- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz Messi1983 #118100 üzenetére
Az előző válaszban világosan le van írva, hogy az in-place upgrade a fájlok megtartásával a telepített Windows 10 alól futtatva lehetséges, telepítési adathordozóról (pendrive) bootolva nem, amit a mellékelt screenshoton lévő üzenet is leír. Pendrive-ról bootolva max. a "rátelepítés" lehet opció a megtartáshoz a korábbi Windows-telepítésnél a meglévő C-t kijelölve telepíti célnak, ami szintén le van írva. Ahogyan az is, hogy ha az adatmentés a cél, akkor először nyilván adatot kellene menteni arról az SSD-ről, nem nekiállni összevissza telepíteni, parancssorban nyüstölni a rajta lévő Windowst...
Ha megvan az adatmentés, akkor utána újra lehetne telepíteni a Windows 10-et (lásd másik eset). Vagy ha esetleg a meglévő telepítés megtartása a cél, akkor megpróbálni a rendszerindítás javítását, ha nem bootol be a Windows 10. De a korábban leírtak alapján ki tudja mit sikerült félreparticionálni és szétcseszni, vagyis ez esetben lehet jobb lenne adatmentés után inkább a clean install.
[ Szerkesztve ]
-
Csöves
őstag
KB4549951, ennek a frissítésnek mi lehet a baja, mert ha felrakom, ideiglenes fiókkal engedi a bejelentkezést az MS fiókomba. Megváltoztatja a beállításaimat, nem enged a mail fiókomba sem.
Leszedtem, így visszaállt az eredeti állapot, de izgatja a fantáziámat, hogy miért csinálja.
Hagyjam a fenébe?Aquila non captat muscas.
-
Messi1983
csendes tag
válasz King Unique #118102 üzenetére
Ismételten köszönöm a választ. Ebből is látszik mennyire értek hozzá. Adatmentés a C meghajtóról kellene. Megpróbálom ezt az in-place upgrade-et.
[ Szerkesztve ]
-
Messi1983
csendes tag
válasz Pyttawrx #118103 üzenetére
Köszi Neked is! Ez az Upgrade dolog sem fog menni, mert működő windows kellene. Az adatmentés meg gondolom a C meghajtóról nem lehetséges vagy igen? Az nagy hülyeség, ha egy új particióra rakom fel megint a win10-et és onnan próbálom megjavítani C-t?
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Messi1983 #118113 üzenetére
Nem tudom mi lesz ennek a vége de remélem tanultál ebből, és a jövőben az adataidról (pótolhatatlanokról, a nehezen pótolhatóakról és akár a teljes rendszerről) érdemes MENTÉST tartani legalább még egy helyen (külső HDD a legjobb választás, de azt is ki lehet még egészíteni egy felhőtárhellyel)
Amit írtam a mostani adataidon nem segít de ahogy az idő telik megint gyűlni fognak az adataid és ha nem lesz mentésed azokról sem akkor 5-10 éven belül megint belefuthatsz egy újabb adatvesztésbe.
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Win10-nél megoldható, hogy a gép bekapcsolást követően a jelszó beírása előtt ne jelenjen meg semmilyen háttérkép stb., hanem azonnal beírható legyen a jelszó? Ha igen, hogyan?
Köszönöm -
Messi1983
csendes tag
-
HARDVERAPRÓD
válasz Messi1983 #118123 üzenetére
Tehát utoljára. D-re win, majd adatot mentesz másik adattárolóra. Ezután tiszta telepítés, és igen törlöd a c és d meghajtót is, majd újrapartícionálod. De előbb azért egy működő windows-on tölsd le legalabb a neteork drivereket, hogy ha netán nem menne fel alapból, ne legyél meglőve.
De bízd egy szakira inkább. Ami nem megy ne erőltesd. Már bocsánat. -
_DiEGO_
őstag
válasz Messi1983 #118128 üzenetére
Bölcs önálló döntés. Nem is kellett volna idegeskedned más lehetőséggel
Nekem jó muri volt olvasni De látom hogy egyedül is megoldottad volna és meg is oldod.
Fogod kimented a kimenthetőt, megvan minden...
Aztán visszarakod SSD, törölsz minden partíciót , azt ÚJ létrehozása, megadod C-é mekkora legyen, Win 10 létrehozza a saját partícióit és telepítés. Ha fent van rencer második partícót is létrehozod formázod , ugye ez lesz a D-é.
Ezután adataid s letöltéseid a D-re irányítod , de szerintem mindennek tudatában vagyLegjobban ez tetszett a végén:
Tiszta telepítés(de mit és hogyan) és a C-n lévő adatok(ha megvannak) lementhetem. Vagy format C?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Messi1983 #118105 üzenetére
Elolvastad te egyáltalán az előző válaszokat, amiket neked írtam?
Akkor utoljára: ha elsődlegesen az adatmentés a cél, akkor először nyilván adatot kellene menteni, nem in-place upgrade-et futtatni, nem újratelepíteni. Ahol ha nem lett törölve az adatokat tartalmazó partíció, akkor pl. kiveszed a gépből az SSD-t, berakod másikba és ott, az ott lévő Windowson megnézed a tartalmát a fájlkezelőben, majd lemented másik fizikai lemezre. Ha nincsen másik gép, nem megoldható az előbbi (szomszéd esetleg?), akkor valahogy máshol (szomszéd) kiírsz pendrive-ra egy WinPE / Linux Live rendszert és azt bootolod be a gépeden, az alól tallózod a C / egyéb partíció tartalmát és mented le az adatokat, ez is le volt írva világosan. Totál felesleges és értelmetlen csak emiatt egy másik partícióra (D) +1 Windowst telepíteni, ráadásul alapszabály adatmentésnél, hogy a mentendő drive-ra egyáltalán nem írunk semmit, hanem csak olvasunk róla...
Ha kész az adatmentés, utána lehet nekiállni megpróbálni javítani a meglévő telepítést a Windows 10 telepítőjét pendrive-ról bebootolva (nyilván nem a mentenő drve-ra telepíteni + 1 Windowst), esetleg az alaphelyzetbe állítást a fájlok megtartásával. Vagy nem szórakozni vele, hanem újratelepíteni, mert ki tudja mit csináltál a particionálásnál, ami miatt sikerült úgy hazavágni, hogy utána be sem bootolt. Ez is le van írva világosan az előző válaszban.
[ Szerkesztve ]
-
t181
senior tag
válasz King Unique #118005 üzenetére
Köszönöm!
Az egyik linkelt képen látható energiagazdálkodási beállítást módosítottam és az elmúlt két éjszaka nem ébredt fel, ami az utóbbi, pár hetes időszakot tekintve ritkaság.
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Pityu.
nagyúr
Ez mitől lehet?A a mai napon a hangerő állítás kezdett felugrálni először egyszer kétszer most meg egyre sűrűbben.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Messi1983
csendes tag
Köszönöm Recuva, köszönöm Fórumtársak! Még most sem hiszem el, de sikerült! A legjobb szülinapi ajándék! A jövőben mindent lementek minimum 3 helyre! Sziasztok!
-
KTibxx
aktív tag
válasz King Unique #118134 üzenetére
Szuper, nagyon köszönöm a segítséget!
-
vlevi
nagyúr
Azt olvastam, hogy csúszhat a májusi nagy frissítés (2020H1)
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest