Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Soma01 #34462 üzenetére

    Repeater (jelismétlő) != erősítő. Egy repeater szükségszerűen csak azon a csatornán tud működni, amelyiken az eredeti AP - aminek a hatótávolságát ki szeretnéd terjeszteni - is működik. A sebesség felezése részben emiatt van: az adatcsomagok megismétlése okán azok megérkezése a végpontig kétszer annyi időt vesz igénybe az eredeti (repeater nélküli) helyzethez képest.
    "Szóval ha lenne egy olyan eszköz, ahol be lehet állítani a csatorna számát is (amit már ő erősít), függetlenül az eredeti eszköz csatornaszámától, akkor az azt jelentené, hogy 2db adó-vevő egység van benne?"
    Ilyen önálló eszköz nem igazán van. Viszont fel lehet építeni egy kliens és egy újabb AP segítségével: a klienssel felcsatlakozol az ismétlendő AP-re, a második AP-t pedig arra a csatornára állítod, amelyikre tetszik, és akkor nincs sebességfelezés, valamint egyéb előnyei is vannak (az antennák irány szerint szétválaszthatók, különböző terekbe is telepíthetők /egy szimpla repeaternél ezt nem tudod megtenni/, és az SSID valamint a második AP kulcsolása is igény szerint választható, teljesen függetlenül az első AP-tól).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák