Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Soma01 #42059 üzenetére

    "Hardveresen (wlan rész) ugyan az lesz a kettő, csak bizonyos funkciók nincsenek engedélyezve a routerben. Mint ahogy említetted is pl. a kliens mód."
    Volt nekem régebben külső AP-m (nem router, egyetlen LAN-portja volt csupán), az sem tudott semmilyen más wifi üzemmódot, csak az AP-t. Vagyis önmagában az a tény, hogy nem dedikált router, még egyáltalán nem feltételez multifunkciós működést. Ráadásul valami lehetetlen és mélyre bújtatott antennacsatlakozója volt. Vagyis wifi router = wired router + AP, hogy utóbbi többfunkciós-e vagy sem, az teljesen más kérdés.
    "Szerintem a legjobb eszközök egy wlan hálózathoz kapcsolódáshoz, sorrendben: AP (külső, lan porttal rendelkező dedikált eszköz), usb vevő, pci(-e) wlan kártya."
    - AP: továbbra is probléma, ha nem multifunkciós, vagy nem tehető azzá CFW segítségével. Lehet, hogy ilyeneket csak régebben gyártottak, de attól még léteztek, léteznek.
    - USB "vevő": wifi-n ugye nem létezik olyan, hogy vevő, mivel mindegyik vevő (meg adó). Ez funkcióját tekintve teljesen megegyezik a belső wifi-kártyával, mindkettő kliens. Egy USB-s kliensen nagyon sokféle kialakítású lehet - körömnyi, integrált antennás, kihajtható fix antennás, csatlakozós -, szóval nem egy állandó minőségű és használhatóságú kategória. Bőven van olyan, amelyiken egy belső kártya túltesz, utóbbiak közül egyik sem nyákra integrált antennával rendelkezik.

Új hozzászólás Aktív témák