Hirdetés

2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-07-30 17:06:48

Mobilarena

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#801) battag válasza shev7 (#800) üzenetére


battag
(fanatikus tag)

Hello!

Hát ezt nem értem! Próbáltam elég sok mindent (csatornát 11-ről 10-re tettem, a max sebességet 11Mbit-re korlátoztam...), de csak egy viszonlyag stabil ''Nagyon jó''-t tudtam kicsikarni. És még ez is nagyon érzékeny. Ha egy fél méterrel arrébb rakom az adaptert, akkor már csak ''Rossz'' a jelerősség és az oldalak be sem töltődnek. Miért van az, hogy ha eddig a régi hálókártyával mindig''Kiváló'' volt a kacsolat, most nem az. Ennyivel gagyibb lenne a Linksys a Corega-nál?

BattaG

(#802) gabx76 válasza battag (#801) üzenetére


gabx76
(senior tag)

a linksys biztos nem gagyi. Nem ismerem, de nincs benne jelerősség-beállítás? Az én SMC-ben van ilyen, hogy transmit power. Egy csúszkán lehet állítgatni a jelerősséget.

(#803) gabx76 válasza battag (#801) üzenetére


gabx76
(senior tag)

hopp, 2x ment :(

[Szerkesztve]

(#804) battag válasza gabx76 (#802) üzenetére


battag
(fanatikus tag)

Szia!

Olyan nincs.
Amit tudok állítani azok ilyenek: [link]

(#805) And válasza battag (#804) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Mintha volna ott egy ''Power output'' mező, ott azért körülnéznék..
Mod: persze a kliens adóteljesítményének növelésétől csak a routeren nüvekedhet a térerő, ha a kliensoldalon gyenge a jel, akkor a routert kell tuningolni, vagy a kliensre jobb antennát tenni.

[Szerkesztve]

(#806) battag válasza And (#805) üzenetére


battag
(fanatikus tag)

Szia!

A power output 100%-on van. Azért köszi! Majd lehet, hogy kölcsönkérek valkitől egy laptopt, és akkor egy kicsit fizikailag közelebb megyek a routerhez, hogy milyen távolságnál lesz kiváló a jel...

(#807) gabx76 válasza battag (#804) üzenetére


gabx76
(senior tag)

Hmmm, érdekes lenne kipróbálni, hogy egy g-s routerrel milyen lenne az átvitel.

(#808) gabx76 válasza battag (#804) üzenetére


gabx76
(senior tag)

Most néztem az adaptered adatlapját -az alapján elég erősnek tűnik (transmit power: 15-17dBm). Viszont az entenna erősségéről nem esik szó.

A routerednek mi a pontos típusa?


Ami a Corega-t illeti, nem csoda, hogy erősebb volt: ez a külső csatlakoztatható antenna legalább 4dBi-s!!! :Y

[Szerkesztve]

(#809) And válasza battag (#806) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Egy dolgon nem lehet szoftveresen segíteni, az pedig a hardver vevőjének az érzékenysége. Az annyi, amennyi. Ha van két eszközöd nagyon hasonló antennákkal, mondjuk sima 2dBi-s dipólokkal, mégis úgy tűnik, hogy a jelszint az egyikkel lényegesen jobb (természetesen ugyanarról a helyről, és ugyanarra az AP-ra v. routerre csatlakozva), akkor a másiknak valszeg rosszabb az érzékenysége. De ez is erősen szubjektív, ha nem egy egyezményes mértéket használnak a térerő megjelenítésére. Az egyszerű USB-s eszközök valszeg nem tudnak összehasonlítható egységekben, pl. dBm-ben vételi térerőt mutatni, akkor nem sokra mész azzal, hogy az egyik azt mondja a vételre hogy 'jó', míg a másik 'kiváló'-nak minősíti. Itt a minősítések közötti határokat a szoftver szabja meg, és eléggé változó lehet, hogy mekkora szintet tekintenek a különféle gyártók / típusok jónak vagy kiválónak.
#808: a szokásos 15 +/-2 dBm (20-50mW) nem különösebben erős, inkább csak átlagos adóteljesítménynek tekinthető, amit szinte minden wlan eszköz tud. Általában azért használnak ekkora szintet, mert a szokásos dipólantennákkal éppen ezzel közelíthető a szabványban engedélyezett 20dBm effektív teljesítmény. A másik, hogy egy 4dBi -s antenna is ''csak'' 2dB-lel jobb a szokásos dipóloknál, ezért jelentős befolyással nem lehet egy olyan kapcsolatra, amelynél az ingadozás (stabilan telepített antennák hiányában, zért térben) sokszor 10 dB is lehet.

(#810) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Na tegnap nem írtam le pontosan mi volt a gondom, de elmesélném mások okulására (htoms pedig remélem kijavít majd ha hülyeséget mondok).

Szóvakl adtak az aphez két cd-t, egyik egy ilyne windowsos beállítós a másik pedig ap update. Ez utóbbi szorvert elindítva kiderült, hogy az ap az eredeti 192.168.1.240 a 192.168.2.240 -en csücsül. Ezek után már el lehetett indítania webes konfigot is.
Resetre sajnos nem rakta vissza a gyári beállítást, tehát korábban ez volt a gond.
Ezek után a webes felületre belépve kiderült, hogy a broadcast (? na ebben nem vagyok biztios, hogy így hívják) hiddenre volt állítva, ezért nem láttuk az AP-t sem.
htoms beállította, most az ap a 172.20.8.100-as ip-n van, (A belső hálónk a 172.20.8.x-es tartományt használja) és azóta már sikerült wpa titkosítással is használni (igaz csak win alatt).
Szóval megy és mükődik, és mindez kb max fél -1 órás művelet volt. Köszönet érte htomsnak:R

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#811) Kubbi


Kubbi
(tag)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, de csak szürkével merem feltenni. :)
A milyen gépet ajánlotok topikba nem is írom be, mert ott azért nem értenek hozzá annyira.
Újat meg nem akartam nyitni.

Kellene egy jó, megbízható Usb-s Wlan hálókártya.
Ezt találtam így elsőre, ez lehet hogy gagyi, vagy jó, vagy mit vegyek? Legalább 54Mb/s kellene
[link]
Köszi a segítséget előre is.

(#812) rdi válasza tildy (#810) üzenetére


rdi
(PH! kedvence)

hihi örülök neki én is, mindig szívás, amikor egy hardver nem megy


[link]

Fej! Tor! Potroh!

(#813) tildy válasza rdi (#812) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Az updtaet én nem gondoltam beállító programnak:U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#814) tildy


tildy
(PH! nagyúr)

Na gentoon is megy wpaval. Már csak ubuntun kell beállítani. htoma ha tudsz , és van időd rá, ebben még tudsz segíteni?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#815) htoms válasza tildy (#814) üzenetére


htoms
(kvázi-tag)

hat figy ubuntun nekem siman a network-manager viszi a wpasupplicant-al de igazabol annak kene kiturnom a konfigjabol mert nem sinam az /etc ala teszi a wpa_suppicant.conf-ba termszetesen :)

Megnezem delutan mit tehetunk.

(#816) htoms válasza tildy (#814) üzenetére


htoms
(kvázi-tag)

Mivel nem gnome nem kde megy nalatok igy nem eroltetem a wifi-radar meg a wlanassistant hasznalatat. Bar utobbi wpa-t elvileg nem is tamogat.

(#817) vordogh


vordogh
(újonc)

Sziasztok!
A következő a problémám.Nemrég vettem laptopot és a vezeték nélküli hálózat nem működik megfelelően. Amikor az elérhető vezeték nélküli hálózatok megjelenítésére kattintok,akkor a lista üres,nem sorolja fel az elérhető hálózatokat. A hálózati kártya: Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection. Amikor a tulajdonságait akarom megnézni,akkor nincs vezeték nélküli hálózatok fül.
Ja,egyébként otthon működik,tehát tud csatlakozni meg minden,csak nem választahom ki egy listából,hogy hova szeretnék csatlakozni.
Remélem érthetően írtam le.Légyszi aki tud segítsen.(szájbarágósan leírva) Köszi !

