Hirdetés
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Huawei P9 Lite (2017) - nevezzük nevén
- Így készül egy Earfun headset
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
a8l
aktív tag
Visszakapcsolnám az smbv1 clientet, de nem találom sehol ezt az ablakot.
Amióta ez a verzió van észrevettem hogy mindenhol a gépházas menüs beállításokat erőlteti, egy hagyományos szimpla vezérlőpult megnyitása se egyszerű.
Tehát hol találom ezt ahol vissza lehet kapcsolni?
Gugliztam rá de mindenhol csak ezt az ablakot hozza fel. -
a8l
aktív tag
Sikerült visszakapcsolni az smbv1 clientet. Működik minden.
Ez csak belső hálón megy amúgy mitől lenne nem biztonságos.A vezrélőpult-ot hogy lehet behozni a leg egyszerűbben?
Mert eltűnt a menüből, csak gépház van. Azért sikerült nagy nehezen, de miért kellett eltüntetni a windows menüből.Már csak egy nagy bajom van. Hogy miért nem tudok biztonsági mentést és lemezképet csinálni már évek óta. Az ok hogy a rendszer SSD mellé rendszerlemeznek néz egy 2TB-s HDD-t és mind a kettőről akar lemezképet csinálni, régen ezen is volt win7, de már azóta töröltem meg formáztam is, nincs nyoma se semmi rendszernek. Csak úgy tudok lemezképet csinálni a win10 -el hogy leveszem a gép oldallapját és lehúzom a kábelt arról a HDD-ről amit rendszernek néz.
Nem lehet valahol beállítani hogy mi számítson rendszerlemeznek?
A sima beállító menüjébe nem lehet, ott erőlteti azt a hdd-t is.(#73799) Geth:
Az a baj ezzel hogy eltűntek ezek az opciók. A win menünél bal alul jobb gombra eddig volt vezérlőpult meg programok és szolgáltatások is de most nincs egyik se, csak a gépházas szarság. Keresgélni kell egy olyan menüpontot ami bevisz a régi vezérlőpultba onnan meg már vissza tudok lépni az elejére.
Nincs bármi mód arra hogy közvetlenül behozzam a rendes vezérlőpulot?[ Szerkesztve ]
-
Ez az egyes-kettes számú monitor nem csatlakozók típusán múlik?
Mert én sokáig szenvedtem (linux alatt is) azzal, hogy a másodlagos (kisebb) monitorom (dvi kábel) akart első lenni. Aztán amióta ez sima vga kábellel van a gépre kötve, azóta nem tolakszik előre, minden rendszeren automatikusan kettes monitor lesz. (a fő monitorom hdmi)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
mpo
veterán
Egyrészt sokat megy a gépem (egész nap ülök, fárasztja a szemem, még jó monitorral is) és amikor lekapcsolom, akkor jó ideig nem kapcsolom be.
Ez a gépem kevesebbet fogyaszt (SSD, a HDD meg lekapcsol ha nincs dolga), a monitor 2 perc után kikapcsol, ezért nem teszem alvó módba, ha fél órát nem használom.A másik oka, hogy a Windows 10 a kezdeti időkben, se az alvó mód, se a hibernálása nem úgy működött, ahogy nekem tetszett volna.
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
-
Dumi86
senior tag
Hát ez egyhamar nem fog megoldodni szerintem mitől volt ez Bluescreenview szerint ntoskernel hiba volt,semmi részletesebb dolgot nem írt ahogy néztem. Meg a Bad Pool Caller hibakódját.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Laraxior
titán
Egy ideje elég jól működött, simán services.msc-nél kikapcsoltam a frissítést, illetve le is tiltottam, aztán ment. Jó ideje működött, most egy ideje elkezdett megbolondulni.
Írtak itt valami másik módot, azt is megcsináltam, annak ellenére is csinálja.
Mivel már eladtam az 1080Ti-ket ezért már különösképpen nem opció a DX12, elég a DX11 is, másban úgysem tud többet nyújtani nekem a W10."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
Amit a témában találtam már végig próbáltam: vírusirtó, fix ip, lankártya reinstall és a win. szolgáltatások között az SMB1 ki*-be-ki-be kapcsolását is, a nas-on max.protokol SMB2-re van állítva.
*alapból be volt kapcsolva az SMB1 support!
(#74228) Laraxior: Néztem most hogy up-to-date Az aktív időszak és az újraindítási beállítások is hasznosak, engedi késleltetni a frissítések egy ?részét?, de egyből hisztizik is miatta. Nálunk 24/7 megy a gép, még a monitort se kapcsolhatja ki.
(#74223) YASKATIR: Ez azért egy kiforrott, bevált dolog "volt". Folytatása is, ami a pci-expres-es interface-en és egy DC-DC-n kívűk 1:1 ben változatlan maradt.
-
-
Laraxior
titán
Biztosan, de a lényegen nem változtat, hogy a gép van értem, és nem fordítva. Normális esetben azt kellene csinálnia amit én jóváhagyok.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
pc360
addikt
Írtam végül, hogy ideális esetben. Persze, winre is van VS Code, én csak a futtatható részekre vagyok kiakadva. Mind az asztali, mind a webes dolgokra, de most nem részletezek, nyilván csak egy vélemény volt.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
törölt tag
Valamit nagyon félre értettél, vagy nem olvastad el amit előtte írtam.
Azt mondom, milyen jó lenne, ha egyáltalán nem kellene jelszavakat beírni, hanem mint jelen esetben 2 faktoros azonosítást használva lehetne belépni jelen esetben a Windowsba akár offline-ban is. Tudom, hogy a Microsoft hamarosan megoldja, csak az érdekelt hogyan. És nem azt, mondtam, írtam hogy ez biztonsági kockázatot jelent. -
törölt tag
Az a helyzet, hogy főleg a gyengén védett lakossági környezetben, túl sok módszer áll rendelkezésre, hogyan lehet megszerezni, és vannak olyan módszerek, amikor alapvetően nincs is rá szükség. Na ez az ami megijeszti, az embert. Egy gyengén védett lakossági hálózaton a Meterpreter és hozzá tartozó okosságok simán alkalmazhatóak. Főleg, ha nem is tartják naprakészen a rendszereket. És mindezt úgy, hogy gyakorlatilag észre se lehet venni. Egyszóval, túl sok gyenge láncszem van, ahhoz hogy megszerezhető legyen. Aki akarja, és kellően elszánt, annak nem probléma.
-
-
SP4C3
veterán
"de abból nem jött le semmi adware/spyware" - Ezt nemértem. Nem azon keresztül jön le a spyware, hanem maga a rendszer az. +És ez még csak az amit redmond el mert mondani/ki mert rakni a weboldalukra. Van min szörnyülködni.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
A Basic alatt (főleg ez érdekel) Te melyik pont miatt gondolod, hogy adware/spyware a rendszer (mi miatt szörnyülködsz)?
A basic ezek miatt:
Device, connectivity and configuration data:
Data about the device such as the processor type, OEM manufacturer, type of battery and capacity, number and type of cameras, firmware and memory attributes.
Network capabilities and connection data such as the device’s IP address, mobile network (including IMEI and mobile operator) and whether the device is connected to a free or paid network.
Data about the operating system and its configuration such as the OS version and build number; region and language settings; diagnostics level; and whether the device is part of the Windows Insider program.
Data about connected peripherals such as model, manufacturer, driver and compatibility information.
Data about the applications installed on the device such as application name, version, and publisher.
Whether a device is ready for an update and whether there are factors that may impede the ability to receive updates, such as low battery, limited disk space, or connectivity through a paid network.
Whether updates complete successfully or fail.
Data about the reliability of the diagnostics collection system itself.
Basic error reporting, which is health data about the operating system and applications running on your device. For example, basic error reporting tells us if an application, such as Microsoft Paint or a third-party game, hangs or crashes.Amik meg a háttérben mennek, arról meg a jó Isten sem tud forgalomanalízist készíteni... még ha kikapcsolsz mindent, akkor is szeretne kimászni a hálózatra.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
Whether updates complete successfully or fail. - Mert mégis mi a fenéért akarnák tudni? Konkrétan volt rá példa, hogy egy adott gépet reggel bekapcsoltál, jöttek a frissítések, minden nap reggel generált 3GB adatforgalmat, az idő alatt természetesen a net lehalt, újraindult, majd visszaállította magát, mert nem tudta telepíteni a nyüves update-jeit. Háromszor játszottuk ezt el, kapta a tiltást...
Nem kell kérdezni, válaszolok, például IP címeket mi a phaszért gyűjtögetnek? Error report is minek, ha nem kezdenek vele semmit, legalábbis elhanyagolható %-ban javítják... Meg várjunk csak, mik vagyunk mi, fizetett béta tesztelők? NEM, akkor meg mi pék holdkóros lapátjáért jelentget hibákat engedély nélkül? Spyware...
Frissítések seedelése miért kellett? Nincs zseton a sok reklámbevételből szerverre meg sávszélre? Pióca egy rendszer. Store-t ki kérte? Cortana-t meg sem említem, mert elhányom magam...
Forgalom analízisre meg vannak eszközök, mondjuk microsoft is csinált, meg lehet ezt tűzfallal is, apropó tűzfal 2018-at írunk és a win beépített tűzfala még minidg használhatatlan ha a kifelé irányuló forgalmat szeretnéd szűrni, ráadásul előre tele van tömve mikibácsiék által engedélyekkel, mert ők úgy gondolták, hogy azt te engeded, mert miért ne.
Személy szerint Comodo IS-t használok (természetesen van mit beállítani rajta telepítés után), nagy megelégedéssel. Windefender-t nem szeressem, zabál és fogja a háttértárakat, meg nem épp egy kifinomult védelem. Hozzáteszem az is több, mint a semmi.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
mzso
veterán
Hát fogyott el már nálam aliexpress nézegetés közben 16 giga memória mellett, úgyhogy megnöveltem a lapozófájlt. Mondjuk a Firefox memóriaéhesebb ha több megnöveled a folyamatainak a számát.
"Igaz, nem nyitottam meg annyit, hogy a 13 GB szabad RAM eltűnjön,"
Hát igen a probléma akkor jött elő amikor elfogyott az összes memória a virtuális is. Nyilván, mert ekkor kéne lelőnie a rendszernek a legtöbb memóriát foglaló processzt."A videó lejátszás pontosan mit takar? Natív lejátszó / web / egyéb?"
Helyi lejátszó. Leginkább Potplayer.
"Felkeltettem, bejött a fullscreen videó ahogy hagytam, unpause, megy tovább."
Nem tudom milyen faktor számít. Lehet, hogy az alvás nem csak amikor kikapcsolja a gpu-t/monitort a windows. Arra meg már nem emlékszem, hogy hány rendererrel próbáltam, szerintem madVR és EVR.
"Jelenleg 3 bug van a kis listámon, amivel nem tudok mit kezdeni, tehát együttélek vele."
Sajna az én listám nem akar csökkenni és nem mindegyikkel bírok együtt élni.
-
mzso
veterán
"Az alvás kikapcsolja a gpu-t/monitort IS, de megnéztem, csak a monitor timeout-tal is tökéletesen működik. EVR, de egy időben használtam madVR-t is."
Hmmm.... Akkor majd még kérdezem azt aki visszajelezte, hogy még tapasztalja.
"Ha folyton teliberakod az összes memóriát,"
Nem folyton, de ha ritkán fordul elő és rendszerfagyás a vége akkor is szopás. Össze tud jönni olykor."Bár egyik kollégám [...]"
Az még csak a figyelmeztetés. A fagyás akkor jön amikor automatikusan kéne lelőnie a Windows-nak, mert ténylegesen elfogyott.
-
woolwich
tag
Amit írsz, az nálam is gond nélkül megy. Elvileg a 7-es billentyűn látom ezt a fajta ékezetet, amivel à és è betűt tudnék csinálni de hiába próbálom alt gr-rel kombinálni, valamiért azonnal feldobja az ékezetet és után külön kerül mellé az a vagy e.
Valamiért az Alt gr + 7 nem működik.
Ahogy néztem a wikipédián itt is ki van hagyva, de hogy miért arra nincs ötletem. -
Cs1csó
félisten
Pont, hogy a soha újra nem indítást tartom egészségtelennek. Ha van egy célhardvered ott nem feltétlen gond a 0-24-ben működés pl. egy NAS, ROUTER stb. de egy asztali oprendszernél de még egy okostelefonnál sem árt néha egy újraindítás.
Sub-ZeRo
Altatás vagy hibernálás alapvetően mindegy: altatásnál a memória feszültség alatt marad nem íródik ki semmi sehova csak simán feszültség alatt marad de a gép leáll. ezért történik a bekapcsolás gyorsan mert már/még minden a memóriában van. A veszélye, hogy altatás alatt jön egy áramszünet akkor elvész a memória.
Hibernálásnál a memória tartalmát kiírja a háttértárba (HDD vagy SSD - SSD-nél gondolom gyorsabb a hibernálásba küldés és onnan felébresztés is) majd leáll a gép úgymond teljesen tehát a memórai sem marad feszültség alatt és törlődik. Előnye, hogy védve van a hibernált gép egy esetleges áramszünettől a hátránya hogy lassabb mind a hibernált állapotba kerülés és az onnan ébredés is.
Hogy technikailag melyik a jobb a windows 10 számára és/vagy melyik viseli meg jobban az egyes felhasználóspecifikus programokat, vagy a hardverelemekt azt nem tudom.
Röviden abban látom a különbséget hogy a hibernálásnál a hibernáció előtt és az ébresztés után is van 1-1 plusz folyamat : memóriából kiírni a háttértárba majd a háttértárból beolvasni a memóriába.
Emiatt lehet modernebbnek nevezni az altatást.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Valami olyasmi volt, hogy néhány helyen még olyan ótvar régi windows szervert használtak, amire csak valamelyik szintén ősöreg .net ment fel, amiből viszont nem volt meg win10-re a teljes SDK, szóval fejleszteni nem tudtunk W10-es gépen arra a target frameworkre. Azthiszem ez a limit már megszűnt, de, aki foglalkozik fejlesztéssel, az tudja, hogy nem 10 perces meló egy évek óta belakott gép alatt lecserélni a rendszert.
-
bazsi83vp
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Néha Insider, de általában nem.
"Desktopnál kit érdekel a leállás?"
Mondjuk engem Ha már le lehet állítani a gépet, álljon már le rendesen, vagy nem?
Arra akartam utalni, hogy beleraktak olyan funkciókat, amik nem betonstabilak. Állítólag működik, de igazán nagy előnyét még nem láttam, hátrányait már annál inkább."a nekem ilyet csinálna, ideges lennék"
Pedig csinálja, elhiheted.
Meg az állandó startmenü működik-e, vagy sem (nálam túlnyomórészt megy, de amikor nem, akkor idegesítő).
De ilyenkor nem csak a startmenüvel van általában baj, hanem a teljes UWP alrendszer döglődik. Ez is egy instabil hulladék része a windowsnak, nem sok desktop usernek hiányozna, ha nem lenne, ellenben sok desktop user kínlódik vele, amikor éppen nem akar működni. Rengetegszer átvariálták már a Metro/Modern/UWP felületet Win8 első megjelenése óta, ezért én azt érzem rajta, hogy nem volt benne normális, működőképes koncepció, és emiatt nem is működik rendesen, csak toldozgatják, és a független fejlesztők nem nagyon látnak benne fantáziát. -
Doky586
nagyúr
"Ha már le lehet állítani a gépet, álljon már le rendesen, vagy nem?"
Én ha kikapcsolok egy gépet akkor néha szoktam hdd-t cserélni, ramot, cput ki-be rakni.
Egy alvó gépben a lemezcsere adatvesztéshez vezethet, de a cpu ram is egy speciális módban van ilyenkor azaz van rajta feszültség, nem célszerű kihúzgálni őket..Ezért inkább kikapcsolom a gyorsindítást a menüben. SSD-m van így anélkül is feláll 20s-en belül..
-
vlevi
nagyúr
"This PC alatt, kétszer nem kell"
Na, ez az. Hogy a kettő nem ugyanaz.
A libraries egy összefoglaló rész, ahol pl. a képek, videók, zenék több könyvtárból összefogva egységes mappaszerkezetben jelennek meg.
Vannak pl. dokumentumaim a szokott helyén, de van pár giga a onedriveon, néhány a google driveban, és a ThisPC alatt csak a szokásos dokumentumok vannak, ahol én túl sok dolgot nem tárolok. Ellenben a Onedrive, Guglidrájv dolgaimat jó, ha egyben látom.Az pedig, hogy van, akinek megy, van akinek nem, az sajnos ilyen. Nagyrészt nekem is működik, és az itt olvasott kínlódásokból szerencsére engem a nagyrésze elkerült (eddig), de azért én is láttam már jópár furcsaságot.
Az pedig, hogy változás az UWP felületen, arra már a fejlesztők is azt mondják, hogy inkább ne változtassanak rajta. Annyiszor átvariálták már, hogy nehéz követni. Pl. Win8 alatt a Metro felület fixen teljesképernyős appokat jelentett, amik a háttérben nem futottak, ún. tombstone módban le voltak állítva, a csempékre is speciális szabályok vonatkoztak. Aztán persze látták, hogy ez ótvar úgy ahogy van, és jött a kettéosztható képernő, de egy desktop gépen ez se jó semmire, mostmár ablakban futnak az UWP appok. Talán egy ideje már nem variálják annyira, valószínűleg ők se erőltetik olyan nagyon. Csak a Fluent design-t, ami (szerintem) szintén nem egy telitalálat megjelenítés.
Az UWP még mindíg szenved attól, hogy komoly alkalmazást oda nem bírnak írni.
És már senki sem akar. Ha lenne pártíz, száz millió telefon használó, akkor életképes lehetne az UWP, de mivel csak néhányszáz elvetemült használja még a windowsos telefonját, így nincs értelme arra semmilyen programot írni. Xboxra sem fejleszt senki. Érdemes átnézegetni az alkalmazásboltot, jelentős részben a windows8-ra elsőként megírt metro appok vannak fenn, újdonság alig. -
Doky586
nagyúr
Pont erre céloztam. Tehát egyetértünk.
Az emberek 90% -a nem tudja hogy a kikapcsolásra utasított (kikapcsolás feliratra kattintva) alapból 'csak' altatásba kerül.. de nem kapcsol ki..
Szerintem egy HDD cseréhez szintén az emberek 90%-a nem húzza ki a konnektorból a gépet.. (ezzel mindkét lemez teljes tartalma elveszhet altatásban)
Hogy RAM cserélgetéshez (hibakeresés) az emberek hány százaléka elégszik meg a 'kikapcsolással' a konnektorkihuzogatás helyett nem tudom..[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Nem a szőrszálhasogatás miatt hanem nyelvtanilag is,
ha egyszer valamit leállítok, mint a nevében is benne van, akkor nem félhibernál, nem fast startup, nem hibrid alvás stb. hanem leáll. Az angol shutdown ugyanez, úgyhogy ott se jó a fogalmazás.Én (és még gondolom nagyon sokan) leállítás után rutinból nyomom ki a hosszú piros elosztón a kapcsolót, minek menjen standby-ba 30-40W éjjel-nappal? Ezt hogy tolerálja, habár ha jól tudom ilyenkor hibernál is a hdd-re.
-
mpo
veterán
#75660 twofatcat
Mielőtt összezavarodnék.
SSD és HDD van az asztali gépben, leállítás után az elosztót kikapcsolom. Nem szeretnék alvó állapotot se hibernálást. Szünetmentes nincs.A lehetőségeim most így néznek ki:
Start->Power gomb: Leállítás, Újraindítás
Starton jobb gomb->Leállítás vagy Kijelentkezés: Kijelentkezés, Leállítás, Újraindítás
A C:\-n nincs hiberfyl.sys
Beállítások:
Energiagazdálkodás: Alvás=SohaSpeciális lehetőségeknél szintén Alvás=Soha, a hibernálás nem is jelenik már meg lehetőségként.
A powercfg /q parancsra a listából itt egy részlet a Start menü főkapcsolója az érdekes, mert azt látom Alvó állapot az aktuális.
Miért?
Hol tudnám átállítani?
[kép]Ha érted, akkor már elavult.
-
tordaitibi
veterán
Par eves nagy hazas 4-500/wattos tapos pc 5-13w
aktiv hangfal 2-4w
lasernyomi. 4-10w
szkenner 3-6w
monitor tipus korfuggo 0,5w-8w
egyeb kutyuk amik csak a geppel egyutt vannak hasznalva 5-15wSoroljam tovabb? Vagy majd "legkozelebb"?
Ezek korrekt adatok en mertem ezeket evek alatt otthon es masoknal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Formula-1
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest