Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soma01

    veterán

    válasz Gubek-Einste #42053 üzenetére

    A kinézett adapteren nem cserélhetőek az antennák.
    Igaz! :DDD Hopsz, ezt nem is figyeltem. :Y Levehetőek szoktak azok lenni.

    Kliens módra gondoltál mert AP módot minden router tud.
    Inkább USB-s adapter kellene ajánlani.

    Én a routerben lévő wlan eszközt nem hívom AP-nek. Én úgy gondolom, hogy az AP egy külön eszköz, a router egy másik fajta külön eszköz általában. Hardveresen (wlan rész) ugyan az lesz a kettő, csak bizonyos funkciók nincsenek engedélyezve a routerben. Mint ahogy említetted is pl. a kliens mód. De én pont ezért nem hívom AP-nak a router egyetlen részét sem. Max nagy jóindulattal is lehetne butított, harmadolt képességű AP-nak nevezni. De úgy is vehetjük, hogy egy fix módra beállított AP van a routerben, de nem teljes értékű AP az alapból, az biztos. Igaz, hogy ott van minden funkció, de legtöbbször nem változtatható.
    És! Nem kell hozzá driver, nem terheli a procit sem mint az usb, jobb az antennája, több módra képes, stabilabb, jobban elhelyezhető (utp-t messzebbre lehet elvinni, mint az usb kábelt), az antenna is sok esetben cserélhető.
    Szerintem a legjobb eszközök egy wlan hálózathoz kapcsolódáshoz, sorrendben: AP (külső, lan porttal rendelkező dedikált eszköz), usb vevő, pci(-e) wlan kártya.

    Szerintem egy külső antennás eszközzel jobban jár mindenki ha van elég hely... mint egy pici antennás usb-ssel.

    Esetleg rosszul gondolom ezt? :F

Új hozzászólás Aktív témák