- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazsnak
tag
lol most nezem ezzel a par hozzaszolassal kvazi-tag lettem, jo nekem
-
-
Dodder
tag
Sziasztok!
Ehez a konfighoz milyen tuning programot tudnátok ajánlani? Biosban nem sok állítái lehetőségem van.
Alaplap:Gigabyte GA-M68M-S2P NVIDIA nForce 7025-630a, AMD K10
CPU: AMD Phenom II X4 Black Edition 955Előre is köszönöm.
Én bízom az emberekben,csak a bennük rejtőző ördögben nem.
-
Lazsnak
tag
válasz darál0w #33564 üzenetére
koszi szepen a segitseget, nem gondoltam volna de sokat szamit, dead island SOKKAL jobb lett tole, joval folyamatosabb 1920x1200-on. Bar vicces ha belegondolok most tobb mint 1ghz tuning van a procin 2,4rol @ 3,5, ez a vizes h70 jol teszi a dolgat.
Koszonom szepen mindenkinek megegyszer.
-
Lazsnak
tag
-
soundcrazy
csendes tag
valami overclok program létezik ha a biosba nem tudod huzni a procit esetleg ?
Lcd Monitorok Javitása !! Hibás Erősítők/Hangfalak Javítása :)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz soundcrazy #33575 üzenetére
gigabyte easy tunet nézd meg esetleg...de szerintem nálad se fog menni.
Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]
-
soundcrazy
csendes tag
easy tune 6 tökéletesen müködik csak nem értek hozzá valamit fell huztam és csak ki be kapcsolt és sipolt ötlet hogy és mitt kell álitani ?
Lcd Monitorok Javitása !! Hibás Erősítők/Hangfalak Javítása :)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz soundcrazy #33579 üzenetére
mit állítottál?
meg minek állítod, ha azt se tudod, hogy mit csinálsz?
-
Maarki
aktív tag
Helotok
Egy kérdésem lenne q9550 van és most vettem mellé egy 6950 atit 2gb a másik topickba azt mondták hogy jöjek ide mert kezdő vagyok de előtte elmondták hogy olyan 3,2 3,4re kellene felhúzni hogy okésan mennyen minden így néz ki a biosom
amugy a képek [link]
előre is köszönöm a válaszokat
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Pár hete írtam hogy fogok venni a gépemhez egy Corsair AX850-et illetve 4X2GB Kingston HyperX Genesis 4G 1066Mhz Non ECC Kit4 Module, és hogyha valami gond adódna akkor írok megint.
Hát itt vagyok, mert épp tegnap érkezett meg a ram és ma megcsináltam a gépet, azaz szét lett szedve meg össze is lett rakva rendesen. A gond viszont az mikor bekapcsoltam, hallottam valami olyan hangot mikor elindultak a ventillátorok mintha az egyikhez hozzáért volna valami (vezeték). Én pedig direkt néztem mert le volt szedve az oldala és nem láttam semmit, minden venti szabadon volt. beléptem a bioszba megnéztem hogy a tuning amit beállítottuk be van-e rakva illetve, felismert-e mindent a gép. Majd mikor elfogadtam a biosz beállítást ugye olyankor a gép leáll és pár másodperc után megint elindul. Mikor elindult pár mp-re rá hallottam egy pukkanást és kis fényt a tápnál, illetve a konnektorokban le lett vágva az áram. Kicsit büdös is volt a táp körül. Kihúztam a gépet a falból, megnéztem minden kábel helyesen van-e bekötve majd 10perc után megint megpróbáltam bekapcsolni. Amint megnyomtam a bekapcsológombot nem telt el 2 mp megint pukkant egyet és az áram megint elment. Mielőtt még bekapcsoltam a gépet csak áram alatt volt láttam hogy az alaplapon a zöld led világít illetve a vidikarin is a pici led is világított szóval kaptak áramot. Viszont mikor bekapcsolt az volt amit előbb leírtam. Nem is akartam többet próbálni, szóval kiszedtem a tápot és visszaraktam a gépbe a régit, a Corsair VX550-et. Összekötöttem mindent, és mikor bekapcsoltam, minden rendesen bejött (épp most ezt a HSZ-t is az említett gépről írom).
Mi lehet a gond? Lehet kifogtam egy gyárihibás Corsair tápot, ami teljesen új, vagy esetleg valami itt lenne a gond? Ha a táppal van gond akkor írjak holnap egyből, a cégnek ahonnan vettem? Vagy egyből a Corsairnek írjak?
Illetve egy észrevétel a rammal kapcsolatban.
Néztem a CPU-Z-t és ezt írja: Kép
Az első kép az érdekes. Ha ez a ram amit én vettem PC2-8500 akkor ott miért PC2-6400-at ír? meg mi az hogy (400Mhz) a Max Badwidth?
Illetve alatta ott ahol írja az időzítéseket, ott nem ilyesminek kellene lennie, ami a bioszban van?
Kép1
Kép2
Kép3Annyi hogy ennek a ramnak elméletileg 1066hoz 2,3V kell. (leírás) Azt nem értem miért annyira sok, de most a bioszban a Corsair ramoknak a 2,1V van berakva ahogy a képen is lehet látni(ti mondtátok hogy hagyjam ezen). A leírás alapján, úgy tűnik mintha alapon mennének a ramok. A cpu-z i azt írja hogy 1,8V-on megy. Akkor most hogy is van hogy ez 1066Mhz-s?
Sajnálom a hosszú HSZ-t de ezt a 2 lényeges dolgot nem tudtam rövidebben leírni.
Segítségeteket előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz rich-7 #33583 üzenetére
Lehet gyári hibás még egy AX850 is. Cseréltetni kell.
A HyperX SPD-je 800MHz-er van felprogramozva, a CPU-Z meg nem ír ki feszt, csak az SPD-be égetett adatokat olvassa ki.
A CPU-Z Memory fülön kapod meg a frekvenciát, ami a valós. Kettővel kell szorozni, hogy az effektívet kiszámold. Ha ott 400MHz van, akkor 800-on megy a RAM, ha 533MHz, akkor 1066-on megy, és így tovább.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz opti06 #33585 üzenetére
Az első képen, az AI Overclock Tuner alatt kettővel, kiszúrja az olvasó szemét. Jelenleg épp fixálva van 100MHz-re.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
opti06
aktív tag
válasz 04ahgy #33586 üzenetére
hop igazad van csak az automata érték volt mármint ha maunal-ra raktam már automatán beírta azért se találtam mert nem néztem utána mik azok fsb-t meg nem piszkálom xD, többi érték egyébként jó?
fórumokon olvasgatva procinak elvileg alapfesz 1.4 is elég kéne legyen, meg cpu/nb is elég kéne alap, de ha alapon vannak hamar hibázik, ez a legkisebb érték amin pontos 10óra prime alatt, és még nem káros feszek 24/7 sem[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
-
Maarki
aktív tag
Helótok
Nézem hogy mindenki választ kapót a kérdésére én nem akkor még türelmesen várok
-
sun35
csendes tag
válasz darál0w #33050 üzenetére
Sziasztok. Szeretném kérni a véleményeteket, hogy érdemes tuningolni a számítógépem?. És ha igen hogy, lehetséges?
A pc-m adatai:
Alaplap neve: ECS 848P-A (Deluxe) (5 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 2 DDR DIMM, Audio)
Alaplapi lapkakészlet: Intel Breeds Hill i848P
CPU típusa: Intel Celeron, 2400 MHz (24 x 100)
Rendszermemória: 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) -
darál0w
Jómunkásember
válasz soundcrazy #33581 üzenetére
képet mutass a progirol.
-
Steelheart2
őstag
Sziasztok.Lenne egy érdekes kérdésem.Adva van egy Asrock n68c-succ alaplap benne egy phenom 2 x2 550 es proci,8Gb Kingston 1333 ddr3 as ram dualban és egy Gygabite hd 6670 es videokártya.A biosban bekapcsoltam a 3. magot a procin és igy phenom II x4 B45 nek látja.A procimon egy Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 hütö van.Kicsit emeltem a feszen is.Most 1.4 en megy.Ennyit a proci tuningrol.Annyi a gondom hogy az usb nagyon lassan másol ami azt jelenti hogy 8Gb os ISO-t kb 40 perc alatt nyom fel egy 2.5es sata 2 es hddre usb-n keresztül.Ugyanez usb kulcsra is.Azt mondták hogy kellene állitanom a PCI vezérlön is valamit BIOSban.Ez igaz?Ha igen,akkor tud nekem valaki segitteni?Köszönöm.
Iphone 13 pro,Xiaomi Mi 10 Pro 8/256,; Xbox Series X,Asus TUF Gaming FX 505 DT
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 Pro teszt
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen monitort vegyek?
- Microsoft Excel topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gyúrósok ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest