- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Little_Gaara
csendes tag
valaki betudná linkelni a CPU-k összehasonlításához oldalakat???
előre is köszönöm -
enemy107
senior tag
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy honnan tudom meg, hogy mi a helyes beállítása a bioszomnak.
Nemrég új gépem van, és win install után nem sokkal, amikor már minden progi fent volt, lemértem Passmark-kal a CPU-t és ~4400 pontot adott. Ma lemértem megint és csak ~4000 pontot adott.
Na mondom benézek a biosz beállításokhoz. Érdekes látvány fogadott. Olyan funkciók voltak kikapcsolva, amik kellenének szerintem, és be is kapcsoltam őket, majd újra lemértem, ekkor 3800 pont volt csak :S
Minden variációt kipróbáltam, és most 4100-nál vagyok.Szeretném a legjobbat kihozni a gépből tuning nélkül is, de nem megy. Segítsetek!
Alaplap: Asrock FM2A75M
CPU: Athlon II X4 740
Memória: Kingmax 1600MHz -
Lupi00
tag
válasz Melorin #37905 üzenetére
Szia . Nem tudom milyen beállításokat kéne pontosan alkalmaznod , de abban biztos vagyok , hogy a teljesítményromlás okát nem a bios-ban kell keresned . Az , hogy 4400-ról lement 4000-re szerintem sokkal inkább szoftveres eredetű probléma . Egyszerűen az azóta telepített alkalmazások közül fut(nak) valami(k) a háttérben , így kevesebb proci jut a tesztre . Azzal pedig , hogy sikerült felemelned 4100-ra , már valószínűleg el is találtad a legjobb beállítást tuning nélkül !
Gelesztaember
-
Petya721
csendes tag
Sziasztok
Egy intel core 2 duo e6750 es procim van
Asrock p5bpro alaplappal és 2giga ddr2 es memóriával.
Tud valaki segíteni benne hogy kicsit a cpu-t kicsit felturbózzam?Vissza is olvasgattam találtam egy hasonló konfigot csak elég kezdő vagyok, és az alaplapom meg a ramom már kapásból nem az.
Szóval egy kis segítség kéne. Illetve ha kell még valami adat akkor azt is leírom csak nem tudom mik kellenek.
Előre is köszi -
qdak
addikt
válasz Petya721 #37909 üzenetére
probald meg 8x400 ra feltolni 8x333 rol (asszem enyin megy a tied)
ramot oszd vissza h ugyanazon a MHz en menjen mint mostmod: persze a ram mal is jatszhatsz h meddig birjja a tuningot
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
mateasd
csendes tag
Ramot pakold vissza 2.50-re ha 800mhz-es és ha rendes hűtésed van akkor 1ghz-et húzhatsz rajta.
“Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok”
-
luckysux
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy AMD FX 6100-es procim, Asrock 970 PRO3-as alaplapom és Geil Evo Corsa 2x2GB DDR3 2133MHz GOC34GB2133C11DC memoriám. Az alaplap viszont csak 1600 Mhz-esnek ismeri fel.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol, mit, mire kellene állítani, hogy tudjam használni a max teljesítményen?Előre is köszönöm!
-
qdak
addikt
válasz luckysux #37912 üzenetére
ezt talatam:
AMD FX series CPU on this
motherboard support up to DDR3 1866 MHz as
its standard memory frequency.
szoval ezzel a proccal eddig kezeli a ramot.ha tuningolni akarod feltolod az fsb t mig 1600@1866 lesz. ennyit birnia kell elvileg mindennek.
mod: azt is irtak h bizonyos esetekben csak 1600 v addig sem tamogatja!
[ Szerkesztve ]
ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
vati182
aktív tag
szisztok az egyik ismerősömnek szeretnénk egy kicsit megtuningolni a gépét, meg ami furcsa hogy a memóriái nem járnak a saját Mhz-en hanem jóval lejjebb, de szeretnénk az egész gépen kicsit tuningolni csak kezdők vagyunk ezen a téren, ha valakinek lenne ilyen konfigja, vagy rálátása akkr köszönöm, a segítséget.
Csak egészséges tuningot szeretnénk a rendszernek adni, ami semmi problémát nem jelent az egésznek hanem csak kényelmesen kihozható belőle.
konfig:
AMD FX 8150 processzor
Asus M5A99X EVO alaplap
Geil Evo Two 2x4GB DDR3 1866MHz CL9 memória
OCZ 120GB Agility 3 AGT3-25SAT3-12G SSD
Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-02-20G videokártyamondjuk az utolsó kettő a ram és processor húzásának szempontjából lényegtelen.
De tényleg a memóriák nem járnak 1866 on, hanem 1500 körül...előre is köszi midnen lelekes és segítőkész embernek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Petya721
csendes tag
válasz mateasd #37915 üzenetére
Nos. Az történt hogy a BIOS ban a CPU settingsnél a 333Mhz-t felhúztam 444-re.
De a ramom az 667-es sajnos elég low. és az 100on volt ott is hagytam.
De a gép nem indult :/ Nem tudom nem találtam olyat hogy 8x333 meg ilyenek szóval mi a teendő.
Viszont ügye volt egy beállítás amikor csak a cpu-t tudtam húzni és a ramot nem mert az szürke volt akkor a ram felment 100 fölé.
Elégé kezdő vagyok ilyen téren, lehet nem is jó helyen próbálkoztam.
Valaki egy kicsit részletesebben le tudná nekem írni?
Ha igen előre is köszönöm. -
Petya721
csendes tag
Na sikerült. Eléggé elnéztem.
Feltoltem 400ra. Nem 444-re
Így most elindult és 3200Mhzt ír.
De írtátok hogy ha jó hűtőm van akkor.
Mire figyeljek hány fok körül legyen?Ja és a ramot is tudnám húzni?
ddr2 667mhz.Köszönöm előre is
-
Petya721
csendes tag
válasz Petya721 #37918 üzenetére
Le teszteltem most 39-40fok körül mozog. Eddig is ennyi volt kb. szóval nem nőtt meg nagyon.
2,6 ról 3,2 re nőtt, nagyon örülök most neki!! Köszi szépen Ennél nagyobbra amúgy lehetséges? Mondjuk nem szeretném így is jobb lett, és nem szeretném elrontani Ja és ez biztonságos akkor?
Most már csak a memória húzásra lennék kíváncsi hogy az lehetséges-e? -
willz
csendes tag
Üdv Urak!
Van egy kis problémám,tudna segíteni valaki?
Gigabyte EP43T alaplap
E8400 proci 400-as FSB-vel 3,6GHz-en.
2x2GB Corsair XMS3 1600MHz DDR3 memoRendszer stabilítás tesztek tökéletesen futnak, memtest is kb 10 órát ment,hibát nem talált.
Viszont a Firefox rendszeresen összeomlik, játékokat kivágja desktopra, és néha kékhalál.
Ha csak a procit húzom 3,6-ra és a memóriákat hagyom 1066-on,akkor is.
3,0GHz-en semmi problémaEzek a feszültségek vannak beállítva:
CPU Vcore: 1,250V (próbáltam 1,3V-al is,semmi változás)
CPU Termination:1,20V
CPU PLL: Auto (1,550V)
CPU Reference:Auto (0,805V)
MCH Core 1,2V
MCH Reference:Auto (0,760V)
ICH I/O:1,550V
ICH Core:Auto (1,1V)
DRAM Voltage:1,8V (memória gyári értéke)
DRAM Termination:Auto (0,750V)Ötlete valakinek?
Köszönöm! -
quailstorm
nagyúr
válasz Petya721 #37919 üzenetére
Együtt húztad a cpu-val. Everest megmondaná. Szerintem most effektív 800-on megy. Mivel a RAM órajel és az FSB az 1:2-höz arányban van.
(#37920) willz: nem tudod csak a CPU-t húzni. Egyébként meg hibázik a cpu-d. Fogadjunk hogy az összes stabilitásteszted 32 bites volt. Nekem is csak a 64 bites linpack (linx) mutatta meg.
Csökkentsd 5MHz-enként az FSB-t. Nálam 3GHz stabil, 3009MHz meg már fagy és omlik.
Ha nagyon van hozzá merszed, ram vcore 1,9-re. 2.0-nál feljebb NEM MÉSZ![ Szerkesztve ]
-
Petya721
csendes tag
Hát a biosban 400ra felhúztam amit mondtak.
A ramot meg visszaállítottam 100-ra mert az is megnőtt.
Így elindult.
Az everest is 3.2ghz-t ír.itt egy link :http://kepfeltoltes.hu/121201/6963217521_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt mutatja.
És minden figyelő program 3,2-őt mutat szóval. szerintem megcsinálta. :/
Viszont a ram az még mindig 667. mert ügye azt nem húztam feljebb. -
willz
csendes tag
Hát eddig jutottam,de semmi változás:
CPU Vcore: 1,350V
CPU Termination: Normal
CPU PLL: 1,550V (1,45V-ot nem lehet állítani)
CPU Reference: Normal
MCH Core 1,35V
MCH Reference: Normal
ICH I/O: Normal
ICH Core: Normal
DRAM Voltage: 1,8V
DRAM Termination: NormalTovább nem akartam emelni a CPU Core feszt,mert már így is 50 fok körül volt alapjáraton...
[ Szerkesztve ]
-
Lupi00
tag
A hőmérsékleteket figyeled ? Nagyon lényeges , hogy ne szökjenek magasra mert az is gáz ! Ha hőmérsékletbaj van , azt abból veszed észre , hogy a fesz emelésével nem javul a dolog , sőt hamarabb jönnek a hibák . Több áram több hő ! Stock hűtővel a procin ne is várj többet 3GHz-nél . Az NB-re sem árt egy normális réz , esetleg aktív hűtő . Nekem GA-EP45C-DS3-as lapom van és az északi hídon egy hűtőcserével elértem stabilan a 465-ös FSB-t ! Az 50 fok alapon rengeteg ! Egy normális hűtővel max 30-35 fok az alap . Terhelten sem lehet több 70-nél , mert megölöd !!!
[ Szerkesztve ]
Gelesztaember
-
RetepNyaraB
veterán
A reference értékeket én 5 századdal az aktuális érték alá tenném, vagy még közelebb.
PLL elmehet 1,7 voltig, próbaképp (bár nem életbiztosítás).
A RAM meg feleslegesen kap ilyen sokat, mert gyári értéken megy fsb 400-nál, ha jól csalódom. Tedd vissza 1,65-re!Milyen proci hűtőd van, hogy iyen forró?
Egyébként pedig megnéztem: a lapod négyfázisú (ha félre nem néztem), az nem sok tuninghoz. Tehát kevés. Lehet, hogy ennyit tud...
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Petya721 #37930 üzenetére
a DRAM feszültséget lehet megküldeni, ha nem félsz a füsttől és feljebb akarod húzni. ddr2-es ramnak nem sok a 2V...
PciE freki fix 100Mhz?Amit lnkeltél, az nem a valós RAM frek, hanem a gyári érték, amit az Everest lát ebben a szegmensben. A valós érték valahol lejjebb van (a listában), de hát a tuti azért az, amit a Bios ír. Ott kell manualra tenni a Ram frequency értéket.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Petya721
csendes tag
Hát igen ott a cpu alatt írja 100on volt alapból.
És amikor a cpu-t felhúztam akkor az is megnőtt. De átraktam hogy azt is beállítsam és visszavittem 100ra
Akkor azt mennyire állítsam be hogy ne füstöljön el?
Illetve a CPU hőmérsékletemet most néztem 3.2Ghz-n 40-42 fok volt. Az sok?
Leteszteltem és több mint fél órán 100%on dolgozott akkor felment 70re.
Szerinted rakjam csak le 3.0Ghz-re? Az biztosabb? Igaziból nem akarom hogy meghaljonSzerk.: 3.0Ghz-n is 40fok körüli értéket mutat.
[ Szerkesztve ]
-
willz
csendes tag
Köszi srácok az infokat!
LinX-et futtatva 65-68 fokig ment fel a proci meg az alaplap is.(Everest)
A procihűtő egy Alpenföhn Triglav.A memóriákra rá van írva az 1,8V ezért állítottam ennyire.
De akkor lehet, hogy a chipset melegedése lesz a baj, azon a gyári hűtő van. -
Petya721
csendes tag
válasz Petya721 #37935 üzenetére
Na megnéztem és most le is írtam.
Nálam a Chipset Settingsen belül vannak.
Voltage Controll - 2.029V
DRAM Frequency - 375Mhz (DDR2 751), 470Mhz (DDR2 940),563Mhz (DDR2 1127)Most felhúztam a Processzort 3,2Ghz-re. Amit ajánlottak korábban hogy azt még elbírja.
És most a DRAm Frequency is megváltozott: 400MHz lett.és így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/121202/5255309511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez most akkor biztonságos? Nem fogok elfüstölni?
a Hőmérséklet: 40fok körül mozog. -
vati182
aktív tag
valaki tud válaszolni, a feltett kérdésemre, mert így olyan láthatatlannak érzem magam, kissé kellemetlen...
-
vati182
aktív tag
Köszönöm,
az előző hozzászólónak is, csak már tényleg láthatatlannak éreztem magam, hogy mindenki beszél minden témáról, és elsiklik itt a dolog felett.Ez egy kép egy apáról és egy kislányról, egy idézettel, ezen nem tudok mit átolvasni, ebből nem tudom, meg a tuningoláshoz szükséges dolgokat..:S
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Asus M5A97 Evo R2.0 lapom van, benne egy phenom 965. Az asus turbo evo programját használva 4 gigára húztam a procit (vagyis a program húzta ). Csak egy gondom lett vele, hogy most szünet nélkül ezen a 4 gigán és 1,52V-on jár. Nincs valami mód rá hogy ugyanúgy csökkentse a szorzót és a feszt ha nincs használva, mint tuning nélkül?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
őstag
Sziasztok!
Van egy kis gondom, adott egy i5-650 cpu amit feltornáztam 4,15 ghz-re,kingmax 8gb ddr 1333 (4 db 2gb ram) mhz-es ramjaim vannak ezek most 1400 mhz-en mennek 9-9-9-24en (gigabyte h55m-ud2h lapom van), a gondom az hogy IBT alatt sajnos crash van és a prime blank test sem stabil annyira mint szeretném.A cpu vcore jelenleg 1,3v, idle temp 28fok, max temp 64 fok (alepnfhon matterhorn rev b).
Hogyan tudnám stabilizálni a rendszert?PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
-
őstag
válasz predakon #37949 üzenetére
Idáig jutottam, de sajnos a IBT hibába fut high mellett linx 12 percig max memory-nál hibázik.
Battlefield 3 és egyéb játék alatt nem találkoztam hibával, a cpu max 59 fokos.CPU: 4,1 ghz, idle 30 fok, terhelve 59
24x171
qpi 4105mhz
9-9-9-24[ Szerkesztve ]
PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest