Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • And

  veterán

  Az nem teljesen világos, hogy antennaváltáskor miért mozognak a fel- és letöltési sebességek eltérő irányba. De az első kérdés az, hogy mégis mire kell csatlakoznia a kártyának, házon belüli vagy azon kívüli AP/routerre? A 60m-es táv az utóbbit valószínűsíti, de kültéri célpontra nem szokás beltéri antennát használni több okból sem: beltéri kivitelben nincs nagy nyereségű, eleve ritka - bár létezik - a beltéri irányított típus, másrészt a rálátás biztosítása (stabil kapcsolat) inkább kültérre helyezett antennát kíván.
  "a kültéri antennával ami a házfalra kívül van fel szerelve az a bajom, hogy félek direktbe rákötni a gépre érthető okoknál;"
  Én nem tudom, mik lehetnek azok az érthető okok, te mikre gondolsz?

 • Soma01

  veterán

  1. Egy normális villám védelem már magában többe kerül, mint 2K. UTP-re is többe kerül a villám védelem.
  Bár láttam 2500-ért valami féle villámvédőt koaxra is a conrad-nál. [link] nem tudom mit ér... illetve olcsóbban: [link]
  szerk. : ez már jobban néz ki, ha lehet kapni valahol... [link] csak ennek N csatlakozója van. Tehát kell ilyen csatit venni és rákrimpelni... (kb 800 Ft/db)

  2. Nem az antennát szokták kiviszegetni egy koaxal kültérre, hanem külső eszközt, AP-t szoktak felrakni kintre és UTP-vel mennek be a házba. Hány méter koax van most az antenna és a router közt?

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák