Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz dethroner #46472 üzenetére

    Értem én értem, a lakás adta lehetőségek tudnak éppen annyira keményen működni, mint a fizika törvényei, és ebben a rendszerben kell megtalálni a kompromisszumot.

    Én alapvetően repeaterellenes vagyok, de kétségtelenül vannak előnyei. Fontos, amit Gubek-Einste nem győz hangsúlyozni, hogy ha már repeater, akkor ne falba dugható miniantennás minivacak legyen, hanem jobban jársz egy olcsó, akár régi router felokosításával, ami nek rendes antennái vannak, és ki tudod emelni az árnyékzónából.
    A megoldás hátránya a sávszélesség feleződése (az azonos csatorna miatt sajnos az alaphálózatra is van visszaható hatása), előnye az alacsony bekerülési költség.

    Lehet viszont jó megoldás a powerline -- ami viszont sajnos drágább és talán még kiszámíthatatlanabb, mint a repeater. Ha viszont működik, akkor lehet jobb a wifinél és nem bántja az elsődleges wifit.

    Bár a wifi kiszámíthatatlan (az árnyékolások és reflexiók döbbenetes trükkökre képesek), és a repeatert a jobb oldali fal felső harmadára tenném -- első próbaként. Az ajtón át innét rálát a routerre, a vasta vízszintes falon meg mindenképpen át kell látnia, ezt nem lehet megspórolni. De ez tényleg megjósolhatatlan.

    Amúgy a 14 napos elállási lehetőség a nagy barátod... Erre van kitalálva.

    MaCS

    [ Szerkesztve ]

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák