Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Omli85

    őstag

    válasz HollyBoni #35409 üzenetére

    Elméleti síkon levezetve :)
    Én ezt úgy oldanám meg, hogy közös tartály, egyik radi bent másik kint.
    Termosztát érzékelő a tartályon/ban beállítani a kívánt vízhőfokot ami felett kapcsoljon be.
    (szerintem a pumpát is és a ventit is kapcsolhatná nyugodtan ugyan az a termosztát, így a kinti kör csak akkor menne ha kell.)
    Ha elmelegszik a tartályban a víz a belső kör terhelése miatt bekapcsol a kinti kör és elkezdi beforgatni a kinti hidegebb vizet a tartályba ami keveredik a melegebbel és így el kezd visszahűlni a víz, a belső kör meg már ezt a hűvösebb mixelt vizet forgatja így kisebbe az esélye a páralecsapódásnak mert nem túl hűvös folyadék érkezik a rendszerbe hanem csak pár fokkal hűvösebb.
    Amint vissza hűlt a tartályban a folyadék lekapcsol a külső kör.

    Csatolok egy képet, nem röhögni így melóban hirtelen most csak erre volt kapacitás :D

    A közös csatlakozási pontoknál egy sima Y elosztóval megoldható nagyon nem kavarna bele a dolgokba szerintem. (kék vonal a hideg víz piros a meleg/melegebb ha nem lenne egyértelmű ;) )

    Én ezt így oldanám meg, hogy megéri e ? Nem tudom de jó mókának tűnik már csak ezért is megcsinálnám.
    Egész megjött a kedvem nekem is nehogy a hétvégén kitegyem az egyik 480-ast az ablakon kívülre :D végül is kb minden van itthon ami kell :D, bár nekem nem nagyon megy 40 fok közelébe se a víz a reseratorban :/.

    Amúgy azt nem értem még nálad, hogy melegedhet el annyira a rendszer ? Nálam ha ütöm vágom a gépet akkor se melegszik el, pedig csak 2db 480-as radim van sorba kötve, az egyiken 4db 12-es venti 5v-re szabályozva hogy kussban legyen a másikon meg 3db venti szintén 5v re szabályozva.
    A fűtésről meg egy FX 8320 1.5v+ 4.8Ghz + 390 1170/1600 kombó gondoskodik azért. Jó valszin ha rá ereszteném az IBT-t meg Furmarkot egyszerre akkor elmelegedne de játékok alatt semmi ilyet nem tapasztalok. CPU 45-50 fok vga csúcsértékei is kb ugyanezek több óra Battlefront vagy BF4 után is.
    Biztos nincs nálad valami gebasz ami miatt két akkora böszem radival is elmelegszik a víz ?

    [ Szerkesztve ]

    ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W

Új hozzászólás Aktív témák