- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
válasz Soulfly842 #55150 üzenetére
Én is agyalok rajta, a cégnél oltási nap lesz február első hetén, viszont én október végén kaptam a 3.-at...
(1500 fős cég, 2 üzemet vezetek, rengeteg covidossal találkozom, otthon meg vár egy 1 éves kislány is)[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
pedig nagyon is racionális az érettebb antitest téma, ez nem valami topikmánia, elmondják a virológusok/immunológusok is. "naive b-cells" a kulcsszó, tök új fertőzés után azért "naív", mert éretlen, új.
az omikron para nagyon túl lett lihegve, mert megnézték gyorsan in vitro, hogy a dupla oltás utáni antitestek / koktélok hogyan semlegesítenek, kijött, hogy szarul, pánik on.
azért ennyi adat birtokában ki lehet mondani szerintem, hogy egyértelműen rosszabb a delta az omikronnál, pedig az omikron vakcinakerülőbb.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Soulfly842
addikt
Értelek, lehet ott akár érett antitest, de alapban rosszabb százalékról indul az 1.0ás vakcina omikron ellen és hamarabb még tovább esnek a számai (jó eséllyel a delta ellen pl. ki is jöhetett volna ez az 'érettség').
Lehet érett az a gyümölcs, ha már egy ideje a földön rohad és már csak cefrébe jó
(na, ez egy Pro hasonlat lett )
Kardiológiai megfontolságból nekem ez nem túllihegés, bár az instant kórházra kis esély van, de kardiológiai oldalon nekem ilyen vírusterheltség mellett ez nekem jó döntés zsúfolt edzőtermek mellett maszk nélkül.
Igen, abszolúte érhető! Annak aki ennyi emberrel találkozik és ennyi fertőzöttel érintkezhet nem kérdés szerintem se így.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Soulfly842 #55154 üzenetére
én úgy látom, hogy a delta ellen a 2 oltás elég jól védett, a 3 oltás mellett tünetes sem lettél
az omikron ellen pedig a 3 oltás elég jól véd. azt nem tudom, hogy 4 után tünetes leszel-e
de nem is téged akarlak lebeszélni, mindenkinek magának kell tudnia, hogy mi legyen, csak általában írtam, hogy a 3 oltás messze nem olyan rossz, mint ahogy az első cikkek mutatták, csak mindenkiben az maradt meg
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Ez a 3. oltás jól véd, ez most egy ugyanolyan állami/eu/USA/stb propaganda, mint amilyenek korábban voltak.
A 3. oltás nem egyenlő örök élettel és, hogy bármeddig jó. Főleg úgy, hogy alapban xarok a százalékai.
Mítoszként kommunikálják a 3. oltást, hogy lehetőleg mindenki vegye fel, de már a pfizer sem ír/mond 4 hónapnál többet arra, hogy azon túl érne bármit.
3. oltás után a borítékolható jól véd (így időtartalom nélkül) az csak egy mostani általános kommunikáció, de semmi sem szól xyx idő után emellett.
Több, mint valószínű, hogy mivel új védettség, friss kilövő számok, ezért több az esély a tünetmentességre, long kovid esély kikerülésére, mint a 4 hónapos oltás esetében.
-
Soulfly842
addikt
Persze, ezt mindenki maga dönti el.
Ma pont linkeltem egyébként, hogy az omikron abba is rekorder, hogy bőrön, műanyag felületen meddig marad életben..
Ha nem járnék most rendszeresen (naponta/két naponta) edzeni, akkor én is hagynám még ezt a kérdést.
De az meg van igaz, hogy téli időszakban, zárt ablakok mellett egy zsúfolt teremben maszk nélkül mennyi az esély arra, hogy valaki folyamatos vírusterhelés mellett legyen..? Izzadó emberek tömege, folyamatosan megtörlik a szemükat, arcukhoz érnek, az eszközökhöz, verejtéket törölnek ugyanazokat a gépeket, eszközöket használják. Zárt térben, maszk nélkül.... persze, már a levegő szintjén is az aeroszolos terjedés miatt sem optimális a környezet.
Az, hogy valaki egyszer elkapja az oké.. de amikor ilyen brutális átfertőzöttség/folyamatos fertőzöttség lesz nagy számban várhatóan most még hosszabb ideig, akkor az eseti fertőzéshez képest az is kérdés, hogy a folyamatos terheléshez nem árt az, ha az egekben vannak a számok, a védettség.
Annyiszor félbe kellett már szakítanom mostanában az edzés tervet a covid miatt, hogy elegem volt. Tök jó átalakulásba kezdtem a terveimnek megfelelően, most egy boost-val legalább van lehetőségem felülírni.
Max egy jó edzettségi állapot mellett, jobb tüdő, ált. egészség paraméterek mellett utána már default állapotban is jobbak lesznek az esélyeim. Ezt most így tudom és akarom bevállalni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Fura ez a 3., ún emlékeztető szuri, kb 5x erősebb a hatása, mint a Sputniknak volt(04/05 hó). 9,30-kor belőttek egy Moderna-t, déltől kettőig eljutottam itthon arra a pontra, hogy nem tudok dolgozni, fázós hőemelkedéses érzésem volt, aztán kinyúltam, aludtam 18-ig. A fázós, hőemelkedős dolog totál elmúlt, sőt kifejezetten jó volt lemenni a hidegbe, még kabátot is soknak éreztem.
No de ami fura, hogy olyan menni, főleg lépcsőn, mintha kb a súlyommal egyező mennyiségű rugalmas gumiréteget öntöttek volna rám, és érzetre olyan a mozgás minden végtagomnak, mint amikor pár éve 10 órán keresztül havasesőben kipakoltunk és újrapakoltunk egy hosszú konténer kínai ipari kereket, 30-35 kilós dobozok voltak. Szóval roppant érdekes üresben is emelgetni a karomat, lépcsőn lefelé meg szinte nehéz volt, cigilés se könnyű, mintha egy kisebb elefánt ülne a mellkasomon.
Nem tudom mennyire normális ez az utóérzet, de tuti nem placebo-t szurkodtak belém.
(nem nyekergésnek szántam ezt, inkább érdekességként írtam le nektek)
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #55158 üzenetére
családban mindenkit kiütött a 3. úgy, hogy a második még alig. megkaptam délelőtt, estére rohadtul fájt a karom és jól esett lefeküdni, éjjel vacak volt, másnap "beteg" voltam, alvás után 100%.
anyám meg szinte covid tüneteket produkált: fájt mindene, felkelni sem bírt, minden baja volt, tényleg agyonverte másnapra. rá következő nap ő is 100%-on volt megint. annyit mondott, hogy ha a covid bármennyire is hasonlít erre, nem kéri
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz ubyegon2 #55158 üzenetére
Az már jó, hogy ha tudtál aludni egyet.
A második bekezdést olyan volt olvasni, mint ha adtak volna hozzá valami füves cigi is... Az elefánt rózsaszín, zöld, vagy sárga volt?
Az nem baj, ha van hatás, lehet csak már régen volt az a második (nem időtartalomban, hanem úgy ánblokk neked), s legalább tudod, hogy dolgozik az immunrendszer.
-
nagyúr
válasz Ezekiell #55159 üzenetére
Gyíkember? Ilyen pozitív átalakulásra nem is számítottam! (eddig sokkal rosszabb voltam)
(#55160) Parci
családban mindenkit kiütött a 3.
Akkor ez elméletileg normális dolog, OK kicsit megnyugtattál, bár az órám szerint alacsony a stressz szintem egész nap. Nekem azért fura, mert anyám 76 esztendős és 2 orosz+ Pfizer nála totál semmi érezhetőt nem okozott. Nyilván időseknél ez így van, vidámabb is lettem, mert eszerint még fiatalnak lát a szuri!
Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap, legutóbbinál 12 órát aludtam egyhuzamban, semmi más nem volt a pici hőemelkedésérzeten kívül. A karom nem fáj, ha pont nyomogatom a helyét, talán picit. Na jó, mondjuk itt valódi vállizomról beszélünk!
Érdekes volt, hogy a dokinő a Modernát javasolta, én meg mondtam, OK, csak jobban benne van a tudományban, mint én.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Soulfly842 #55163 üzenetére
&
(#55161) morgyi
(#55162) attiatiÉn abban a tudatban voltam, hogy Pfizer vagy Moderna, tök mindegy.
Azért a Moderna nem nyápicoknak való koktél
Rendben, lejáccuk még ezt! Én készülök vissza, Te meg majd szépen bevonulsz seregbe, majd leugrok oda pár hétre kiképzőnek! (kis pittyputty lesz nemsoká a közelben, emiatt)
Az elefánt rózsaszín, zöld, vagy sárga volt?
Amúgy fehér nyilván és ha belegondolok, Snoopy feje volt!
-
Z.É.T.
őstag
Itt is ugyanez mindhármunknak, plusz egyforma rekedtség és köhögés. Vagy inkább köhécselés. (91 éves 3xPf, 47 és 46 éves 2xPf + 1xMrna)
((mi még várunk a teszteléssel 1-2 napot, amúgy is karanténban vagyunk))
[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
VIPowER
őstag
Engem is megtalált ez a csoda. 3 nap 38-39 fokos láz, végtagfájdalmak, fosás. Ezeket le is tojnám Jóóóó nagy ívben. Viszont az hogy nem érzem a sör ízét, na az már mindennek a...
-
Ringman
nagyúr
válasz #32839680 #55091 üzenetére
Miért nem lehet a magyar Lidl-ben covid-tesztet kapni? Mert akkor olcsó lenne? Miért ilyen drága a covid-gyorsteszt Magyarországon? Miért 8 euró itt, ami Németországban 1,75 euró? A válasz a szokásos, nem elégséges a verseny, nem lehet elég sok helyen kapni (pl. a diszkontokban nincs engedélyezve), túl sok kézen megy át, és ettől mesterségesen (túl) magasak a profitráták, amiből valakik hasznot húznak, mert itt is, mint máshol, főleg ugyanazokat kínai-koreai-svájci import teszteket árulják.
#55179 Z.É.T.
köszi, javítva[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
Túlélem....kackac!
Ezt még gyorsan elmesélem, lementem cigilni most és utána körbementem a lakótelepet, de tök fura volt, hogy sokkal dinamikusabban tudok járni, mint amúgy, kb erőltetett menet volt és utána úgy jöttem fel 3.-ra lépcsőn, hogy szinte jól esett a lábizmaimnak. Ma még vagy 5 km-t simán körbe fogok rohanni szerintem, pedig utálok gyalogolni amúgy.
Szóval érzetre a lábizmaim 20 évet fiatalodtak! Méghogy vitamin van a Modernában..... (valahonnan szereznem kell belőle egy kartonnal)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz ubyegon2 #55181 üzenetére
ennyit kombinálni egy q oltás mellékhatásain... tele van a topik hipochonderekkel, itt figyelgetik magukat, hogy mintha a jobb szemem alsó sarka picit másképp tikkelne pont 349 percre rá, hogy megkaptam az oltást pont az átellenes vállamba. vajon jól adták be? videót csináltam róla, kikockáztam, most nézem át századszorra és bazm.g mintha ott, igen, a tizedik másodpercben egy picit meggyűrné a bőrömet, ami köztudottan tilos.
(to be continued )
-
nagyúr
ennyit kombinálni egy q oltás mellékhatásain...
Haha... eccerűen érdekes ez a gyors, pár óra alatt lezajló folyamat, főleg, hogy fél nap alatt a kipurcant állapotból hirtelen pörögni akarnak az izmaim...kicsit szokatlan a dolog, na!
A szuri beadásával nem volt semmi gond, észre se vettem, max mondtam az asszonykának, hogy lefagy a karom, ha az egészet dörgölgeti azzal a szeszes valamivel, utána csak nézett rám, hogy mit üldögélek ott, már rég kész vagyunk....
(#55184) t72killer
Remélem ilyen tyúkegér-szerű valamivé nem válok, de legközelebb nem várok 8+ hónapot a szurira, és dupla Modernát fogok kérni!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Bőven jó nekem akkora pontérték, mint amit a gyerek összeszed!
Bátorak vagyunk! Amúgy is igyekszem mindenben megfogadni Lala bölcs tanácsait, nem véletlen van az aláírásomban is egyik legmegfontolandóbb!
(bezzeg pár napja azt mondtad, hogy pudingok a katonák)
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
US conservatives spreading anti-vax misinformation to unvaccinated Uganda
Revealed: US Christian legal organisation and a Texas-based think tank are among those promoting anti-lockdown and vaccine hesitancy messages in UgandaEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
[CS]Blade2
addikt
válasz ubyegon2 #55185 üzenetére
Modernában 100 mikrogramm mRNS van, a Pfizerben csak 30. Persze tök más a kettő, nyilván nem 3x jobb, már, ha jobb egyáltalán.
Muterom a 2. Moderna után volt 1 napig rosszul, a 3. oltásra Pfizert kért, semmi baja nem volt tőle.
Szomszéd vele volt egyszerre az első két Moderna-n, és ő a 2.-tól nagyon oda volt, kb. 3-4 napig. Azóta sem vette fel a 3.-at. Fiatalabb egyébként.Én meg még fiatalabbként 2 Szputnyikot kaptam, az 1.-nél kb. 4 órát voltam szarul másnap, a 2.-nál már egész másnap láz, a vállam ráfeküdve napokig éreztem, és erre jött be egy Pfizer, ami nagyjából hasonló volt a 2.-hoz.
Bátyám tavaly elkapta a vírust, 9,5 napig volt egyfolytában magas láza, nagyon ledöntötte, és erre kapott 2 szputnyikot, és szinte semmi nem volt neki az oltástól.
Szembe a szomszéd vagy 80 éves, oltás után nekiállt kapálni, semmi nem volt neki másnap sem.
Totál véletlenszerű a dolog. Az a csávó aki felvett vagy 8 adagot, állítólag annak sem volt semmi baja egyik után sem.
-
HÁZIGAZDA
válasz [CS]Blade2 #55192 üzenetére
picit szemléletbeli különbség van a pfizer és a moderna megközelítése között:
- a pfizer a legkisebb adagot keresi, ami már hatásos
- a moderna a legnagyobb adagot keresi, ami még biztonságosdicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
titán
A cikk nem azt írja, hogy 4 hónap után kuka a védettség, hanem hogy négy hónapig biztosan kitart a védettség.
-
Ringman
nagyúr
Long Covid: doctors find ‘antibody signature’ for patients most at risk
Low levels of certain antibodies found to be more common in those who go on to develop long Covid
“Overall, we think that our findings and identification of an immunoglobulin signature will help early identification of patients that are at increased risk of developing long Covid, which in turn will facilitate research, understanding and ultimately targeted treatments for long Covid,” said Onur Boyman, a professor of immunology who led the research.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
nagyúr
Modernában 100 mikrogramm mRNS van, a Pfizerben csak 30.
Hoppa! Ezt se tudtam, de jó ez így, nálunk is bővebb családi népeknél totál más reakciók voltak mindenkinél. Virnyákot szerencsére csak 20+-os fiatalok copták be eddig. Fene tudja ki mire miért úgy reagál, ahogy, akár magánál a virnyáknál. Én egyébként ellettem volna a 2 orosszal is, de az lassan már nem számít oltottságnak, így aztán.....azért azt az oltópontot kerültem, ahol sok adagot toltak be valakinek, mondjuk pont ott kaptam a Sputnikokat.
(#55193) Parci
Nelem is volt egy szakasztársam, aki mondta, hogy el fog ájulni vérvételkor és tényleg. Amúgy kemény jiujitsu-s volt a srác.
(#55199) Parci
Szerencsére Sputnik nem is volt, mert tuti azt akartam volna!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Deltánál még jobb volt, omikronnál nem tudom.
#55189: Keresztényi szeretetből népirtogatnak, mótváilyen.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-
Vesa
veterán
válasz daneel_hu #55000 üzenetére
"de az, hogy beutazáshoz milyen cég által gyártott vakcina kell, ez már önmagában vicc."
Még mindig nem az a lényeg, hogy milyen nemzet vagy cég gyártja, hanem az, hogy a gyártó teljesítette-e a vonatkozó prtokollokát, fázisvizsgálatokat, dokumentációs kötelezettségeket és adatszoláltatást. A sino mai napig nem tette meg. Más kérdés, hogy a WHO ön-tökönlövést követett el, amikor ennek ellenére engedélyezte, de ez is csak a vakcinahiánynak volt köszönhető, mert még a nyugati világnak sem jutott elég valid vakcina, nemhogy a harmadik világnak. Nyilvánvalóan kivételes helyzet, normál esetben a Sinopharm ebben a formában semmiféle engedélyt nem kapott volna, vagy csak akkor kapott volna, ha teljesíti a fent említett követelményeket.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3