Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferenc.

    tag

    Sziasztok!

    Ma megcsináltam a 300 méteres nem teljes rálátásos (1-2 fa felső ágai lógnak csak bele ha a magasban csinálom) kapcsolatot a tp-link cpe210 -es eszközökkel, és sajnos nagyot csalódtam. Az A pontban felraktam AP módba az egyik cpe210 -et a háztetőre a lehető legmagasabbra az antenna csőre, majd még itt a helyszínen beüzemeltem a másik cpe210 -et Client módba, majd abba bedugtam egy beltéri ap/range extendert (tp-link wa855re), s ment is a net wifin így hogy az egész rendszer beüzemelt még az A pontban, (hogy csak áramot kelljen adni a B pontban, ott már ne kelljen álligatni.) Itt még ment is 20mega net a 30 -ból itt a padláson, a két cpe egymás alatt volt.

    Na ezután jött a fekete leves, hiszen átmentem a B pontba, 300 méterrel odébb a telekre a Kliens módba állított cpe210 -el és a wa855re beltérivel s már csak áram alá kellett tenni őket, s mennie kell a netnek, gondoltam én.. Na áram alá tettem őket még lent a talajon, s abba az irányba fordítottam a cpe210 -et amerre a másik van. Persze itt lent semmi rálátás nincs, házak, fák vannak, így itt még nem lepődtem meg, mert semmi kapcsolat nem alakult ki, nem lehetett netezni(pedig már ebben is reménykedtem). Mondom semmi baj, gyerünk akkor a magasba itt is!

    Felmásztam a nagy diófára amilyen magasba csak lehet s vittem magammal a cpe210 -et, már olyan magasban voltam mint egy családi ház teteje, láttam is a szememmel az A pontban felállított cpe210 -et az A ponti tetőn, ott virított a fehér színével.., tehát rálátás van, középtávon csak 1-2 fa felső ágai lógtak csak bele ebbe a teljesen szabad rálátásba. Na mondom itt már mennie kell, rögzítettem irányba a cpe210 -et az egyik vastag faágra, s jöhetett a teszt. Létrejött egy gyenge kapcsolat a két cpe210 között, és ment a net 0,2 megabittel, 0,05 mb feltöltéssel... Azthittem a hajam kihullik. Még egyszer felmásztam, próbáltam úgy igazítani hogy full egymásra nézzen a két cpe210 (de már elsőnek is úgyvolt) , sokszori speedtest, de 1 megánál nem tudtam sehogy se nagyobb sebességet elérni s mindvégig gyenge jelkapcsolat volt csak az Ap-Kliens között. Hát nem erre számítottam..

    Beleöltem 40 ezret összesen a rendszerbe: 2db külső tp-link cpe210 , egy beltéri tp-link wa855re, kábelek, és nagy semmi az egész, pedig a magasban már tényleg rálátás van 1-2faágat leszámítva, nem értem miért nem megy nyomorult 300 méteren. Mit ronthattam el? Hogy csináljam másként? A két cpe210-en még a maxtreamot is bepipáltam a konfigurálásnál, amit csak ők tudnak egymás között, maximalizálva a dolgot..,egymásra néztek, beállítások jók. Nagyot csalódtam eddig. S elvileg 5km-t is tudnia kéne. Bármilyen ötletet elfogadok.

Új hozzászólás Aktív témák