- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mozso
senior tag
-
HÁZIGAZDA
-
Ringman
nagyúr
-
mozso
senior tag
En total elbizonytalanodtam, kinek mi, mikor lesz.
Volt tunetes kollega aki azota mar az irodai adminisztrativ munkara sem alkalmas, fel ev utan elkuldte a rendszer nalunk. De nem volt semmi mas oka ennek a visszaesesnek, mint a szerencsetlen kimenetelu Long Covid.
Hordhatom a maszkot a boltban, de nem tudom izolalni a csaladot es a gyereket es nem is akarom tobbet ezt az izolaciot.
Honapok ota lazulunk (azota meg is volt a Covid 2x + 2 masik virus valami).
Gondolkozom a 4. oltason, 5 honappal a harmadik utan, mert semmi mast nem tudok tenni, ezert kerdeztem mi az itteni konszenzus errol.
Most meg talan van oltas, juliusban mar tuti kidobjuk az osszes regi Pfizert es mivel a virnyak sehol sem tema, osszel letolt gatyaval fogunk menni elore. Ha lenne is uj koktel arra mar most kellene szerzodni, de ez itthon kizart.
-
t72killer
titán
Remélhetőleg a következő oltásgeneráció fog érni valamit az aktuális törzsek ellen. Mármint érdemben, nem úgy, hogy teleholdkor, dupla ffp3 maszkban bunker mélyén megvéd a lélegeztetőtől, de azé' longod lehet...
Én is úgy értékelem, hogy az enyhetünetes BA.1-es körrel valami értékelhetőt szedett össze a család ami hasznos "oltáskomponens" lehet - akkor is, ha ez a törzs benne lesz az új lötyiben. Így meg, hogy nincs is új lötyi, pláne.
A tünetmentes kör alighanem suli mellé kocsmázni járó immunrendszert jelent, orrnyálkahártyán rövid ideig piknikelő kisebb víruskülönítménnyel, akiket valami random redva/erősebb tüsszentés kinyírt, de azután, hogy virítottak egy +PCR-t.
#61959: én meg itt sasolok, hogy lesz-e nálunk gyerek-moderna oltás, ha már vuhanival kell az őszi sulinak nekifutni. Abban mégiscsak több anyag van (+gyerkőc se 5éves már).
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
Most meg talan van oltas, juliusban mar tuti kidobjuk az osszes regi Pfizert es mivel a virnyak sehol sem tema, osszel letolt gatyaval fogunk menni elore. Ha lenne is uj koktel arra mar most kellene szerzodni, de ez itthon kizart.
majd veszünk valami kínai csodavakcinát megint...
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
Részvétem!Anyum valakije is két enyhe után a harmadik betegségben hunyt el néhány hete. Oltatlan volt, nem oltásellenes, de mindhárom alkalommal a tervezett oltakozás előtt lett beteg. 60 év körüli, részleteket nem tudok, legalább 10 éve nem találkoztam vele.
Exkolléganő - akiről itt is írtam már korábban - oltatlanul négyszer nyelte be eddig, pár napja hallottam, hogy kiköltöznek valami hegyvidéki, szanatórium-jellegű helyre, mert nem tud már dolgozni, a párja meg IT-s, nincs helyhez kötve.
A 4. oltásra nincs jó tippem. Mi nem tervezzük ősz, vagy egy jelentősebb felfutás előtt.
Ha nem lenne itthon egy daganatos és egy 92 éves, nem tudom, hogy mennyire venném komolyan a maszkozást, így legalább ezen nem kell agyalnom, mindenhol ffp2 megy. Persze n-fater a kezelések, vizsgálatok alkalmával benyelheti, de ennyi most az összes rés a pajzsunkon. (mondjuk pont így nyeltük be mi is januárban, mindhárman nyögjük is még rendesen)
Az elmúlt hetekben tucatnyi panaszkodó longossal beszéltem, elég gyászos a helyzet, az oltások ellenére.
Fo shalom.[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ringman
nagyúr
mild akut fertőzési időszak:
New Covid XE variant 'makes people test positive for longer'
Data is showing people testing positive for 10 or more days with the latest mutationEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
válasz Z.É.T. #61963 üzenetére
családtagok és úgy kb. minden ismerősöm/barátom akivel rendszeresen találkozom leszarja az egészet, szóval amíg nincs megint társadalmi igény a változásra, addig marad a rulett.
a longok száma csak nőni fog, ugye ez már társ/krónikus betegség, szóval mitől lenne jobb idővel?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
-
Z.É.T.
őstag
válasz Ringman #61966 üzenetére
Jaja, egyértelmű.
Ez van. Megteszem, amit tudok és amit ésszerűnek tartok, aztán lesz, ami lesz. Teszem a dolgom és benézek ide naponta az általatok megosztott hasznos infókért.Ami még mostanában jön szembe: sokkal több a longos, mint ahányan "bevallják" (maguknak is akár).
Egyre több ilyen "á, semmiség volt, csak egy nátha" arctól hallom, hogy "semmi köze a covidhoz, de hónapok óta cseng a fülem, fájnak az ízületeim, gyakran fáj a fejem, elfelejtek dolgokat, nehezen bírom már a melót" és hasonlókat. Tudom, semmi köze hozzá, tök véletlen, hogy mindegyiküknek covid óta vannak ezek.Tényleg ötletem sincs, mit lehetne és/vagy kellene tenni, így elengedtem. És egyáltalán nem vigasztal, hogy 2020 ősztől majdnem minden pont úgy történik, ahogy megtippeltem.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Ringman
nagyúr
living with covid, enjoying a normal experience:
U.S. coronavirus death toll surpasses 1,000,000
-
-
fatal`
titán
válasz t72killer #61970 üzenetére
Senki le se szarja az egészet.
Európában a menekülthullám miatt mindegy is.De azért az egészen bicskanyitogató, hogy már tesztelés sincs. Gyakorlatilag úgy kezelik, mint a szezonális influenzát, leszámítva, hogy a háziorvoshoz azért nem mehetsz, mert elzavar a picsába felső légúti tünetekkel.
-
t72killer
titán
válasz fatal` #61973 üzenetére
Amin elgondolkoztam egy kicsit: a rahedli egyéb vírus, amiből most az f41 bejelentkezett mumusnak. Ha vakcinák hiányában nagyon nyomatnánk a 0covid stratégiát, akkor egy sor egyéb kórokozóra gyengülne a védelmünk expozíció híján. Covidnál ugye nem gond, ott pont akkor lenne lazítás, amikor jön az új oltás. Szóval róka fogta csuka, 3-4év maszkeráj-puceráj után lehet kiderül, hogy random helyről kapunk egy simán covid-szintű övönalulit, mint ez a mostani hepatitises eset.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Vesa
veterán
válasz fatal` #61973 üzenetére
Én mai napig maszkot húzok, ha bemegyek zárt helyre, üzletbe, akárhova. Voltam színházban a hétvégén, rajtam kívül 3 emberen volt maszk a kb. 400-ból. Elnéztem a sok öreget, amint halál nyugodtan lófrálnak, mert a vezír megmondta nekik hogy vége, győztünk, kész, passz, nincsvírusnemisvót. Aztán hallgattam, ahogy előadás közben legalább ketten k*rva gázosan köhögtek, olyan igazi hurutos, ugatós módon. Persze nem feltétlen Covid, de ki mondja meg, hogy nem az? És ha az, akkor sajnos pár stratégiai nyugalomban ücsörgő öreg a környező sorokban halott lesz pár héten belül. Ennyit erről. Ja, és természetesen hülyének vagyok nézve a maszkban, sok a lesajnáló tekintet. Én meg fölényesen vissza lesajnálom őket.
A tudomány a valóság költészete!
-
kw3v865
senior tag
Mi a terved? Életed végéig hordani fogod ilyen helyeken a maszkot? A vírus valószínűleg soha nem fog eltűnni, velünk marad télen-nyáron, akárhová mész a Földön, minden országban hasonlóan jelen lesz és néhány ritka kivételtől eltekintve jelenleg szinte mindenhol ugyanolyan a járványkezelés, mint itthon: semmilyen. A tesztelés is egyre inkább visszaszorul világszerte. Olyan vakcina pedig, amely eléggé hatákony az újabb és újabb variánsok ellen, egyelőre még nagyon-nagyon távolinak tűnik. Már ha lesz egyáltalán...
-
kw3v865
senior tag
MTA-s Long Covid konfrencia most, élőben: https://www.youtube.com/watch?v=vh4Pln2N6uE
-
Vesa
veterán
válasz kw3v865 #61978 üzenetére
Mi ezzel a gond? Nekem nem okoz lelki törést felvenni a maszkot, ha bemegyek hatezer idegen ember közé egy zárt helyre. Nem zavarok vele senkit, viszont bájos, ahogy a tudatlanok lesajnálva néznek, mert azt hiszik, már nincs Covid, a pocakos is megmondta, már tesztelni se kell. Akkor marad az önvédelem.
A tudomány a valóság költészete!
-
törölt tag
-
senior tag
válasz kw3v865 #61978 üzenetére
Ebben tulajdonképpen van ráció: mivel a Covid velünk marad a továbbiakban is, ezért felesleges ellene maszkkal védekezni. Hasonlóképpen: mivel nincs jele annak, hogy a vérhas vagy a hepatitisz a közeljövőben eltűnne, ezért felesleges ellenük kézmosással védekezni. (Már ha jól értettem, amit mondani szerettél volna.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz #86564352 #61983 üzenetére
Magyarul:
WHO: A hivatalos adatokhoz képest majdnem háromszor annyian haltak meg a covid következményeként''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
Nose Spray Vaccines Could Quash COVID Virus Variants
Three nasal spritzes, now in advanced trials, could trigger stronger immunity than shots in the armEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
senior tag
válasz Ringman #61990 üzenetére
Are nasal sprays the answer to stopping Covid transmission?
(Szokás szerint nem igazán válaszolja meg a kérdést. De inkább csak kiegészítés lehet az oltások mellé. Az adagolás problémás lehet. A jelenlegi mRNS technológia egyelőre nem igen alkalmazható orrban (a nanocseppek külsőlegesen nem igazán működnek.) AZ-nek van már influenza elleni (kereskedelmi) orrspréje, a Covid elleni (a saját adenovírus alapú oltásukon alapuló) orrspréjük egyelőre korai klinikai fázisban van csak.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Mostanában megint sok szó esett arról, hogy hogyan lehetne a fejlődő világot is vakcinával ellátni: a gyártók azt mondták, hogy nem osztják meg a szabadalmakat és a technológiát, a WHO meg éppen próbál összeszedni egy nemzetközi egyezményt, hogy mégis. Ehhez képest:
S.Africa's Aspen to slash COVID vaccine capacity within 6 weeks if no orders - CEO
Avagy nemrég még nagy reményeket fűztek ahhoz, hogy a dél-afrikai Aspen Pharmacare J&J vakcinát fog csomagolni és árulni, ami majd segít a jelenleg siralmas afrikai oltás helyzet felszámolásában (minden hatodik ember oltott csak.) Ehhez képest egyetlen megrendelést sem kaptak, így ha a helyzet nem változik, akkor hat hét múlva bezárják a gyárat (felszámolják a kapacitást)...''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
Vagy az igénnyel. A cikkben lévő egyik link arról beszél, hogy jelenleg az Afrikában felhasznált vakcinák (mindenféle) egy százaléka készül helyben, és ezt szeretnék 60%-ra feltornászni, ennek része a dél-afrikai gyártókapacitás is, aminek a felét dedikálták (volna) Covid elleni vakcina gyártásra. Ez olyan szempontból nyilván üdvös lenne, hogy egy következő járványhullámnál (bármilyen), ne Afrika szoruljon megint az utolsó helyre, viszont hullámvölgyben meg láthatólag nincs szükség rá. (A jelek szerint pl. Covid tekintetében a "fejlett" világ által dotált vakcinaszállítások fedezik a kontinens igényeit. Jelenleg.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
What could 'COVID season' actually look like?
Elmélkedés a Covid szezonalitásán. Bár egyesek felfedezni vélnek szezonális hatásokat a jelenlegi hullámokban is, valójában a soron következő hullám akkor indul, amikor az egyéb körülmények összejönnek (egy adott térségben az immunizáltsági szint, illetve az aktuálisan terjedő variánsok egymásra találnak.) A szezonalitáshoz legközelebb Dél-Afrika jutott, ahol kb. fél évente voltak eddig hullámok [de ez lehet sima véletlen, teszem hozzá]. A cikkben van még számos elcsepegtetett infó a kanadai helyzetről, én pl. nem tudtam, hogy ott a BA.3 is terjed.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest