Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djozsi

    senior tag

    Sziasztok!

    Tanácsot/segítséget szeretnék kérni.
    Wifi router+repeater van a házon belül és a probléma az, hogy noha a jelerősség rendben van mégis a routertől távoli eszközök (tippre amik a repeater segítségét használják) sokszor nem képesek adatforgalomra. Nem megy el a jelerősség, simán fentvannak a hálózatra, mégsincs adatforgalom vagy rettentő lassú, amit egy újracsatlakozással meg lehet oldani.
    A cél az, hogy újracsatlakozás nélkül se legyen vele gond, örülök, ha megoldható konfigurációval, de akkor sincs nagy baj, ha egyik/mindkettő eszközt le kell cserélni akár drága eszközre is.

    Azzal is nagyon boldog lennék, ha a routert le tudnám cserélni valami olyanra, ami repeater nélkül kiszolgálja az egész házat, de úgy tudom szabvány miatt ezekből nincsenek nagyobb hatótávúak.

    WIFI ROUTER
    Az emeleten van, egy SPEEDPORT W 724V Type Ci. A T-Com adta. Nincs rajta semmiféle külső antenna.
    Annyi a gond, hogy ha ezt kéne cserélni, akkor egy olyan alternatíva kéne, amin van telefon, mert a helyzet az, hogy digitális telefonvonal van a házban, ami úgy működik, hogy ide jön be kintről a DSL és innen megy tovább wifin a net (van 1 UTP-n bekötött gép is), illetve telefonkábelen a telefon. Szóval ha ez egy megbízhatatlan eszköz, ezzel lehet a baj, akkor adjatok ötletet alternatívára légyszíves.
    Amúgy enne a routernek a környezetében nem szokott gond lenni a nettel egyáltalán.
    Paraméterek:
    2.4 GHz frequency band
    visible SSID
    WPA2+AES
    full transmission power
    802.11g+802.11n transmission mode
    speed - max 300 Mbit/s
    Channel - Channel 1 - ezzel sokat játszottam, hátha stabilabbá válik, de igazából nincs hatása a dologra

    REPEATER
    A ROUTER alai szobában van, 1 falon megy keresztül a jel hozzá.
    ASUS RT-N12 legújabb hivatalos firmware-el, REPEATER módban, amit a firmware alapból támogat, szóval semmit nem állítgattam rajta, csak rámentem az emeleti SSID-re és beírtam a kulcsot.

    A router támogatha az 5 GHz-s frequency-t, de a repeater sajnos nem, ezért azzal nem tudtam próbálkozni.
    A jelek alapján én arra tippelnék, hogy a repeater a hunyó, mert ahogy mondtam a routerrel egy szobában tökéletes a net és a földszinten vannak vele inkább bajok.
    Olyasmin is gondolkodtam, hogy esetleg az lehet a gond, hogy a fenti router és a lenti repeater is fedi az adott eszközt és emiatt hülyül meg néha?

    Ahogy mondtam minden konfig ötletet de akár hardvercserés javaslatot is szívesen fogadok, illetve azt is, ha valaki tud adni ötletet a debugoláshoz, hogy hogyan jöjjek rá, pontosan melyik eszköz a hibás.

    Tudom, hogy nem egyszerű kérés, előre is nagyon szépen köszönöm a segíségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák