Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vartanus

    őstag

    válasz PROTRON #7696 üzenetére

    Köszönöm szépen a válaszokat!

    Amennyire gondolom 90cm mélységben, ilyen nagyon zömök, kötött talajon mint ez a vulikáni talaj a 12,5bar nyomásra tervezett 25mm KPE cső(2,3-2,6mm falvastagsággal) ~20-20,3mm belső átmérővel nem igazán ad gyengébb mechanikai védelmet mint a vele kb azonos 25/19-es Betonfelx védőcső. Tehát szakadás, egyéb külső behatás nem (s)ér(t)heti a benne lévő vezetéket, úgy gondolom :B .
    Így csupán a túlterhelés okozat gondot. Nem fogom a kábelt kihúzni és lemérni, csupán a nyomvonalat kb 90%-os felszíni pontosággal 40m 20cm jött ki vezeték hosszra.
    Táblázatban 35A-t láttam, de ahogy te is írtad 32A a gyakorlati max terhelhetősége az 5x6-osnak. Erre tervezünk a jövőben nagyon max 25A-t ráengedni. Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem így bár nen épp hivatalos(szabványos) az összekötettés, de bírnia kell a majdani max tervezett terhelést. :F :F Max ha nem csere 5x6mm2 földkábelre? (a 10mm2 kb. 20mm külső átmérője ugyanis épp a vagy elmegy vagy nem a csőben esete lenne)

    Nekem nem egyértelmű, de védőcsőben lévő vezeték esetén(most szerintem mindegy, hogy vakolat alatt vagy földben) van jele hogy pl. túlterhelődik( ami ~ leég) a vezeték? Oké pl. nyílt vezetéknél látszódik hogy elkezd elszíneződni(meg érezni a szagokat), aztán füstöl, majd elektromos szikra. Védőcsőnél csak észreveszem hogy (kábel égés miatti) rövidzárlat keletkezik és emiatt a kismegszakító és/vagy életvédelmi relé leold vagy hogy kell ezt elképzelni?

    < AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

Új hozzászólás Aktív témák