Hirdetés
- Mobil flották
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
válasz Kékes525 #27077 üzenetére
ez nem olyan helyen van, a főorvos szerint nem okozhatja a tüneteket, mivel valószínűleg velem született.
Jóindulatú eltérések közé tartozik az úgynevezett arachnoidealis ciszta. Ez egy fejlődési rendellenesség, mely során az agyban egy agyvízzel teli tömlő (ciszta) keletkezik. Általában mellékleletként derül ki más okból elvégzett koponya képalkotó vizsgálat során. Nagyon ritkán okoz tüneteket, általában semmi teendő nincs vele.
Ő az.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Kékes525 #27084 üzenetére
A tüskefehérje is csak rövid ideig és csak lokálisan
A japán kormány által kikért Pfizer tanulmányban a LNP biodisztribúció nem ezt mutatja. Legalábbi az erre felfigyelő szakemberek állítják, hogy az oltóanyag nem marad a deltoid izomszövetben, hanem szétterjed a szervezetben és kimutatható koncentrációban megjelenik különféle szervekben.
A Pfizer lefuttathatna egy tanulmányt ami cáfolja ezt a teóriát esetleg.Például az injekciós tű eret érint és a vérpályába kerül a vakcina
Ha a kapillárisok falát alkotó sejtek tüskefehérje gyártásba fognának, az ellenük meginduló immunválasz... de erről ugye nincs friss tanulmány.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Nazo
tag
válasz Kékes525 #27090 üzenetére
A tüskefehérje is csak rövid ideig és csak lokálisan (a beadás helyén az izomban) van jelen a szervezetben.
Ez nem teljesen igaz, többek között a májban is termelődik, ha izomszövetbe adják.
"if you’d like to know what parts of your body are producing the coronavirus Spike protein antigen, the answer seems to be the muscle tissue at the site of injection, the lymphatic tissue downstream in your armpit on that side, your spleen, and (for the first day or two) your liver"
Forrás[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #27100 üzenetére
kitöröltem azt a kommentot. a politikával az a baj, és azért tilos, mert nem bírtok mértéket tartani, semennyire. ha van, az egész topik arról szól. belátható, hogy azzal mi a baj. tehát ezen ne is lamentáljunk többet, az tilos és kész.
balojazz mostanában még épp elfér , Castor feszegeti a határokat, de ez egy-egy komment, a topik attól még tud haladni. ha elburjánzik, majd beindítom a damilos fűkaszát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Kékes525 #27106 üzenetére
És ez akkora kamu.
Lockdown volt és maszk kötelezettség egy csomó országban mégsem ment le NULLÁRA az esetszám.
Még az is lehet 2 hónapnyi szigor sem lenne elég.Ausztráliában is vasszigor van mégsem nulla az esetszám.
Szerintem csak el kéne már végre fogadni hogy ez itt lesz velünk amíg világ a világ és inkább abban reménykedjenek az orvosok hogy "megszelídül".
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Kékes525
félisten
válasz Kékes525 #27200 üzenetére
Itt is megtalálható: [Dr. Duda Ernő - Állati vírusok -1980]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #27278 üzenetére
Én nem tudom.
12 év felett lehet oltatni, egy 12 éves gyerek minimum az 5 esetleg a 6. osztályt kezdi.Magyarán a matek szerint egy általános iskolában ha minden gyereket beoltanak akit lehet, akkor is saccra 60-65% oltatlan marad. De amennyi oltástagadó van, ez símán 80% felett lesz.
-
daneel_hu
addikt
válasz Kékes525 #27287 üzenetére
Jókat kérdezel.
Fogalmam sincs, de amennyire az emberek nagy részét ismerem csak akkor poblémáznak ha "ég a ház" olyan, hogy ELŐVIGYÁZATOSSÁG vagy FELKÉSZŰLNI VALAMIRE. Na ez nincs.Ez az 56% is olyan szám amire nem számítottam előzetesen.
Van egy csoport akik meggyőzhetőek, főleg ha valami tragédia is történt a közvetlen környezetükben. (valószínű, hogy a 3. hullámban ezért is ugrott meg nagyon az oltások száma, és ekkor volt tömegek számára elérhető a vakcina.Viszont ezen túl van egy csoport akiket sehogyse. Azokkal nem tudsz mit kezdeni.
-
félisten
válasz Kékes525 #27302 üzenetére
A "jó" alatt nekem arra van szükségem, hogy "nem árt". Egyelőre nem aggódom magam miatt, volt egy csomó antitestem, stb., tehát nem az lenne a booster fő célja, hogy védettebb legyek (bár az is fontos, persze).
Védettség szempontjából fontosabb lenne nekem, hogy 7 éveseket lehessen oltani.
Na majd kitaláljuk. :)
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kékes525 #27286 üzenetére
Mi csak azert jartunk elen egy darabig, mert tobb forrasbol szereztunk be vakcinakat, meg ha nem is volt mind minosegi vasarlas, igy mennyisegi problemank nem volt.
Most viszont mar csak az szamit, hogy hol mennyien felnek az oltastol, mennyi alusapkas van az orszagban. Gondolom szazalekosan nagyjabol hasonlo lehet a szazalekos aranya azoknak, akik kernek, de nem lehet nekik.
Dupla oltasban azert meg nagyon jol alunk meg, illetve nagyon jo az arany a szimpla es dupla oltast kerok kozott.
Most kellene valami akcio a kormanytol, valami mezesmadzag. Ahogy neztem a kisebbseg lakta telepuleseken nem tul jo az oltasi arany. Persze lehet hogy a kormany elegedett ezzel az oltottsagi szintel, hiszen a jarvanytol jobb elterelest nem is kivanhattak volna. Lehet hogy most csalodottak is, hogy kesik a negyedik hullam.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
félisten
válasz Kékes525 #27312 üzenetére
A kenyszerites szerintem nem éri meg, a szabadságjogok hosszútávon érhetnek többet. A fizetős egészségügy kérdése messze vezet; ugyanezt alkalmazhatnad dohanyosokra, biciklisekre, túl sok ülőmunkát végzőkre.. szóval minden elvileg elkerülhető kockázatot be lehetne arazni. Ez egy valid opció, de tényleg nagyon bonyolult kerdes.
while (!sleep) sheep++;
-
kolopele
nagyúr
válasz Kékes525 #27312 üzenetére
Már most is fizetniük kell az oltatlanoknak a PCR tesztért, különben nem mehetnek halasztható műtétre, sőt fogorvoshoz sem. Remélhetőleg ezzel is elérnek valamit. Mondjuk egyik gyerekemnek lesz 23. - án egy orrműtétje, és még nincs védettségije mivel nem régen kapta meg az első oltást, így az ünnepek alatt kell szombaton magánban egy PCR tesztet csináltatni, de ez legyen a legnagyobb baj. Meg lehetett volna oldani ingyenesen is persze, de ahhoz kb. annyit utazhattunk volna amennyibe a teszt kerül
-
Vesa
veterán
válasz Kékes525 #27282 üzenetére
"Ez igaz, viszont az oltástagadók, vírustagadók számát megfelelő járványkezeléssel és kommunikációval jelentősen lehetett volna csökkenteni."
Ehhez az kéne, hogy a felelős tisztségviselők ne legyenek maguk is konteósok. Márpedig több jel mutat abba az irányba, hogy azok, mint hogy nem azok. És persze teljesen nyilvánvaló tudomány gyűlölet is jelen van a vallási meggyőződés és fanatizmus miatt. Vagyis nem meglepő amit látunk.
A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #27485 üzenetére
amúgy nem az van, hogy alapból mást kell beadni, mint elsőre?
vagy csak akkor, ha brüsszelita vakcina az első 2 dózis?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #27488 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanolyan típusú de más "márkájú" vakcinát nem lehet csak adni, ugyanolyat lehet. Tehát Szputnyikos nem kaphat AZ-t mert az ugye szintén vektor de ezen kívül minden mást.
Nekem volt már két Pfizer-em én Moderna-án kívül mindent bármit kaphatok harmadiknak. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kékes525 #27483 üzenetére
Pont a legvedtelenebb, gyakran talan mar ellenkezni sem kepes idoseknek adjak be ujra a gyarto szerint nem nekik valo vakcinat? Mondtam, hogy a kormany meg orulne is, ha eltunne par tizezer nyugdijas. Most is csak varjak, hogy jojjon a delta es raszerveznek oszi bulikat. Ez nem hiba, ez nem szakmaiatlansag, hanem szandekos felaldozasa az idosebbeknek.
En is megkerdeznem az ottani orvost, hogy miert a Sinot valssztotta, ami az egyetlen ami ellenjavalt raadasul a gyartoja, fejlesztoje alltal.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
t72killer
titán
Ez még a Kásleri heterológ bölcsességgel is szembe megy. OK, ott a politikailag korrigált lista, de könyörgöm, abban is utolsó helyen van a kínai lötty azoknak, akik kínai löttyel kezdtek.
( B lehetőség, hogy az újságíró nem tudja mit ír, és dupla Pfizerre kapják a sinot az idősek).
#27492: nagyjából erre megy ki a játék.[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #27497 üzenetére
+ az már kiderült, hogy van antitest-termelés != védettség (ugye pont ezért adnak 3. dózist izraelben 60 fölött)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #27497 üzenetére
95 felett meg ha volt két ember akkor és pont nem volt nekik akkor 100%... Én átlagban mondom amik kijöttek eredmények az 20-25% volt.
Hát akkor Kínában az a 2mrd ember akit beoltottak igen nagy szarban lenne Én azért ha a Who ajánl valamit még elhiszem jobban mint itt a fórumban mondják hogy semmire nem jó. Családban az egy háztartásban elő covidos mellett védett a két kínai, nekem ennyi elég megerősítésnek.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Kékes525 #27543 üzenetére
MIkor hirek jottek arrol, hogy Kinaban X eset miatt megint lezartak valami millios varost, rogton az jutott az eszembe, hogy az az X meg Europaban is nagyon keves lenne, hogy ilyet lepjenek, ahol ertekesebbnek tartjak az embereket, vagy legalabb is ugy tesznek a politikusok. Rogton tudtam, hogy ott Kinaban az az X szam nagysagrendekkel nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
megkezdték az oltást a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina harmadik, emlékeztető adagjával
A TEOL kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
(Az oldal alján tételes felsorolás van mit adnak ki, közte a 888.hu, ripost.hu).Ez a hír nem véletlenül jelent meg, azt bizonygatja, hogy jó a sino harmadiknak az idősotthonban.
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
bigdady
nagyúr
válasz Kékes525 #27570 üzenetére
Ne tévesszen meg a cím
"A KÍNAI STATISZTIKAI HIVATAL HÉTFŐN KÖZZÉTETT ADATAI SZERINT AZ IPARI TERMELÉS JÚLIUSBAN 6,4 SZÁZALÉKKAL NÖVEKEDETT ÉVES ÖSSZEVETÉSBEN.
Elemzők 7,8 százalékos bővülést valószínűsítettek a júniusban jegyzett, 8,3 százalékos növekedést követően. Havi összevetésben júliusban 0,30 százalékos bővülést regisztráltak az előző hónapoz képest, míg az év első hét hónapját tekintve a kínai ipar 14,4 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakával összevetve.
A termelés kiemelkedően erős növekedését mérték az autóipar új energiával működő járművek termelésével foglalkozó ágazatában: a bővülés mértéke júliusban elérte a 162,7 százalékot éves összehasonlításban, ismét erősödve a júniusi, 135,3 százalék után. Az autóipar egészét tekintve azonban továbbra is visszaesést regisztráltak: a termelés júliusban 15,8 százalékkal zsugorodott a szektorban éves összevetésben.
A KISKERESKEDELMI FORGALOM 8,5 SZÁZALÉKKAL NŐTT JÚLIUSBAN A MÚLT ÉV AZONOS IDŐSZAKÁHOZ KÉPEST."[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Kékes525 #27565 üzenetére
1. Igen, Kína többek között az érzékeny adatainak a pontos közléséről híres.
Ha önként nem, de közérdekű adatigénylésre sem jön érdemi válasz, mert vagy párszor 90 nap vagy "nem rendelkezünk az adatokkal" kibúvó jön.
Észak-Korea, Kína, Oroszország.
Hányadikak vagyunk titkolózásban?Ha érted, akkor már elavult.
-
törölt tag
válasz Kékes525 #27605 üzenetére
Akik Sinopharmot kaptak és 60 éven felüliek, azok feltétlenül oltassák be magukat ismét. Sőt, véleményem szerint nem egyszer, hanem kétszer! Nekik egy újabb oltási ciklus szükségeltetik, hiszen immár bizonyított, hogy egy jelentős részüknek semmiféle védettség nem alakult ki
Ugyanez a véleményem. Kár, hogy kétszeri mRNS lehetőség nincs nekik itthon. Adja az ég, hogy ne kerüljön rá sor, de ha tudtán kívül hatástalan Sinos személy papíron boosternek kapott egy db Pfizerrel novemberben elesik a delta ellen, akkor meg ne halljam a kínai szuri pártiaktól, hogy na a sztárolt Pfizer se védte meg.Az Astra esetében ez az adat lényegesen rosszabb: már a gamma-variánsnál is azt látták, hogy a megfertőződésnek és az enyhe tünetek kialakulásának esélye 20-30 százalék körül volt.
Ehhez kiegészítésnek a jó hír, hogy 2 AZ + 1 Pfizer az általam olvasott brit tanulmányok alapján már komoly védelem, a nagy AZ használó UK is már Pfizerrel tervez inkább, első szerződés után két extra vásárlás: 60 millió most őszre és már jövő őszre egyelőre 35 millió
"A magam részéről semmiképp sem használnám az Ivermectint."
Ezzel is egyetértek. Emberen legalábbis.
-
andor80
senior tag
válasz Kékes525 #27621 üzenetére
Ahogyan ne nyissuk a teraszokat és mindenki meghal focimeccsen? Totálisan hitetlenek sajnos mára ...
Mindenki menjen szabadba haverokkal jólérezni magát aki oltott!
Az ne menjen aki nem oltott és nem átesett. Mindenki másnak fantasztikus szórakozást![ Szerkesztve ]
Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
fatal`
titán
válasz Kékes525 #27623 üzenetére
A tesit azért nem soroltam ide, mert a mozgás szükséges (mondjuk nekünk nem volt minden nap, szerencsére), de minket a tanár mindig az egyén képességeihez képest osztályzott és nem a fent meghatározott szint szerint. Persze tesi órából is van hasznos és haszontalan, de emiatt ezt nem sorolom a készségtárgyak közé.
Itt a technikára/háztartástanra (ha van még ilyen) meg a rajzra céloztam az ének mellett. Persze választhatóként megmaradhatna, esetleg más tárgyakat felvenni mellé (pl. pénzügyi ismeretek, amik már kisgyerekkortól is hasznosak lehetnének, felső tagozatra gondolok).
De ez erősen offtopic itt.
-
Ringman
nagyúr
válasz Kékes525 #27670 üzenetére
There are now 5 mRNA vaccine effectiveness studies for preventing Delta infections, and more on the way. Except for @PHE_UK, all show a marked reduction, particularly for @Pfizer, but the @moderna_tx comparison is confounded by its later administration (less chance to see waning)
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Mavic 3 Classic / Pro / Cine FMC drón táska, koffer (StrartRC)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest