- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
anubis6
aktív tag
Szasztok!
Nálam van némi kavalkád De simán viszi a vga+proci párost a duplaradi, csak megfelelő áramlás kérdése
Következő vga-val már én is beraknék +1 radit a 2 vga közé.. (bár így is ő a leghűvösebb)De azért sötétben így is jól néz ki
Ez meg jó kis türelemjáték volt..
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
Tikakukac
titán
válasz energy4ever #47202 üzenetére
Háát annyiban védeném őket, hogy a nagyker jelen esetben a Cédrus volt és náluk is így van fent. A webshopok meg ezeket átveszik, ilyen szinten nem lehet minden fényképezni sajnos, még specifikus boltban is ritka.
De ja, szopókás.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz energy4ever #47204 üzenetére
Ismerős. Nekem 1 hónapig állt a gépsas, mert Bluechip nonstop hazudgált a paszív Aquaero hűtőről
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Én értem, hogy ők mire vártak. Csak akkor ne kamu indok legyen, hanem mondják azt, hogy nem éri meg 50 forintért a cuccomat lehívniuk. Tökre megérteném. De ez a kinti gyártás meg disztri és egyéb. Hagyjuk már. 2 nap után nálam volt mikor én rendeltem meg németből.
-
Grózi
Topikgazda
-
Tikakukac
titán
Én elmondtam nekik, hogy ezzel a nagykerrel nincs kapcsolat, 4k-ért meg nem akarok kintről rendelni. De látom, hogy van egy csomó és tudnak hozni.
3 oldalnyi kamu után és miután telefonban is már naponta csörögtem rájuk, 2-3 berögzített rendeléssel azt mondtam thx. Ez így nem megy. Mondja el nyugodtan, megértem én is ebben vagyok. De nem. Kamu akkor is. Nálam a bolt kiégetve.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Leon77
őstag
Na most itt csak hangosan gondolkodom. Van egy 1070 es vga-m. Fél éve vettem, hogy ez majd jó lesz 3 évre. Csak FHD felbontásban használom és másfél hónap múlva platform csere lesz nálam és a teljes víz átépítése. nyugdíjazom a jó öreg fx-et és egy ryzen 1700 lép a helyére.
Erősen gondolkodom, hogy levizezem a kártyát. 30k körül van az fc blokk. Gondolom később 15k-ért el tudnám adni. A vga most sem meleg, 60 fok körül megáll a gpu, de nincs is 100%-ig kihasználva mivel jelenleg fx processzorom van.meg egyenlőre a ház is nyitva van. Uni blokkot nem szeretnék... Nagyon vacilálok és holnap estig el kéne döntenem, mert holnap rendelek minden hiányzó vizes cuccot.
Apropó... tervezek beépíteni 2 kuplungot is, hogy a szűrő könnyen tisztítható legyen. Milyen kuplungot ajánlotok? Valószínű a varázslótól rendelek majd, mivel a cpu blokkot tőlük vettem így ingyen kapom tőlük az AM4-es lefogató keretet hozzá.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
BandiT85
aktív tag
válasz Leon77 #47210 üzenetére
Nekem le van vizezve az FE 1070, én nem bántam meg, mindig is így terveztem. Igazából a blokk hamarabb megvolt mint a kártya. Tuninggal játékok alatt 50 fok körül megáll, bár most csak egy 280×60-as radi van csak, ami nem sok egy tuningolt i7, alaplap, vga hármasra. Ja és az FC blokk ugyanúgy jó 1080-ra is, mivel a két karinak ugyanaz a PCB-je, persze csak a Founders-re igaz.
-
Leon77
őstag
válasz proci985 #47212 üzenetére
Itt nincsen szó a csendről, mert a kártya nem éppen hangos... de hajlok rá...
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Leon77
őstag
válasz BandiT85 #47211 üzenetére
backplate-et vettél rá? Vagy jó a gyári is? Nekem nem fe van, de a backplate 10k annyit nem adnék egy fémdarabért
-
Nojbee
tag
Sziasztok
1, A boroszilikát üveges verziónak van bármi előnye a simával szemben?
2, Van egy ilyen tartályom, jól gondolom, hogy ezt nem tudom felhasználni, ha tartály-szivattyú egyben megoldást akarok?
Ha igen, mennyit ér kb használtan (1,5 év)? Mennyiért tudok tőle megszabadulni?Köszi
-
Leon77
őstag
-
Leon77
őstag
Tekintettel arra, hogy nem ref kártyám van (giga g1) így lehet az necces lesz...
-
syC
addikt
Mostanában milyen ventiket érdemes venni (radira tenni, szívóra), ha tisztességes légszállítást a lehető leghalkabban akarom elérni? Led-ek nem kellenek.
[ Szerkesztve ]
•
-
Tikakukac
titán
válasz Nojbee #47217 üzenetére
Szinte karcolhatatlan, nehéz, nem fogja meg semmi. Nálam volt egybetartályos móka ebből, az is elvben EK és boroszilikát volt, na most AC-s tartályom van, ami tényleg az, az EK szerintem kamu volt. De ezt nem tudom megerősíteni.
Ha van átjárhatóság akkor tudod ha nem, nem. AC adja külön a tetőket, üvegeket és ezeknek kombóját, EK-nél passzolom, szerintem ott ilyen nincs.
syC: Definiálni kell a tisztességest Apache meg BQ PureWings 2 vam nálam, ezekkel nincs bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
Ha a legjobb kell akkor eLoop.Jók még a Noctua bizonyos típusai,Akasa Apache.Ha 45 mm-nél nem vastagabb és nem sűrű radi akkor még az Alpenföhn Wing Boost 2 Plus(csak a színes belsejű,a tiszta fekete Pure változat nem),Lepa Bol.Quiet,Aerocool DS.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
AzŐsgén2
tag
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék Aquaero 6 pro bekötéséhez, mert nem teljesen világos nekem, mit hova kell, és azt hiszem kell még kábelt is vennem hozzá.
Szóval adott egy ilyen D5-ös pumpa, meg egy flowmeter.A pumpa aquabus kimenetét a kontroller aquabus high csatlakozójára kell dugni, ha jól sejtem... de milyen kábellal? Mert csak ilyet találtam, de ez Y, ráadásul rövid is, nekem legalább 35-40cm-es kéne.
Az USB kimenetét pedig az alaplapra kell dugni a D5-nek is, meg a 6 pro-nak is? Hogyan, mert nincs rajta semmi jel, és az alaplapi USB tüskék ugye 2 sorosak, az egyik sorban 4 tüske van, a másikban 5. (ASUS HERO 8-as a lap)A flowmeter egyszerűnek tűnik, annak megvan a helye, meg kábelt is sikerült vennem hozzá.
Egyenlőre csak asztalon akarom összerakni a rendszert, hogy ellenőrizzem a szigetelést, meg kipróbáljam a kontrollert, sosem volt még ilyenem, ez nekem nagyon új, szóval az alaplap nélkül is le tudom tesztelni a teljes rendszert úgy, hogy szabályozni tudjam a pumpát, ventiket, stb.?
Ha valaki leírná szájbarágósan, hogy mit-hova, nagyon hálás lennék.
Más:
Él valaki a topik lakók közül UK-ban? Hol tudok itt desztillált vizet, meg vízhűtéshez alkalmas alkoholt venni? Egy gyógyszertárat már próbáltam, de egyrészt az angolom nem túl jó (még tanulom), másrészt kifogtam egy skót-valami kutyulék, és elég mogorva nőt, ő sem értette hogy mit akarok, én sem értettem hogy mit dumál, szóval simán elbeszéltünk egymás mellett.
Persze lehet hogy csak nem akart hátra menni a raktárba, zárás előtt értem oda 10 perccel.Nem játszom már hardcore FPS-el. Öreg iszapszemű rája vagyok, rosszabbak a reflexeim, mint a monitorom input lagja.
-
törölt tag
Na pont az univerzális VGA hűtések hiánya miatt is hagyom ki annak a vizezését még elvi szinten is. Főleg a mostani 260X esetén.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #65675776 #47226 üzenetére
nem rossz egyebkent a custom block, csak par dolgot eszben kell tartani:
- csak akkor eri meg, ha zavar a zaj, vagy az extra teljesitmeny megeri a felarat (vagy a kinezet de akkor hagyomanyos price/performance ratiorol nem beszelhetunk).
- nagyban megnehezitei az alkatreszek cserelgetesethosszu tavra tervezve ugy is lehet nezni, hogy egy befektetes. mondjuk a 260Xnem sok ertelme tenyleg nincs, hacsak nem talalsz az apron fillerekert egy blokkot ra.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Tikakukac
titán
válasz AzŐsgén2 #47224 üzenetére
Első körben tuti tipp: minden ilyen kábel 10 forintból legyárható, méretpontosan, csicsázva szerszámokkal sem kerül többe a beruházás 5k-ba. Semmi spéci nincs ezekben, a 3-4 pines vezetékek egyszerű fan kábeleknek felelnek meg. USB kábel is ugyanez a szisztéma csak más csatival.
Sorban:
1. Igen, akármilyen 4 pines ventis kábel megfelel erre.
2. Igen, mindkettő USB-re megy. Hogy alaplapi vagy hátsó te tudod. A tüskesor ugyanaz
mindkettő esetben, utolsó pinnel nem kell foglalkoznod. Kiosztást gugli mutatja meg a NYÁK is.
3. Megoldható lapra kötés nélkül, de nagyon babra mindent belőni, nyugodtan kösd egy hosszabb kábellel USB-re.Utolsóra nem tudom, nekem vizes az a hely én nem oda migránskodok ha megyek. De valami helyi okos tuti megmondja mit kapni és hogyan. Víz a kocsiba való 5 literes tökéletes, tele velük minden nagyobb hiper, alkohol meg fentebb leírt módszer vagy veszel kutyulósat ahonnan a cuccokat is vetted a hűtéshez és akkor nincs ilyen gond.
-
-
Tengo
aktív tag
Ennyit bírt a Magicool dcp450 A tartály plexijének a meneténél van valahol egy láthatatlan repedés ahonnan szivárog kifele a víz. Olcsó húsnak híg a leve. Volt rajta 2 warranty sticker pont ott ahova feltettem a felfogató kis karokat, így azok le is jöttek kapásból, így buktam a garit is. Igazi siker story.
-
ViZion
félisten
Keress rá, dettó így jártam. Annyira rá volt tépve, h elrepedt tök egyedül alul a tartály... Tody-nak van, kis pízért.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tengo
aktív tag
válasz ViZion #47239 üzenetére
Szétszedtem, összeraktam, most futtatom, úgy tűnik megúszom egy új tömítéssel. Addig kitakarítom a cpu blokkot meg a radit. Valami belehordott sok kis fehér foszlányt, az volt fennakadva a blokk lamelláin is. Lehet a tartály tömítése foszlik. Van valakinek korrózió és algásodás elleni koncentrátuma?
-
Tikakukac
titán
Az b@szna be ha a tömítés foszlana
Szimpla mocsok ami összeáll a melegtől meg gondolom némi élettől. Most 4 napig nálam lakik vegyészmérnök haverom, majd valahogy rábírom vigye be a vizet tőlem aztán derítse ki a tököm ez, de szennyeződés amúgy ez szinte tuti.
Nálam már csak 2 deci lötyi van, az 1 töltésre még elég nálam, de ha rendelek legközelebb akkor hozatok egy csomót, írtak vagy 2-en, hogy kéne, csak hát ennyiért a posta sok.
-
Tengo
aktív tag
Két hetet ment, nem lehet kosz vagy élet, csakha eleve benne volt. Kosznak meg világos fehér?
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Ecetet mennyire szereti a plexi?
Átmosás gyanánt kapna a rendszer egy 50°C körüli vizet, meg egy kis ecetet bele. 1,5 literbe olyan 1 deci 20%-t.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Tengo
aktív tag
Estére otthagytam, nem ereszt. Valószínűleg akkor a tömítés gyenge minőségű, le kell cserélni.
-
Laraxior
titán
Szerintetek az ilyen chiller mennyire hangos? Illetve mekkora kellene a CPU + GPU lehutesehez?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
hash99
senior tag
-
Laraxior
titán
válasz hash99 #47248 üzenetére
Oke azt latom hogy mennyit bir, csak mondjuk egy CPU mennyit tesz ki, illetve a GPU. Mert a VGA TDPje 250W, de abbol nekem csak a GPUt kell hutenem.
Van komplett epitett vizem, csak betolnék egy ilyet a rendszerbe.
20dB? Az semmi. koszi az infot.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest