Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Treshold #34493 üzenetére

    "Egy fórumon olvastam, hogy ha nem Ubiquti az ismételni kívánt állomás, akkor nem tud csatlakozni
    Ez tényleg igaz?"

    Még az airOS User Guide-ból sem derül ki pontosan, hogy mi a helyzet az 'idegen' eszközök ismétlésével. Annyit azért a dokumentáció leszögez, hogy WDS-üzemmódról van szó, arról pedig ezt írja: "The WDS protocol is not defined as a standard, so there may be compatibility issues between equipment from different vendors."
    Tehát lehet, hogy kompatibilitási problémák okán nem fog működni más állomásokkal, de mindenképpen a 'klasszikus' WDS-beállításokat (a MAC-címek kölcsönös megadását az összes résztvevő eszközön) igényli. Ezt automatikusan is meg lehet tenni (Wireless mode: AP-Repeater, mellette egy Auto checkbox, ekkor elég valószínű, hogy csak airOS-sel ellátott repeatereket keres, azonos SSID-vel), vagy kézzel kell megadni a másik / többi állomás MAC-címét (WDS Peers). Sajnos a WDS ilyen műfaj, nincs szabványosítva, nem olyan, mint egy szimpla AP-kliens kapcsolat.
    "TP-LINK-nél nem volt ilyen probléma. Simán működött nem TP-LINKes routerrel"
    Ez éppen azért nem lehet hivatkozási alap, mert a repeater-mód többféleképpen is működhet, a WDS csak az egyik megoldása, amely a fenti korlátozással jár, ráadásul az airOS esetén nem szereti a WPA/WPA2 algoritmust. Egy 'szimpla' (WDS-mód nélküli) repeater nem igényli az ismétlendő AP WDS-be konfigurálását, egyszerűen úgy működik, mintha kliens (az első AP felé) és AP (a távoli kliensek felé) volna egyszerre.
    Van ugyan AirGrid-em, de sosem próbáltam repeater-ként működetni, meg amúgy is egy másik ugyanolyan eszközre kapcsolódik.

Új hozzászólás Aktív témák