értelmetlen.. Garrisonból minden nyersanyagot összeszed 5 perc alatt, ami kell a raideléshez, még sealt is kap heti egyet, minek mozduljon ki?
    Egy hc mythic raider szempontjából nézve teljesen igaza van.

    Vanilla (számukra) azért volt jobb, mert ott a raideléshez ki kellett menni a világba farmolni növényeket, érceket, recepteket/terveket a tradeskillekhez, hogy legyenek consumable buffok. El kellett menni kis instákba farmolni resist geart, hogy ragnarost, huhurant le lehessen verni, de kellett resist gear naxxban is, nefarianhoz pedig olyan köpenyre volt szükség, amihez onyxia dobta az alapanyagot. Loot 3 esett egy bossból, nem 7-8, így sokkal lassabban gearelődtek. Hiába volt farm státuszban a legfrissebb raid is, mentek a korábbiakba is, mert kellett a gear. Ott volt mc, bwl, aq, zg és aq20, mindegyikből esett, eshetett olyan cucc, ami vkinek upgrade volt. Ha a két 20 főset egy este is tolják le, akkor is 4 estényi raid megvan a mostani egy estényi helyett. Ráadásul a sok trash miatt ezek hosszabb raidek voltak, mint a maiak. Ezen felül pedig volt a kötelező farm a raidekhez, ami napi 1-2 óra minimum, de ha komolyan vette valaki, akkor ennek a duplája is összejött.
    Naxxnál is a gear küldikből jött, amihez gyűjteni kellett egy csomó anyagot. Ezek egy része a raidben, más része egyéb farmolással volt összeszedhető. Azokat is kellett gyűjteni a raid mellett. Nem beszélve az aranyról. Akkoriban egy stack high lvl növény/érc annyiért ment az ah-ban, mint ma a wod herbek, csak akkor 500 arannyal már gazdag voltál. A javítás szintén súlyos aranyakba került, egy fullosan leamortizált epik gear 100+g-os javítási költséget termelt. Progress raiden pedig összejön simán 10 wipe.. Aranyat szerezni megint csak baromi lassan lehetett, ez megint játékidőt követelt a raidertől.

    Lényegében ugyanazt lehetett vanillában is csinálni, mint wod-ban, csak sokkal lassabb volt az egész, így mindenhez többet játszottál és ez a lényeg, ezért mondják sokan, hogy több mindent lehetett csinálni. Még pvp-ben is könnyebb a gear szerzés, mivel nem kell arena csapat, nem kell kötelezően lejátszandó x játék, hogy kapjál conquestet, sőt, aréna nélkül is max pár óra alatt maxolhatod a capet bg-ben és/vagy ashranban (ahonnan heti egy conquest geart is kapsz), ha pedig kihagysz néhány hetet, a következő alkalommal megnövelt cap-et kapsz és gyorsan behozhatod a lemaradást.

    Ha valaki nem raidelt és nem is pvp-zett vanillában, akkor kevés játéklehetősége volt. Repuzhatott vanity cuccokért (más frakciók hátasa, petek, bloodsail buccaneers repuzás), gyűjtögethette a t0.5 setet, farmolhatott aranyért órákon át, húzhatott alt karit, farmolhatta a tradeskillhez a recepteket.. Néhány kasztnak volt saját, egyedi küldetéssorozata, ami sokáig tartott és nehéz volt, kb. ennyi. Na meg a küldiket lehetett keresgélni és megcsinálni.

Új hozzászólás Aktív témák