Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lak20

    újonc

    Sziasztok!

    A következő problémám van:
    - ha a laptop a routerre csatlakozik, a sebesség kb 150 Mbit/s, viszont a hálóban (miért??) szinte lemegy 0-ra a kapcsolat.
    - ha beteszek félúton egy repeatert/range extendert, a hálóban is van jó kapcsolat, viszont a laptop belassul. Mint kiderítettem, így a repeaterre csatlakozik, kb 120Mbit/s sebességgel, viszont a range extender csak 50Mbit/s körül csatlakozik a routerhez!

    Jól értem-e, hogy itt a repeater-router kapcsolat szűk keresztmetszet, így jó esetben is csak az 50Mbit/s-t tudom a laptopon elérni?

    Több megoldással is próbálkoztam, de egyik sem nyerő:
    1. a repeatert odébbrakni nem tudom, mert a LAN csatlakozóját is használom.
    2. sajnos a repeaternek nincs olyan funkciója, hogy időlegesen lekapcsolom a "műsorszórást" és csak a routerrel kommunikál
    3. letilthatom a laptopot a repeaterről (jellemzően nem ezt viszem a hálóba), de vhogy ezt pont nem tudtam beálltani a repeateren
    4. külön SSID alatt sugároz a repeater és ezt alaphelyzetben elfelejtem a laptopon, de persze a roaming így sem megy.
    5. le tudom tekerni a repeater sugárzási erejét, hogy a router erősebb legyen, de akkor romlik a vétel a hálóban.

    A legjobb az lenne, ha be tudnám állítani, hogy a laptop oda kapcsolódjon, ahova a legjobb a kapcsolat és ne oda, ami a legjobbnak látszik. Létezik ilyen wifi-kezelő program? Végső esetben a LAN portot powerline-nal hozom létre és akkor nincs ez a hiszti. Minden tippet előre is köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák