- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #118901 üzenetére
Olyan sok?
-
nagyúr
Azért nem mindegy, milyen hardverre mene fel.
C2D-s gépemre kell a 15 perc, SSD mellett, fő gépre legyen durván 5 perc.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
HARDVERAPRÓD
Én sem szeretem a visszaállítást. Clean installal sokkal gyorsabb.
-
hhgygy
senior tag
Pontosan, ráadásul kivártam a 2+ órát és akkor bootloopba került az egész Windows, ezért mondom én is, hogy szűz telepítés, oszt jónapot.
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
King Unique
titán
Igen, csak a 0-s clean install esetében nem tarthatók meg a személyes fájlok, ellenben az alaphelyzetbe állításnál igen, lásd az előbb leírtakat. Meg a minden elem eltávolításánál is a művelet ideje függ attól, hogy mi van beállítva, azaz csak a C / minden lemez törlése, gyorstörlés / adatmegsemmisítés, stb. + Ott van a már említett opció, hogy a 2004-es verziótól kezdve már képes lesz felhőből is visszaállítani, illetve onnan letölteni hozzá a szükséges fájlokat.
A clean install lehet gyorsabb adott esetben, de az alaphelyzetbe állításnak is lehet létjogosultsága. Na meg úgy pláne, hogyan sokan még Windowst sem tudnak megfelelően telepíteni, ebben (!) a topikban is kb. kétnaponta az a kérdés, hogyan kell a Windows 10 ISO-t pendrive-ra kiírni, arról bootolni és telepíteni, CSM/UEFI szerinti legyen-e a telepítés (ha egyáltalán tudja melyik micsoda), stb... -
mokus1
addikt
sziasztok,
van egy mappám amiben videók vannak és egy samsung tv-vel szeretném megosztani.
Eddig tök jól működött, de újra kellett telepítenem a gépet pont emiatt de valami miatt nem látja a tv a fájlokat.
Megjelenik mint media server de mintha semmi nem lenne megosztva.
Mit állítottam be rosszul? Hogy állítsam jól?Helyesbítek: a mappákat már látom a tartalmukat még nem.
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
De meg lett osztva a mappa az újratelepítés után?
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
xeon forever
addikt
válasz King Unique #118907 üzenetére
Windows attelepito nem jatszik?
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
Geth
veterán
válasz xeon forever #118913 üzenetére
Network boot és hasonló, bár ennyire gyorsan nem iszok.
Jahogy közbe? Itt nincs közbe user interaction
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #118914 üzenetére
Nem, max. külső programmal. De amúgy is minek, akkor már inkább kompletten mentem a rendszert és szükség esetén abból állítok vissza, vagy klónozok. Ha az utóbbi adott, akkor újratelepíteni a 0-ról is minek, teljesen felesleges, max. akkor, ha indokolt és nincsen más lehetőség...
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz King Unique #118917 üzenetére
Ebben az esetben, clean install kellene. Átadni szeretné üresen, de windows-zal
-
xeon forever
addikt
válasz King Unique #118917 üzenetére
Azert kerdeztem ugy, hogy nem jatszik-e? Bocs, hogy nem irtam egyertelmuen.
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
King Unique
titán
válasz Pyttawrx #118918 üzenetére
Az a része már ki lett tárgyalva, arra már ment válasz, ez most másik téma. De az előbbinél is amúgy a clean install a 0-ról max. csak egy lehetőség, de nem feltétlen kizárólagos, mivel az alaphelyzetbe állítás is opció lehet, sőt hivatalosan maga a Microsoft is az utóbbit javasolja eladás/elajándékozás előtt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
és (#118905) Pyttawrx:
Az 5 perc természetesen bekacsolástól a friss WIN betöltött asztaliáig értendő, a móka utána jön.
Ezt az időt az aláírásomban lévő géppel futottam, a gyári 1909-es x64-es W10 telepítő egy Sandisk 64GB Extreme Go USB3.1 SDCZ800-064G pendrive-ról volt futtatva, természetesen a megfelelő 3.1-es portba dugva.(#118920) King Unique: kétségtelen, megvan az előnye az alapra visszaállításnak is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
skoos
őstag
Sziasztok, kis böngésző segítségre lenne szükségem.
A céges folyamatokat egy Synergy nevezetű weblapon kezeljük, de ezt makulátlanul csak IE-ben lehet kezelni. Az adat-opciókat popup ablakokban lehet kiválasztani, de az IE-n kívül semmi nem tudja ezt jól. Mert semmilyen más böngésző nem jeleníti meg a popupokat. Csak kérdezném, ezen az egy böngészőn kívül tényleg semmi tudja ezt, lehetséges ez? A képet nézve a kis nagyító ikonra klikkelve jelenne meg a popup a kiválasztható opciókkal...
[kép][ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv! Érdeklődnék, hogy a meglevő rendszeremet, amely naprakész, HDD-ről bemountolt ISO lemezképből lehet közvetlenül frissíteni a 2004-es bulidre?
Nem Insider, hanem rendes, napi használatú, hibamentes 10 Pro X64 HUN...így ennek megfelelő 2004-es telepítő készült UUP-ről, amit használnák a frissítéshez. (19041.1.191206-1406.VB_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_HU-HU)A tiszta telepítés jelenleg nem játszik, a 1903, az 1909-re átállás is csak frissítéssel, a meglevő rendszer megtartásával történt, gond és probléma nélkül.
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
xeon forever
addikt
válasz King Unique #118920 üzenetére
Nrkem. Ilyenkor csak a telepited elotti rendes formazas hianyzik a e real clean telepiteshez. Persze ha nem vagy terrorista akkor normal estben ez atlag felhasxnaloknak semmit nem jelent...
Mindenesetre veletlenul sem szeretnek senkinek adni bankartyaszamot jelszokat stb...
Nalam is jart Mar olyan hdd amirol oprendszer telepites utan meg jelszot kellett visszanezni fajltoredekbol havernak...(Meg xp-s korszak)PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
King Unique
titán
válasz Sgt. Chris #118925 üzenetére
Lehet, erről is volt már itt. Vagyis W10 2004 ISO-fájl felcsatolása a fájlkezelőben, majd ott a
setup.exe
futtatása és mehet a közvetlen build upgrade a személyes fájlok, telepített programok, beállítások stb. megtartásával.[ Szerkesztve ]
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz King Unique #118927 üzenetére
Jaja! Igen, pont ezt a felcsatlakoztatott ISO-ból történő frissítést szeretném, csak nem voltam benne biztos, hogy ez így egészséges, nem-e zavarja be a telepítőt az esetenkénti win újraindulás telepítés közben...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
Robokutya
senior tag
Srácok tudom alapkérdés de hogy tudom a file kijelölés színét megváltoztatni ezt a bugyikék színt akarom eltüntetni semmi mást.
-
King Unique
titán
válasz jokeph #118921 üzenetére
Annak a pendrive-nak amúgy semmi köze az USB 3.1-hez, max. Gen 1 = USB 3.0 alapon nevezhető annak, sőt jelenleg kb. az összes normál pendrive ilyen. + Ha megnézed, akkor elég gyenge a sebessége pl. ehhez képest, ahol az utóbbi már ténylegesen USB 3.1 Gen 2-es, illetve külső SSD. Szóval felesleges volt USB 3.1 porthoz csatlakoztatni, nem lesz gyorsabb, meg ha maga a port is egyáltalán Gen 2-es volt...
A (hagyományos) telepítésnél a telepítési adathordozó (pendrive) sebessége mellett azért a célmeghajtó (HDD/SSD) sebessége is számít. + A pendrive csak a telepítés 1. fázisában kell, restart után a 2 fázisnál - ami plusz idő, kattingatások - már nem, az első után eltávolítható. De amúgy igen, egy modern hardvernél gyors pendrive, SSD, gyors kattintgtatás formában lezavarható akár 5 perc alatt is maga a telepítés.
-
King Unique
titán
válasz xeon forever #118926 üzenetére
Ha magáról a HDD/SSD meghajtóról a későbbi adatvisszaállítás megakadályozása a cél, akkor ott önmagában a szimpla gyorsfomázás kb. 0. Oda ilyenkor lassú formázás / DiskPart
clean all
parancs kell, illetve SSD-knél Secure Erase, lásd egy korábbi válasz b. pontjánál leírtakat. + A Windows 10-ben lévő alaphelyzetbe állításnál is van felülírásos adatmegsemmisítés, az egyik előző válaszban már linkelve volt az azzal kapcsolatos beállítás.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #118930 üzenetére
Jól meg vannak keverve az USB 3-as variánsok elnevezései.
Mondjuk a 2. esetben NVMe SSD van bekötözve az adapterbe, még szép hogy megy annyit.
Ami a lényeg, hogy nem max 40 MByte/sec-et tud olvasásra (nálam lévő 2.0-ás pendrive-ok nem mentek többet a régebbi gépeimben), hanem a 200 MB/sec-et megfutotta olvasásra nálam, telepítéskor meg csak ez számít, az írási sebesség nem játszik, az is közel volt a 120 MByte/sec-hez.
A célmeghajtó "természetesen" SSD volt, egy NVMe x4-es Netac 930E. Bár jelen esetben lehetett volna bármelyik normálisabb SATA SSD is akár, a sebességet figyelembe véve.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Dinter
addikt
Üdv!
A laptopom mitől ébredhet fel folyamatosan az alvásból? Nagyon idegesítő
-
jeni
félisten
Az alaplap (nálam plusz a procival egyben) eladása esetén amelyen a Win 10 Pro van amúgy teljesen legálisan anno Win 7 Pro lett aktiválva ingyenesen a Win 10 Pro. Ezt anno hivatalosan én bontottam fel DVD tokban gyári Microsoft Hun külső papír csomagolással vettem meg.
Ezt hogyan lehet átvinni új gépre?
Ugyanis ugyan ezzel a módszerrel korábban a gyerek Win 7 Home lett aktiválva Win 10 Home gépre hivatalosan a Microsoft által és a múlt heti új gép vétele,összerakása után már a Microsoft nem engedélyezte, hogy újra aktiválhassam. Mindkettő eredeti Windows 7 serial matricárról lett aktiválva. Ami tudtommal nem OEM -ként kell kezelni vagyis nem a konfigurációival együtt lett megvéve.
Esetleg az a megoldás,hogy újra Win 7 Pro -val a saját gyári matrica alapján telepíteni és arról ismételten Win10 P-re engedélyeztetni?
A termék az enyém teljesen legális. Nehogy valaki félre értse a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
Fuvaros
senior tag
Sziasztok, pár napja nem megy a Backgammonmaster a gépemen, nem jut el a bejelentkezésig, okozhatja win 10 hiba? (Tüzfal és viruskereső kikapcs után sem) köszi
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Windowsban már tökéletesen megoldották a skálázást? Nekem fontos lenne az éles, de azért olvasható betűmegjelenítés. 32" 2560x1440 monitort vennék, amin az azonos pixelméret miatt, ugyanolyan éles a szöveg, mint a 24" 1920x1200-on, de azt ajánlották inkább vegyek 4K-s monitort. Úgy emlékszem régebben a Windowson nem volt jó a skálázás, rendszerszövegre. Nem tudom, hogy skálázva ugyanolyan méretű betűket látnék, mint FHD-n, ráadásul élesebben.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Itt egyrészt korábbi válaszokban le van írva, hogy hardvermódosítás esetén hogyan lehet újraaktiválni a Windows 10-et megtartva az aktuális termékkulcsot, licencet: [link], [link].
Másrészt arról is volt szó ugyancsak egy korábbi válaszban, hogy ha a régi/jelenlegi hardvernél digitális licenc van, akkor a termékkulcs eltávolítása/Windows-telepítés törlése után sem fog megszűnni és milyen módszerrel lehetne deaktiválni, az új hardverre átvinni, ott újraaktiválni."Esetleg az a megoldás,hogy újra Win 7 Pro -val a saját gyári matrica alapján telepíteni és arról ismételten Win10 P-re engedélyeztetni?"
Nem feltétlen szükséges a W7
—►
W10 upgrade, mehet egyből a W10 clean install, mivel a W10 a 1511-es verzió óta közvetlenül elfogadja a W7, 8.1 termékkulcsokat az aktiváláshoz.
Sőt, újratelepíteni sem feltétlen muszáj a W10-et a hardvermódosítás miatt, lásd egy másik válasz 2. pontjában leírtakat. Ha cserélve lesz a HDD/SSD meghajtó is, akkor meg ott van a klónozás lehetősége.[ Szerkesztve ]
-
-
II.Démonlord
tag
sziasztok
Még csak nemrég váltottam át az itthoni gépemen a Win 10-re és van egy beállítás, amit nem találok.
Korábban Win 7 esetén a mappáknál volt lehetőség egy ilyen megjelenítési képet beállítani win 7 kép.
A 10-es esetén a Nézetnél találtam olyat, hogy Részletek ablaktábla, ami egy a fentihez hasonlót jelenit meg, de jobb oldalon és nem lent. Ezt valahogy át lehet állítani?[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz pinnacle #118941 üzenetére
Sose lesz tökéletes.
UWP-ben, és abban a néhány Winapi programban, ami erre már fel van készítve, működik a dolog, mert ezesetben az alkalmazás natív méretben fut, a nagyítás nagyjából úgy történik, hogy nagyobb betűméretet, ikonokat, satöbbit használ az alkalmazás. Normálisan sajnos nem tudom leírni, de kb ez a helyzet.
Más programoknál viszont ez nem működik, ezért ott a Windows nagyítja fel a képet, kb úgy, mintha te paintban ránagyítanál. Ettől lesz kockás szélű, homályos, szutyok. Annyira, hogy ha most előveszem a Visual Studio-t, és csinálok egy vadiúj Winforms alkalmazást, akkor a képernyő, betűméret mértékegysége a pixel. Abból csak úgy lesz felskálázás, ha 1.25 pixelt jelenít meg a Windows 1 helyett, mert a megírt programot nem. A Windows intéző átáll az új, nagyobb betűméretre, de az elindíott alkalmazás az marad az eredeti betűméreten, csak a Windows nagyítja fel az ablakot 125%-al.
IOS-en, Androidon azért működik ez a dolog tökéletesen, mert ott csak az újabb fajta, az UWP-re hasonlító alkalmazások vannak, amik dinamikusan méretezhetők, ott a felbontás nem fizikai, hanem logikai mértékegységen alapul, Windows alatt sajnos a programok jelentős része még mindíg a régi Winapi-ra épül, ott pedig nem nagyon volt szempont a méretezhetőség. -
gerigő
tag
válasz II.Démonlord #118945 üzenetére
Szia,
Win10-ben én ezzel a progival oldottam meg:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Motoros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parfüm topik
- Autós topik
- RAM topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest