Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rommel6600

    őstag

    Egy wrt54GL routerem van, a legfrissebb Tomato fut rajta, így van egy vezeték nélküli hálózatom. Ezt a vezeték nélküli hálót szeretném kibővíteni egy típus-azonos, szintén Tomato-t futtató routerrel ugyanis a felső szinten már gyenge a jel.
    A két router kábellel is van összekapcsolva (lan-lan port), a vezetékes hálóval semmi gond.
    Jelenleg mind a két router, a kliens és a host is AP+WDS módban van, többé kevésbé jól is működik a hálózat. (a kliensen dhcp letiltva, gateway és dns servernek pedig a host router címe van beállítva, a wireless beállítások mind a két routeren megegyeznek)
    A laptopom például most max jelerősséget jelez (tehát feltételezem a kliens routen lóg), de az iPodom például az istenért sem akar a jobb jelerősségű hálózatra kapcsolódni.

    Problémám a következő: A két router kábellel össze van kapcsolva, tehát a wds miatt a vezetéknélküli eszközök forgalmát teljesen feleslegesen kommunikálja egymás között rádión a két eszköz. Ez feleslegesen lassítja a hálózatot (a két wds eszköz miatt ugye elvben a felére esik az amúgy is kis jelerősség miatti lassú sebesség).
    Milyen beállítással tudnám elérni, hogy összekössem a két routert, egy a mostaninál nagyobb sebességű közös wifi hálózat legyen (ez csak annyiból lenne szükséges, hogy az eszközök szakadásmentesen váltva tudjanak kapcsolódni az épp erősebb jelre), és az eszközök is egy alhálón legyenek?

    Előre is köszi! :R

Új hozzászólás Aktív témák