Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 7Heads Drago

    veterán

    válasz MageRG #24418 üzenetére

    Volt itt egy gondolat, hogy a valláskritikák érvényteleníthetők, mert a Biblia értelmezéséhez is teológiai előképzettség kell.
    Nem árt hozzá, illetve nyilván segít a megértésén viszont sokszor gátat is jelent. Példa: a zsidó papok oda-vissza fújták az Ótestamentumot mégse ismerték fel Jézust és a jeleket amik követték. Illetve amikor próbálták zavarba hozni sose jött nekik össze. És csak hazugsággal tudták őt elítélni is. Szóval maga a tudás semmit se ért.
    Én magam is beszéltem már ilyen biblia elemzéssel foglalkozó tudóssal. Érdekes dolgokat tud és mond ellenben ezt olyan szárazon közli hogy az által te nem leszel hívő ember. (és nem is volt ő se hívő) Kb mintha a lisztre ráöntenéd a vizet és várnád hogy kenyér legyen belőle. Pedig ahhoz kell a kovász és gyúrni is kell. Ugyanez igaz a papokra is. A legtöbb pap a vallásban hisz, nem Istenben.
    Honnét tudjuk, hogy a Biblia szimbolikus értelmezése a helyes?
    Ha eljutsz az életedben arra a pontra hogy újjá születsz te magad is érezni fogod mi a helyes értelmezése. Persze ez nem azt jelenti hogy magadtól fogsz prédikálni, ahhoz már karizma is kell. De a Szentlélek tudja ezt veled vagy bárkivel éreztetni csak el kell jutni idáig.

    [ Szerkesztve ]

    Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

Új hozzászólás Aktív témák