Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz kymco #22101 üzenetére

    Szabad akar nincs, mert a teremtés pillanatában Isten minden bűnözőről pontosan tudta, hogy ha úgy teremti meg a világot, ahogy megteremtette, akkor az illető bűnt fog elkövetni. Ennek ellenére úgy teremtett meg a világot, hogy az illető az adott időpontban az adott bűnt kövesse el, pedig képes lett volna másképp is megteremtenie. Szándékosan és nem egy gyenge pillanatában teremtette meg a világot, azaz szándékosan elkövetett... a folytatást ki lehet találni. Ha ennek ellentmondsz, akkor Isten Mindentudásának és Mindenhatóságának is ellentmondsz. Ha pedig a bűnöző ember mégsem követne el bűnt, az úgynevezett "szabad akarat" miatt, akkor Isten akaratával szemben tudná csak megtenni, ami ugye a vallás szerint lehetetlen.

    Nem értem a vallásos embereket miért vitatkoznak, csak higgyenek. A vita az a formál logika szabályainak van alávetve, ami miatt a vallás rendkívül ellentmondásos.

    Én nem a hittel vitatkozok, azzal nem lehet, azért hit, hanem azzal, amikor egy vallásos ember a formál logikával próbálja a hitét magyarázni, ami pedig lehetetlen.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák