Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Kezdő vagyok #19334 üzenetére

    Kezdő vagyok (19334):
    "Mikorra várható az Új Világ Fordítás revideált magyar nyelvű kiadásának megjelenése?"

    2017.11.25.-én adták közre a magyar nyelvű revideált Új Világ fordítású Bibliát.

    Bővültek a függelékei: [link]
    Itt bele is olvashatsz közvetlenül a könyvekbe: [link]
    Itt ír a revideált kiadás jellegzetességeiről: [link]

    Az 1Mózes 3:15 Idézete több fordításból:
    "Ellenkezést vetek közéd és az asszony közé, a te ivadékod és az ő ivadéka közé. Ő széttiporja fejedet, te meg a sarkát veszed célba."(SzIT)
    "És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod."(Károli)
    "És ellenségeskedést támasztok közted és az asszony között, a te magod és az ő magva között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát zúzod szét."(ÚV)
    "És ellenségeskedést idézek elő közted és az asszony között, a te utódod és az ő utódja között. Az összezúzza a fejed, te pedig annak sarkát sebzed meg."(ÚVr)

    Kékes 525 (21348):
    "Szétnézek a világban és csak nyomort, szenvedést, gyűlöletet, halát látok. Minden nap emberek milliói halnak meg a legnagyobb kínok között. Köztük 100%-osan ártatlanok. Talán, a csecsemőkre még nem lehet ráfogni, hogy bűnösök. Erre maximum azt a rendkívül cinikus választ kapom, hogy Isten akarata kifürkészhetetlen. Ha létezik Isten akkor ez a szöveg az Ördög találmánya."

    Remélem, rá tudsz szánni pár percet a fejezet elolvasására.
    Első sorban a 12-14 bekezdéseket ajánlanám a figyelmedbe, de a jobb megértés miatt érdemesebbb az egész fejezetet elolvasni: [link]

    Kékes (21350):
    "Isten mindentudó. A teremtés kezdetén pontosan előre látta, hogy mi lesz, mi fog történni. Előre látta a maga teljességében a történelmet. Tudta, hogy ki, mikor, mit fog csinálni, így az elkövetett bűnöket is előre látta. Ezért az Ő szempontjából és gyakorlatilag a mi szempontunkból is (a mi szempontunkból a szabad akarat illúzió) nincs szabad akarat. Pontosan azt csináljuk minden pillanatban, amit előre eltervezett. Így a bűnöket is. Ezen mi nem tudunk változtatni, mert olyat nem tudunk csinálni, mint amit ne tervezett volna előre el."

    Az eleve elrendeltetés tanával kapcsolatban, kérlek figyeld meg ezt a videót 11:45-től kb 5 percet.
    Persze a teljes videót is megnézheted. :) [link]

    A 'Mindentudó' címmel kapcsolatban.
    Igen, valóban redelkezik Isten a jövőbe látó képességgel. De ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan a jövőbe néz. Ha valaki adakozó szellemű, az nem azt jelenti, hogy az ébrenléte minden pillanatában ad valamit valakinek.
    Egy profi sakkozó 6-7 lépést is előre láthat egy sakk partin. Pedig tökéletlen ember. Akkor Isten mennyivel inkább előre láthatja az események következményeit.
    Illetve, ha a jövővel kapcsolatban elhatároz valamit, akkor ki tudja őt annak megvalósításában megakadályozni? (ez költői kérdés volt)

    Ézsaiás 46:9,10
    " Emlékezzetek a korábbi dolgokra, amelyek régen történtek,hogy én vagyok az Isten, és nincs más. Én vagyok az Isten, és senki sincs, aki hozzám hasonló. Kezdettől fogva előre megmondom, mi lesz valaminek a kimenetele,és régtől fogva azokat, amiket még nem vittek véghez. Azt mondom: »Minden úgy lesz, ahogy eldöntöttem,és megteszem mindazt, amit szeretnék.«" (ÚVr)

    Dániel 4:35
    "A föld valamennyi lakója semmi hozzá képest, és azt tesz az ég seregével és a föld lakóival, amit akar. Nincs, aki megállíthatná, vagy azt mondhatná neki: »Mit tettél?«" (ÚVr)

    Idő szűkibe csak ennyit tudtam most írni. Remélem választ találsz 1-2 kérdésedre.

    :)

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák