Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    válasz taranis #3040 üzenetére

    Itt látszik mekkora brutál nagy ez a BMPC (meg a CC is) 1DC-t fogtam már kézbe az is brutás VAS az egész, nagy és nehéz (persze túloztam :D ) ez meg ugyan akkora, pedig képekről milyen visszafogott méretűnek jön le.

    Amit nem értek a videón, hogy a ló lájt tesztnél a Canon mindig világosabb volt, hiába boos-olták a BMPC képét 2-3 fényértékkel is, csak a zaj nőtt, de a kép nem lett világosabb. Azonos érzékenységnek megfelelő értékeken mindig sötétebb, ez a Log fájl miatt lehet...

    Ugyan ilyen különbség volt, amikor láttunk RED epicet és Arri alexát egymás mellett, a Red kiadott egy képet amit ő befényelt a 14 belndén elhelyezve valahova (szerintem középre) (tehát nem jelent meg a teljes tartomány a monitoron) de ez ugye RAW.
    Aztán ott volt az Alexa, ami szintén Log-C-t használt és sokkal világosabb volt a kép a monitoron, mert valószínűleg a teljes dinamikaátfogását logaritmikusan belekompresszálta abba a 10 bitbe, amit ki tud adni és fel tud venni.

    A CineStyle képprofil is ezt csinálja átlag Canon DSLR-eknél, csak ott ugye 8 bitre kell ráhúzni a teljes tartományt (személy szerint nem is szeretem ezt a konkrét profilt) és annál is az egész kép sokkal világosabb tónusú lesz. De Raw-nál ez rég nem számítana.

    Szóval az "Ungraded" Raw-ot és C-Log-ot nem teljesen ér összehasonlítani szerintem.

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák