Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    Sziasztok, 3 fázissal kapcsolatban lenne kérdésem.
    Ideiglenesen fel van rakva egy kapcsolószekrény 2db 230V-os és 1db 400V-os (5P 32A) dugaljakkal. Erre szeretnék most 2 darab 3 fázisú hősugárzót rákötni.
    Az első probléma a 4 pólus vs 5 pólus miatt volt, mert az egyik hősugárzón (régebbi típus) 4 pólusú dugó volt csak eredetileg, de a hosszabbítót sikerült megoldani, hogy a másik végén 5 pólusú legyen. Itt szembesültem azzal, hogy létezik 16A-es és 32A-es dugalj (és dugvilla) is, mint kiderült nekem a 32A-es kellett.
    Ez eddig mind szép és jó, működik is ez az egy. De most rendeltem egy másik hősugárzót, amit valahogy szintén be kellene dugni, de a benti kis dobozon ahogy említettem csak 1db 3 fázisú dugalj van. Kicsit új vagyok a 3 fázisú témában, ezért naívan azt hittem, hogy majd veszek valami hasonló elosztót, mint ami a 230V-os verzióban létezik, de elég kevés helyen kapni, és azt is elég "jó" áron mérik (ˇ20-25k-tól indul). Ezeket nem divat így leosztani?
    A másik kérdésem az az, hogy a már berendelt, de még nem megérkezett hőlégfúvón 5P 16A-es dugvilla van. Ez belemegy az 5P 32A-es dugaljba? Tehát ebbe az irányba kompatibilis csak visszafelé nem?

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák