Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • netreg

    tag

    Segítség! Még mindig 2 épület összekötése WiFi-vel. Már vett a tulaj két eszközt, de még mindig nem jó. Csatolok képet:

    Tehát a probléma gyökere: a net az 1-es épületbe érkezik (egy vadiúj Zyxel ADSL modem-WiFi router kombón keresztül). A tulaj fia a 2-es épületben is használni akarja ragyogó hófehér MacBookjával, de a WiFi jel gyengécske (1-2 pöcök a 4-ből). A 2-es épület külső falánál, az ablak előtt 3 pöcök. Az ablakon belül lapul az Access Point. Nem mindig elég neki a jelerősség (pirosan villog, hogy nincs link), így veszélyben a kommunikáció amit transzferálnia kellene.

    Amit eddig tettünk:
    1. Gondoltuk a laptop antennája gyenge, ezért tettünk egy Linksys AP-t a 2-es épületbe.
    Változás: Semmi.
    2. Gondoltuk a router is gyenge, ezért lecseréltük egy márkásabbra.
    Változás: Semmi.

    Amin még csak gondolkodtunk:
    1. Az 1-es épület fala sokat árnyékol, ki kellene tenni a routert a falon kívülre, akkor már tényleg nincs akadály, csak hát oda nem való (hó-fagy-napsütés).
    2. Akkor vigyük fel az emeleti ablakba belülre (mivel a földszinten kétszárnyú üvegajtó van, amit használnak is.) Csak hát fönn nincs telefonaljzat a ház vadiúj és nem szeretnének fúrkálást. Azért holnap felviszem a zsinórt kívül próbaként. :)
    3. Mivel az új router antennáit lehet cserélni, ezért be lehetne kötni egy külső antennát. Na de milyet? Panel? Szektor? Yagi? (20m-re, nem 20km-re kell!)
    4. Habár az üveg úgy tudom nem olyan nagy akadály, mint a tömör fal, ezért lehet, hogy az is számít. Sajnos az AP-ra nem csatlakoztatható külső antenna, de esetleg lecserélhetjük egy olyanra, amire igen és azt kivisszük a 2-es épület 1-es felé eső falára. Ez milyen antenna legyen?
    5. Elég lenne csak az antennák jeleit irányítani? Úgy értem terelni egy sávba. Próbáltam egy pici parabolát tenni a routerre, de nem segített. Meg lehetne próbálni 2 db cantennával is, az már igazán irányított. Ez jó lehet ha a gyújtópontba rézrúd helyett belógatjuk az antennákat?
    6. A két épület között van egy kb. 1,5m magas acél kerítés (keret+függőleges pálcák). Lehet, hogy ez zavar be? Leárnyékol? A router a házon belül egyébként a kerítés tetejével kb. egy magasságban van elhelyezve egy TV-n.

    Szerintetek mit tegyünk?

    Már komolyan gondolkodom, hogy veszek 25m ethernet kábelt oszt keresztülhúzom az udvaron:(( :W Ezt nem hiszem el. 1 szimpla (bár fő) fal + 20m levegő miért ilyen áthidalhatatlan távolság? :(

    Lehet, hogy nem jól van konfigolva az AP? CD-vel konfigoltuk és az eredeti router SSID-jét állítottuk be neki (keresett az éterben, megtalálta, kiválasztottuk). Ez jó így? Hiszen azt akarjuk, hogy repeater legyen, nem? Vagy másik SSID-t kéne beállítani? Igazából ez egyfajta bridge mód, ahol a Point-To-Point kapcsolat két oldalán WiFi kliensek is kapcsolódhatnak nem csak átjátszás történik LAN-LAN között. Már nem tom. :(((

    Köszi, ha tudtok előremutatót.

    [ Szerkesztve ]

    [-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................

Új hozzászólás Aktív témák