(#818) htoms válasza vordogh (#817) üzenetére


htoms
(kvázi-tag)

Ez előfordulhat pl akkor ha a kártyát nem az XP hanem a saját drivere vezérli éppen, és az letiltja az XP SP2 saját cuccait az összeakadás elkerülése végett. Ekkor a saját programjában engedélyezni kell hogy a windows konfigolja, vagy a saját progiját kell használni a keresésre/kapcsolódásra. Én reflexből kivettem pl. a programját a startup-ból mert nemtudtam mi az és ugye ne induljon el ha nemtom miaz :D nah akkor szívtam hasonlóan.

(#819) vordogh


vordogh
(újonc)

A saját programjában nem tudom beállítani,mert a wireless networks fülben azt írja ki,hogy wireless network adapter unavailable (nem elérhető).

(#820) tildy válasza htoms (#816) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Ez igaz, de ennek ellenére pl. gkrellm az fenn van;)
Köszi az infókat!

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#821) battag válasza And (#809) üzenetére


battag
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Köszi az észrevételeket (#808 & #809)!
A héten majd megpróbálom kölcsönkérni kedvesem laptopját, és avval bemérni az ideális helyet... Amúgy én a windows XP vezeték nélküli hálózat vezérlőjét használom, csak a driver-t raktam fel a gyári cd-kről, onnan vettem a vételi adatokat, mind a LinkSys-hez, mind a Coregához.

BattaG

(#822) Celithrandi


Celithrandi
(senior tag)

hehe, a hétvégén egy kis vacak pendrive méretű adapterrel teljesen stabil AP t tudtunk csinálni:) nem is gondoltam, hogy ennyire jók a pár ezres eszközök

(#823) fekete


fekete
(újonc)

Üdv!

A probléma a következő. ASUS notebookom van, benne egy 802.11b/g-s wlan kártya. Megy a net rajta hiba nélkül ... de csak Windowsban. Viszont én linuxot használok, s ott a wifi bekapcsolo funkció bill. hatására, se másra nem kapcsolódik be az adás. Mit ajánlotok, hogy kapok wifi elérést linuxban?

(A rendszer: PCLinuxOS p93, KDE 3.5)

Előre is köszönöm!

Előre is kösz a segítségeket!

(#824) Celithrandi válasza fekete (#823) üzenetére


Celithrandi
(senior tag)

én pont múlt héten hallottam ugyan ilyet , de az Suse linux volt, akkor azt javasoltam, hogy rakjon fel Ubuntut:)

arra kéne rájönni, hogy a kártyahelyet nem ismeri e meg vagy a wlant nem tudja e lekezelni szvsz.
vagyis vagy rakj be egy Rj-45 ös ethernet kártyát, ha az megy akkor a wlan lesz a ludas, vagy rakj be egy usb-s wlan adaptert ha az megy akkor a kártyákkal lehet baja.
józan parasztésszel:)

én most a workstationomba beraktam egy USB set és egyből megtalálta és látta a wlan hálózatokat is.
ez Ubuntu. sajnos nem laptop úgyhogy pcmca ról nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem hogy azzal gondo lenne

(#825) tildy válasza htoms (#815) üzenetére


tildy
(PH! nagyúr)

Van valami network admin tool, azzal próbálkozunk most.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#826) kovi


kovi
(senior tag)

Sziasztok

kerdesem az lenne hogy van e valami progi amivel le lehet szabalyozni az internet savszelesseget egy adott gepre. Megosztanank egy 8 MBit es vonalat wireless modemmel es a modem olcso , gondolom hardware-esen benne nem lehet szabalyozni hogy mennyi jusson egy gepre. Gondolom van olyan progi amit ha felinstallal az ember egy gepre akkor a gep max pl csak 4 mbit-et kap le es xx feltoltest.

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#827) Celithrandi válasza kovi (#826) üzenetére


Celithrandi
(senior tag)

ezzel próbálkozz http://www.netlimiter.com/
itt még egyes netet használló programokra lebontva is meg tudod adni, hogy ki mennyit kapjon:)
nálam nagyon jól működött régen.
azt sajnos nem tom, hogy meg lehet adni, hogy tlnet, ftp, tftp és egyéb kapcsolatokra mit engedélyezzen, de talán ha aszondod neki hogy mindent szűrjön, akkor megfogja azt is

(#828) htoms válasza tildy (#825) üzenetére


htoms
(kvázi-tag)

Nah ez is kesz :D Tetszik az Ubuntu? :F

[Szerkesztve]

(#829) GombócArtúr


GombócArtúr
(őstag)

Helló!

Ma vettem egy SMC 802.11g 54Mbites WLAN routert. az a bajom, hogy nem tudom beállitani hogyha netre kapcsolódom kérjen jelszót. Illetve miket lehet és érdemes beállítanom a routeremen. Válaszotokat előre is kösz!

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#830) matizz


matizz
(újonc)

Hi!

Aki épített már WLAN+LAN hálót azoktól kérdeznék:

1. wlan router -- switch -- wlan access point
|
szgép1

a vonalak kábelek
szóval: ehhez az infrastruktúrához az access pointon és a routeren még wireless kapcsolódnának laptopok. A routerre pedig be van kötve egy internet hozzáférés. A kérdés: ha ilyen a hálózat, akkor mindenki, aki kapcsolódik hozzá, hozzá tud férni a router DHCP szerveréhez és az internethez??

2. ugyanez a hálózat. Kérdés: a wlannal csatlakozó emberkék miért nem látják egymást? LAN Messengerben simán tudunk beszélni, fájlt küldeni, de pingelni pl. nem tudom őket...

előre is kösz a válaszokat!

(#831) matizz


matizz
(újonc)

Az előzőben rosszul jött ki: a szgép1 a switch-hez csatlakozna!

(#832) shev7 válasza GombócArtúr (#829) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

gondolom ADSL netrol van szo. Ha routered van, akkor a router tarcsaz, es nem a te geped. IGy termeszetes, hogy csatlakozaskor nem ker jelszot. Mivel azt mar a router beallitasanl meg kellett adnod a pppoe tulajdonsagoknal.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#833) shev7 válasza matizz (#830) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

igen, elvileg mindenki a routertol kap ip-t, es mindenkinek tudnia kene netezni. A problemat az okozhatja, ha a wlan AP-nek is van DHCP szervere, es az nincs kikapcsolva. Az eleg rendesen bele tud kavarni a dolgokba. Ha nem ez a gond, es a ping megsem megy, akkor tuzfal :)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#834) kovi válasza Celithrandi (#827) üzenetére


kovi
(senior tag)

koszi megprobalom! :R

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#835) GombócArtúr válasza shev7 (#832) üzenetére


GombócArtúr
(őstag)

nem, kábelnetem van. bárki rám tud csatlakozni akinek a közelben van wlanja, ezt nem akarom.

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

(#836) shev7 válasza GombócArtúr (#835) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

ertem, akkor felreertettelek :) a wlan kapcsolatot termeszetesen lehet titkositani. Allits be WPA titkositast. A router webes feluleten biztosan megtalalod.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#837) STC Speed


STC Speed
(őstag)

Sziasztok!

Szeretnék Tőletek egy kis segítséget:
Asztali gépemet és notebookomat szeretném WLAN-ban összekötni,hogy fájlokat másoljak,lehetőleg 54mb/al.Hogyan kell csinálni? :B
Nagyon köszi előre! :R

(#838) Celithrandi válasza shev7 (#836) üzenetére


Celithrandi
(senior tag)

és irdetlen számú karakternek kell szerepelnie számokkal és betűkkel, már nem emlékszem wepnél hány bit az ajánlott hossz, de sok.)

(#839) Celithrandi válasza STC Speed (#837) üzenetére


Celithrandi
(senior tag)

gondolom laptopba van kártyád, akkor a gépbe is beledugsz valamit, inentől mintha utp vel kötnéd össze,csak az egyiket AP nek kell beállítani. és ha teheted inkább kösd is utp vel:)[Szerkesztve]

(#840) Levin01


Levin01
(őstag)

Sziasztok!

Kábelnetet rendeltem, van egy ASUS laptop-om és egy wifi routerem.
KÉrdés, hogy mi kell a laptopba, hogy működjön a wifi? Milyen típusú eszköz?
Válaszokat előre is köszönöm!

(#841) Noxy válasza Levin01 (#840) üzenetére


Noxy
(PH! kedvence)

Akkor rendeljél 1 ilyent: [link]
Vagy 1 ilyent: [link]
A PCMCIA kártya jobb., meg ha lehet, akkor ua..z a márkáju legyen, mint a router.

''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is''

(#842) Levin01


Levin01
(őstag)

Megoldódott!

(#843) hefe


hefe
(senior tag)

Segítség!!!

Hetek alatt osszehoztam , hogy legyen netem az albimban ahol 2 laptop nypmulna rajta. Egy linksys wrt54gl nyomja a netet. Az a gép amiben inteles wireless van simán nyomul vele wpa2 titkosítással de az amelyikben ralink 2500 kari van az baszik menni. Beállítok mindent és semmi, olyan gyorsan dobja vissza a kapcsolatot , hogy szerintem meg se próbálja elérni a routert. Próbáltam több drivert, a ralink saját progiját a wondowsos szabványt de semmi. Aztán próbáltam egy dlink-el is de azzal se tud semmit kezdeni. Scanneléskor látja a neteket de utána megáll a tudomány.... Valakinek valamilyen tippje esetleg? :U :O :U
MAC filterbe beengedve...

[Szerkesztve]

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#844) quby válasza hefe (#843) üzenetére


quby
(őstag)

nekem ugyaneza a páros van (wrt54gl + ralink 2500 a notiban) és azonnal ment minden különösebb hókuszpókusz nélkül!.....bár gondolom ettől nem fox ma jobban aludni :U

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#845) hefe válasza quby (#844) üzenetére


hefe
(senior tag)

Semmit se kell külön belőni a ralink kis progijába vagy a kártya beállításaiba? Én próbáltam titkosítás nélkül, MAC szűrés nélkül is ssid-t is szórtam neki és semmi.
Bár nekem az 54gl az dd-wrt rendszeres.... De mint mondtam egy dlinkkel is ezt csinálja... :O

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#846) quby válasza hefe (#845) üzenetére


quby
(őstag)

én is használtam dd-wrt-t azzal is ment!most nemtom megnézni milyen driver van fenn mert a csajom használja a notit és nics itt!De én csak beraktam a kártyát a minipci foglalatba raktam hozzá 1 drivert a kártyához kapott cd-ről (irott) és azóta is megy!
de ha más AP-vel sem megy akkor és a router kommunilál 1 másik eszközzel akkor sztem a ralink a hibás......bár én sem vok profi a kérdésben! :(

[Szerkesztve]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#847) hefe válasza quby (#846) üzenetére


hefe
(senior tag)

Ha itt a ralink lesz a bug akkor szopó mert alaplapi. Remélem még garis...
Azért THX :))

Lehetetlen, mint CON mappa a Windows-ban :D

(#848) quby


quby
(őstag)

Hali mindenkinek!

1 haverommal wifi hálózatot akarunk építeni és lenne 1 pár kérdésem!
Én egy 10 emeletes panelban vok az 1. emeleten!1 linksys wrt54gl osztja a netet a 2 itthoni gép és 2 szomszéd közt.A két itthoni gép a port 1-2-ről megy a 3-ról meg a 6.emeletre 1 hubba ami ozstja a két szomszédohz!namost az eggyik szomszédtól lenne optikai rálátás 1 másik haverra 450-500 méterre!ha én kitennék a 6. emeleten 1 irányitott antennát meg ő is milyen eszközök kellenek még??? :F Mit kell tegyünk az antennák elé AP-t vagy mit?

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#849) quby válasza hefe (#847) üzenetére


quby
(őstag)

a ralink driverem:1.0.2.0 2005.08.26

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#850) GombócArtúr válasza shev7 (#836) üzenetére


GombócArtúr
(őstag)

köszi.

De hiába adtam meg jelszót, csak nem akarja kérni...

''Ha meghalok, az angyalok, a dossziém láttán, fejüket csóválják hogy bizony, ez csúnya látvány.''

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.