- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
egyrészt egy gyorsteszt az 2k, másrészt meg azzal vagy előrébb, ha pozitív, akkor otthon maradsz a seggeden, nem is értem ezen mit kell magyarázni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
milyen 20k? a grafikon arról szólt, hogy míg nálunk kb. 3000 ft egy antigén gyorsteszt, a csóri nyugaton inkább 600 ft. az értelme pedig az, hogy - főleg az ottani fizukhoz mérten - ha csak kicsit is kapar a torkod, vagy olyan helyre mész, ahol nem szívesen fertőznél, picit csökkented a kockázatokat azzal, hogy ellősz egy tesztet.
ezzel szemben itthon piros betűs ünnepnapon, díszpárnán hozod ki a drága tesztet a szobából és akkor is inkább úgy döntesz, hogy "á, ennyi pénzt nem dobunk ki".
hát, ez.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ringman
nagyúr
+ a megelőzés mindig olcsóbb és célravezetőbb mint utólag cselekedni. (itt most értelemszerűen a fertőzési láncolatok megtörése/lassítása a megelőzés)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
Ilyen vizsgálatból még várok párat, mielőtt tolatok egy negyediket. A v2.0, ha lesz egyáltalán, leghamarabb ősszel, az viszont túl messze van, nekem addigra már 1 éves lesz a boosterem is. Most úgy vélem, március-április környékén lenne érdemes tolni egy négyest, már amennyiben a tesztek visszaigazolják, hogy bármi értelme van.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
te, legalább azt olvasd el alaposan és értelmezd, amit neked válaszolnak
meddig érzed magad biztonságban??? nem ő "fél", bakk, hanem ha mindenki tesztelne egyet, amikor "mintha kaparna a torkom", akkor csomóan nem járnák körbe a fél várost a szaros omikronjukkal...
...mint mondjuk, hogy ne kelljen nagyon messzire menni, én. érted, épp indultunk volna ausztriába egy szállásra. omikronosan.
.
ja, nem kapcsolódik, de érdekesség: mi ugye végül nem mentünk, mert koronásan nem illik. na, akik mentek, mesélték, hogy a szálláson a gyerekeket és rajtuk keresztül a szülőket letarolta a hányós-fosós . barátainknál az anyuka kb. a határig jutott hazafelé, aztán egy nyilvános wc foglya lett 5+ órára (persze közben itthon is megjelent, az elsősöket már tizedeli)
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #55205 üzenetére
Csak ahhoz, hogy ezt felfogja valaki, értelemre van szükség! Ezért van az, hogy itthon mindenki sz*rik bele mindenbe, amikor meg már baj van, akkor a kórházban ordibál mindenkivel a nyűgjei miatt. Ez nem csak covidra igaz, hanem mindenre ami megelőzéssel elkerülhető lenne.
-
Chesterfield
őstag
Jó lenne tudni, hogy pontosan mikor kaphatnánk omikron vakcinát.
Gondolkozom rajta, hogy ellövöm a negyediket.De mi van, ha márciusban jön egy R10 szigma variáns, az updatelt vakcina meg még sehol, én meg ott állok a 3 hónapos csoffadt antitestekkel.
Szóval lehet tartalékolni kéne vész esetére. -
t72killer
titán
válasz Chesterfield #55210 üzenetére
Jósgömböt masszírozva: az omikron március végéig lepucol mindent, onnantól kezdve kb szeptember közepéig nyugi lesz. Újabb oltást megintcsak iskolakezdés környékén lesz érdemes, lehet utána, mert ugye idő, mire az embert utoléri.
A variáns oltóanyagokat állítólag akkortájt kezdik szállítani, ha a vírusszegény nyáron ellazult nép csak lassacskán veszi fel, akkor október elején remélhetőleg 70 alatti halandó is kaphat.
A szigmát esélyesen 3oltás+omikron spektrumbővítéssel várod, nemcsak Te, hanem soksokmillió ember. Éppen ezért nem lesz márciusban szigma
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
Úgy néz ki, "végre" nekem is összejön már valami, ugye a családból hiába volt eddig bárki beteg, covidos a vuhani óta, nekem nem volt semmi. Most ugye a gyerekek is kissé benne vannak (bár nem covid), nejem is már megint, és jelentem, ma reggel óta kapargat a torkom, köhécselgetek, hasonlók. Persze ez nem jelent automatikusan covidot, de ha rosszabb lesz holnap netalán, teszt jön.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Chesterfield #55215 üzenetére
Én ennél optimistább vagyok . (pedig de sokszor kaptam már főrettegő címet ).
Peremfeltételek:
1. a vírus mutációs lehetőségei korlátozottak: továbbra is tudnia kell kapcsolódni az ace2 receptorhoz, ha túlmutálja magát, akkor lehet lesz belőle egy szép mozaikvírus a növényeknek, de az emberre már tuti nem jön vissza. Ez persze túlzás, növény-ember között nem hiszem, hogy bármilyen irányba lenne átjáró.2. a tapasztalatok szerint minden immunizációs eseménnyel SZÉLESEDIK a védelem spektruma, még akkor is, ha ugyanolyan antigént kap.
3. a sejtes védelem sokkal kevésbbé érzékeny a mutációkra. A szervezetben nem ultragyorsan dolgozó variánsoknál (ld delta) ez nagyon sokat számít és a ritikócsoportok kivételével elégséges is a kórházbakerülés ellen. Pont írtad is az omikron vs ex-bétás sztorit. Erre rögtön itt is a D-Afrikai többlethalálozási adatsor. Oltottságuk alacsony, viszont óriási tömegek estek át 3 variáns hullámaiban. Eredmény: a korábbi csúcsok 10-15ezer főjéhez képest 3000körüli a csúcs.
4. a fő terjesztési vektorok (suli, ovi, tömegnyomor helyek) most szinte tuti végig lesznek nyomva omikronnal, mégpedig gyorsan, <1 hónapon belül. Úgy, hogy az ezek mentén élők nem kisrésze már deltát is szagolt. Olyan variánst, ami ezt pár hónapon belül tömegesen felül tudná fertőzni, szvsz még mesterségesen is nehéz lenne összerakni, ha egyáltalán lehetséges.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Vesa
veterán
válasz Chesterfield #55210 üzenetére
Azért lőttem be az áprilist, bár a nyár nyugodtnak ígérkezik, de erre sincs garancia. A négyes akkor őszig kitart, és jöhet a 2.0 szepember-október magasságában, már ha lesz egyáltalán. Csak kérdés, van-e bármi értelme negyediket oltani? Erre még várok tanulmányokat Izraelből.
[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Sziasztok. Novemberben sikerült elkapnunk a családdal. Nem vagyunk oltva. A gyerekek egy nap laza bágyadtság után, kutya bajjal tengeték a karanténos napjaikat szerencsére. Feleségem 8 nap Csipke Rózsika üzemmód, aztán ok. Én egyik napról a másikra 7 napos folyamatos "halálomon" voltam. 34 éves pali vagyok. Világ életemben 50 pulzus és 110/70 körüli vérnyomás. Gyerek korom óta tartok egy sportos, jó kondit. Első napi tünet: 190-es vérnyomás, ami ki is tartott a hétre. Felgyógyultam, viszont azóta is 140-160 az alap vérnyomásom. Orvosnál voltam/megyek, időpontok hegye, hümmögések, de le se xarnak igazán. Más bajom nincs, de ahogy kicsit jobban bele lendülök pl a munkába, azonnal a ütvefúróra kapcsol a ketyegő és nyom a fejem... Volt valakinek hasonló, amivel tudtak is érdemben kezdeni valamit? Lassan 2 hónapja ez van és kezdem unni. Azon gondolkodtam hogy fogom és folytatom az súlyzós edzéseket, hát ha vissza zökkent. Még sem mehet ez így örökké. De tartok is tőle hogy csak magammal babrálok ki és még nagyobb kárt csinálok. Ami még nem segíti a helyzetet, hogy 3 műszakban élvezem a neon jótékony hatásait. Emiatt elég terhelt a bioritmusom és még nehezebben viselem a dolgot.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Rage47
veterán
válasz Rivaul #55219 üzenetére
Én nem vagyok orvos, de ismerős elkapta még a brit variánst anno és Bisoprololt adtak neki. Azóta tud már dombon felfelé menni, de csak óvatosan. Magánkardiológiát látogass meg szerintem. Terhelni magad nem kéne egyáltalán.
Sajnos ez is egy postcovid tünet, ami téged betalált. Nem tudni, meddig tart.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Csakhogy az emberek nagy többsége nem akar ausztriába menni. Dolgozni akar menni és amit kap minlmál bér és hasonlók abból a tescoba és hasonlókba bevásárolni. Egy tanár 160 nettóval, forumtárs azt hiszem a másikba írt , napi 12 óra 7500 forint, de nincs minden nap.A multi láncok hirdetik 300K kezfő bér 8 órára, de 4-6 órára veszik fel az embereket.Gondolod, hogy tesztet fognak venni, közelebb kéne jönni a való élethez.
-
Ezekiell
veterán
Pont arról volt szó, onnan indult az egész, hogy kurvadrága a gyorsteszt itthon, töredéke kellene hogy legyen. Ne told már fullba, pls.
A felelőtlenséget és beleszarást meg ne mentegessük már egy járvány közepén.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Megjelent nálunk az első omikronra specializált gyorsteszt.
Tegnap kaptunk belőle. Ezzel egyidőben Németország kivezeti a PCR teszt használatát. Halandó ember nem kap többé PCR teszt lehetőséget. A hivatalos magyarázat szerint hiány van belő. Szerintem inkább csak drága és kevésbé megbízható mint az új gyorsteszt.Korábban linkelték a gyorsteszt árakat. Németországban jelenleg minden felnőtt naponta egyszer ingyen tesztelhet. Csak azoknak kell vásárolnia, akik valamiért ki akarnak maradni az állami ellátásból. Hatékony a módszer egy app van, amivel időpontot lehet választani. Ha minden jól megy, akkor várakozás nélkül tesztelnek. A teszt után röviddel megérkezik a telefonra a QR kód. Ha pozitív akkor információ a további teendőkről.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
HÁZIGAZDA
ó, ezt a demagóg, tök másról beszélő "választ"... amit éppen arra "válaszolsz", hogy megállapította a topik, hogy rohadt drága itthon a gyorsteszt, miközben lehetne 500 ft.
az én példámat is csak arra használtad, hogy megint elmondd valamelyik prekoncepciódat, pedig érthető volt: ha a gyorsteszt olcsó, akkor hajlamosabbak használni az emberek.
légyszi ne válaszolj semmit, mert erre már nincs mit, egyszerűen igaz és kész.
-
HÁZIGAZDA
- az oltás sok esetben - meglepő módon, de - segít az ilyen poszt covid tüneteken is, ami neked van
- gondolom nem akarod a következő körben az immáron poszt covidos szívedet még egy fokkal magasabbra tekerve szivatni, teljesen fölöslegesen
- igen, ha ez így megrángatott, akkor egész nyugodtan bele is halhatsz egy tetszőleges körbe (lesz még), és nem, ez nem túlzás
minden valószínűség szerint majd szépen meggyógyulsz, felépülsz és újra bátor leszel, talán el is felejted az egészet, de ha picit is tanultál ebből, akkor leközelebb oltással a vállban csinálod.
és (ha megengedheted magadnak -- így talán pjen-approved lesz a komment) első utad egy poszt covid kivizsgálásra vezessen, különös tekintettel a kardiológiai részre, myocarditist meg pár dolgot ki kéne zárni. pláne, mielőtt súlyokra nézel.
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
"Lassan 2 hónapja ez van és kezdem unni. Azon gondolkodtam hogy fogom és folytatom az súlyzós edzéseket, hát ha vissza zökkent. Még sem mehet ez így örökké. De tartok is tőle hogy csak magammal babrálok ki és még nagyobb kárt csinálok. "
Kardiózzál szerintem, és csak apránként kezd el.
Felesleges súlyzós edzésekkel terhelni a tested.
Menj el kocogni és figyeld magad.
(majd ha rendben leszel akkor menj vissza sportolni - bár a konditermes bohóckodás az nem sport. )Jah és oltasd be magad minél előbb. Nem vagy Quasimodo.
Ez egy erős vírus, bármire képes sajnos.[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Egy érdekes ábra arról, hogy bizony nem csak a népesség általános egészégügyi állapota (elhízás, rák, alkoholol, cigi stb. miatt) határozza meg a Covid-áldozatok számát. Fontos tényező, de csak egy a sok közül. Az eü-ellátás színvonala, a korlátozások, maszkviselés,alkalamzott oltások típusai stb. szintén nagyon fontos tényezők.
Kép forrása: [link]
Lettország, Szlovákia, Románia, Litvánia, Észtország roszsabb adatokkal rendelkezik (egészségesen várható élettartam), mint hazánk, mégis jobbak a Covid-halálozási statisztikáik. -
sipi700
tag
Bár már leírták előttem és tökéletesen, de én is hasonló bajokkal küzdöttem a brit után, amit oltatlanul kaptam be és pár nap enyhe tünettel vészeltem át. Nálam betegség után jelentkezett a pulzusgond, attól kiugrott a szívem a helyéből, hogy lementem az első emeletről. Ülve is 20-assal magasabb. Magánlabor: troponin ok, majd kardiológus: ott is minden ok. Pulzus még mindig magasabb. Kezdhetek terhelni, de csak 110-es pulzuson, majd ha nincs gond 1 hét múlva 130, 150 stb. Ez kb. 2,5 hónappal covid után volt. Bringa, majd az engedett 150-nél futás is bejött. 2 perccel lassabb km-ek, mint covid előtt, nagyon lassan de javult. 4 hónappal covid után kaptam 2. pfizert, utána valamiért komolyabban kezdett javulni a pulzus és kb. 1,5 hónap alatt újra a régi volt, nyugiban és terhelésre is. Nem tudom oltástól volt-e vagy ennyi idő kellett neki. Szóval nekem közel fél év alatt lett rendben és kardiológus nélkül nem mertem volna újból belefogni. Sok sportolót ismerek, idővel mindenkinek helyreállt, de sajnos 2-ről is tudok, aki szívizom gyulladást kapott. Ha nem is akarsz orvoshoz menni pulzust mindenképp figyeld terhelés alatt, mert ismerősnek se volt semmi más tünete csak az, hogy terhelés alatt felugrált neki 190-200-ra. Kórház lett a vége.
-
pjen
félisten
"meddig érzed magad biztonságban??? nem ő "fél", bakk, hanem ha mindenki tesztelne egyet, amikor "mintha kaparna a torkom", akkor csomóan nem járnák körbe a fél várost a szaros omikronjukkal..."
Igazad van, aztán ha nem kovidos, de másmap is kapar megint venne egyet és megint/x forint. Aztán a negyedik napon + lenne 4szer x forint.Felhívná a háziorvost , karanatén 70% táppénz a minimál bérből. Ha nem költ x összeget tesztre, főleg ha oltva van lehet megússza egy náthával. És mindebben a legszebb, lejár a karantén, másnap meglepi az omikron.Na ezért mertem írni, hogy nem igazán van előrébb a tesztel.[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat. 15-re van időpontom a kardiológiára. Akkor nem kezdek addig semmibe. Eddig 2 alap vizsgálaton voltam ekg-vel egybekötve. Ritmus zavarom volt de az mostanra elmúlt. A nagyon magas felső érték ami maradt. Az átlag pulzus 56-60 de ha beindul 80-90-is ami nekem már extrém. Az oltással nem tagadó vagyok, csak ember legyen a talpán aki ki igazodik. Úgy voltunk vele hogy fiatalok vagyunk és fittek. Hát, nem jött be. Átgondolom mindenképpen. A terhelés viszont mindenképpen mellőzöm a rendesebb kivizsgálásig.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Peat;)
veterán
Itthon pontosan ezért kapja el a lakosság 80%-a ezt a szarost ami megint terheli a kórházat és megint csúszik a prevenció és megint pislognak mér kell kétszer annyi daganatos műteni..lenne az 4x is csak addig elhullanak (covidban persze).
Tudod vannak olyan hihetetlen intelligenciával megáldott egyének akik előre vásárolnak egy nagyobb mennyiségű tesztet. Illetve vásárolnának, mert drága, a 4 teszt* x forint az pl a csóró 3-4* bérű hollandoknál pontosan annyi forintból 12 teszt, ha a bérük ugyanakkora hányadét költenék el akkor pedig 36-48 teszt. 4 darab versus 36-48. Azért ha 3-4 ezer forintért kapnál ennyi tesztet te is másképp állnál hozzá és nem darabos vásárlásra építenéd az elméleted.
De egyébként már van olcsóbban is ott mint 3 euró. Illetve rengeteg helyen két kézzel osztják, ingyé.A (még drágább) PCR tesztnek semmi értelme a magyar formában, hogy bemegy valaki a váróba a köhögő Pista bá mellé és hasonló körülmények. Ebben egyet értek.
A gyorstesztből rá kéne bökni egy fajtára és azt majdnem ingyenessé tenni, dobozdíjon adni (300 huf ingyenes gyerekoltásnál pl). Omicronnál már lehetett tudni hogy csak ez működne. De ez nem fut le pár hét alatt itthon, mert meg kell pályáztatni a borítékos egyéneket, kié lesz a vastagabb, hogy az ő terméke nyerjen ami lehet hogy nem is jó az omicronra. Éljen a balkán kultúra, amivel a lakosság is egyre jobban azonosul és ügyesen bólogat hogy jó ez így, minek a teszt.
-
HÁZIGAZDA
de ez sincs így. nem az a feladat, hogy minden kétséget kizáróan, 100%-ra tudd, hogy korona vagy sem. kockázatcsökkentés. ennyi, nem több. az oltás is csak ennyi, nem több. minden más is az.
előrébb van egy teszttel. ha mindenki, akinek elkezd kaparni a torka, tesztel egyet, lesz pozitív, az otthon marad, máris megtört egy fertőzési láncot. nem az a feladat, hogy minden egyes fertőzött otthon maradjon, belefér a hiba. mert az egész mértékét kell csak csökkenteni. azt is azért, mert akkor talán beférünk a kórházba és talán marad munkaképes ember is folyamatosan.
-
HÁZIGAZDA
válasz Rivaul #55233 üzenetére
"Úgy voltunk vele hogy fiatalok vagyunk és fittek. Hát, nem jött be."
és egyébként tök jó, hogy erről itt még beszélgetni tudunk. viccen kívül. nézd meg csollány szilvesztert, tényleg szuper formában volt. idős sem volt. nem csodálom, hogy nem félt egy kis lebetegedéstől, remek kondija volt, ha valakinek, akkor neki tutira. és pillanatok alatt szétkapta a vírus a szervezetét.
egyszerűen genetikai faktorokon dől el, a fittség másodlagos.
az oltással kapcsolatban pedig, ha van félelmed, nyugodtan kérdezz, akár itt is. sosem a kétely a gond, hanem aki meg sem hallgatja a rá adott választ, mert letudja annyival, hogy a gonosz gyógyszergyártó összeáll a gonosz politikussal és egy ingyenes oltással akarja megtizedelni a népet, meg félelemben tartani.
-
pjen
félisten
Semmi gond, mint kolléga is írja adják eszmei áron a tesztet, aki kovidos kapjon 100% TP.-t. Lehet beférnénk a kórházba. Nem akarom megint előszedni a politikát, de: egy csípő műtétre 2 évet vagy többet kell várni. Szomszédék megjöttek nyaralásból, magán kórházban x összegért két hét alatt lezavarták a műtétet, az én szememet is megműtötték, pénzért. Ezer éve fizeti mindenki a TB járulékot, mért nem finanszírozza belőle az állam a magán kórházakat, legalább ilyenkor.
-
Sir Pocok
őstag
2022.01.26.
20174 /69
3145/164Részletek később.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
HÁZIGAZDA
igen, ez szerintem is nagyon, nagyon rossz. és mind a 70%-os táppénz, mind a drága teszt ront azon, hogy ez javulhasson. fogalmam sincs, hogy miért 70% lett a táppénz. fél a kormány, hogy az emberek majd jól otthon maradnak? tényleg ennyire bízik csak az állampolgáraiban?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs